Piedici în calea rugăciunii -2-
Autor: R.A. Torrey  |  Album: Puterea rugăciunii  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 09/01/2020
    12345678910 0/10 X
Piedici în calea rugăciunii -2-

   PĂCAT ÎN INIMĂ SAU ÎN VIAȚĂ

   O a doua piedică în calea rugăciunii o vom găsi explicată în Isaia 59.1,2:

   Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă, ci nelegiurile voastre pun un zid de despărțire între voi și DUMNEZEUL vostru; păcatele voastre vă ascund Fața Lui și-L împiedică să v-asculte!

   Ni se spune în mod specific aici că, în multe cazuri, motivul pentru care Dumnezeu nu ascultă rugăciunile este pentru că nelegiuirile și păcatele noastre pun un zid de despărțire între noi și Dumnezeu, Îi ascund fața de noi și-L împiedică să ne asculte. Oamenii din timpul lui Isaia spuneau:

   Dumnezeu nu mai răspunde la rugăciuni. Poate că a răspuns în zilel lui Moise, poate că a răspuns lui Ilie, dar acum nu mai răspunde. Fie urechea Lui este prea tare ca să audă, fie mâna Lui este prea scurtă ca să mântuiască.

   NU, NU! -spune Isaia, MÂNA DOMNULUI NU ESTE PREA SCURTĂ CA SĂ MÂNTUIASCĂ, NICI URECHEA LUI PREA TARE CA SĂ AUDĂ.

   Problema nu e la Dumnezeu, problema e la voi! NELEGIUIRILE VOASTRE PUN UN ZID DE DESPĂRȚIRE... Păcatul în inimile sau în viețile noastre face imposibil ca Dumnezeu să răspundă rugăciunilor noastre, chiar dacă lucrul pentru care ne rugăm este în totalitate după voia lui Dumnezeu.

   Dacă te rogi pentru un anumit lucru și nu-l capeți, nu trage concluzia că Dumnezeu nu răaspunde la rugăciuni, nu trage concluzia că Dumnezeu nu mai răspunde astăzi la rugăciuni așa cum o făcea în vremurile trecute, nu trage concluzia că lucrul pe care-l ceri nu este după voia lui Dumnezeu.

   Du-te singur cu Dumnezeu, cere-I să-ți cerceteze inima și să-ți arate dacă este vreun lucru rău pe care l-ai făcut în trecut și pe care nu l-ai îndreptat, dacă este vreun păcat în trecutul tău pe care nu l-ai osândit sau dacă este ceva în viața ta actuală care nu-I face plăcere. Apoi, așteaptă în tăcere înaintea Lui și oferă-I posibilitatea să-ți arate dacă este așa ceva în viață sau inima ta. Iar dacă El îți arată ceva, mărturisește înaintea Lui acel lucru ca fiind păcat și renunță la el.

   Dacă nu faci acest lucru atunci este în zadar să încerci să te rogi, nu va ieși nimic din rugăciunile tale iar cauza nu va fi că Dumnezeu nu mai ascultă rugăciunile astăzi așa cum o făcea în vremurile trecute, cauza nu va fi că mâna Domnului este prea scurtă ca să mântuiască și nici urechea Lui prea tare ca să audă.

   Urechea lui Dumnezeu este la fel de sensibilă ca să audă glasul adevăratei rugăciuni așa cum a fost întotdeauna și mâna Lui este la fel de puternică și la fel de lungă ca să mântuiască așa cum a fost întotdeauna DAR NELEGIUIRILE VOASTRE PUN UN ZID DE DESPĂRȚIRE...

... exact în acest punct găsim întreaga explicație a faptului că multe din rugăciunile noastre nu sunt auzite și că nu reușesc să înfăptuiască nimic.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 506
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
Ioan 20:15 „Femeie”, i-a zis Isus, „de ce plângi? Pe cine cauţi?” Ea a crezut că este grădinarul şi I-a zis: „Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi mă voi duce să-L iau.”