Răzvrătirea
Autor: Witness Lee  |  Album: Cristosul Atotinclusiv  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 17/02/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Răzvrătirea

   Un alt lucru pe care trebuie să-l evităm este răzvrătirea. Maria şi Aaron, sora mai mare şi fratele mai mare ai lui Moise, s-au răzvrătit împotriva lui Moise, care în acel timp era autoritatea. Da, Moise făcuse un lucru care nu era bun, se căsătorise cu o femeie păgână. Nu e nici o îndioială că greşise. Acela a fost neajunsul său, iar Maria şi Aaron l-au considerat ca un motiv pentru a se împotrivi lui. Cu toate acestea, indiferent de ceea ce Moise făcuse, Maria şi Aaron trebuiau să recunoască autoritatea şi Moise era acea autoritate. Orice s-ar fi întâmplat ei nu trebuiau sa se razvrăteasca împotriva autorităţii. Tocmai acest lucr distruge UNITATEA, preoţia si formarea armatei. Desigur, ca şi conducători trebuie sa fim atenţi, nu ar trebui sa facem nici un lucru care ar putea fi reprezentat de casătoria lui Moise cu o femeie păgână. Dar pe de altă parte, şi chiar mai important, voi şi cu mine trebuie să învăţăm să nu fim niciodată răzvrătiţi.

   Poate că în oraşul tău exista o biserica locală, o expresie a Trupului lui Cristos şi în acea biserică sunt trei sau patru fraţi conducători. Trebuie să fii conştient de faptul că nici unul din ei nu e o autoritate perfectă. Fiecare are cel puţin un neajuns. Ochii tăi nu ar trebuie să fie atât de deschişi faţă de prezbiteri, ci mai curând să fie deschişi faţă de Domnul. Nu-ţi fixa ochii pe prezbiteri pentru a-i cerceta. Dacă o faci, eşti un răzvrătit.

   Gândiţi-vă la Maria şi la Aaron. Aveau dreptate sau greşeau în legătură cu ceea ce au spus despre Moise? Nu este nici o îndoială că ei aveau dreptate, iar Moise greşea. Moise, un slujitor al Domnului, le-a dat un motiv pentru acuzaţia lor. Dar atunci când Maria şi Aaron s-au folosit de acest motiv şi s-au răzvrătit împotriva autorităţii, ei au atras asupra lor judecata lui Dumnezeu. Maria a fost lovită imediat cu lepră, dar deşi ulterior a fost vindecată, mai târziu, Aaron şi Maria au murit în pustie.

   În ultimii ani am văzut mulţi oameni care au devenit 'leproşi' ca rezultat al răzvrătirilor împotriva slujitorilor lui Dumnezeu. Au avut dreptate slujitorii Domnului? Nu aş putea spune acest lucru. Recunosc că fiecare are cel puţin un neajuns. Dar neajunsurile slujitorilor Domnului sunt un test pentru noi. Ne testează unde ne aflăm şi ce avem în inima noastră.

   Dar inima ta? Ea va fi testată, nu prin bunătatea slujitorilor Domnului, ci prin neajunsurile lor.

   Fraţi şi surori, fie ca voi să păstraţi acest cuvânt în inima voastră. Acesta este un avertisment. Sunt pe deplin conştient că va veni ziua în care nu veţi fi atât de fericiţi cu cei care iau conducerea între voi în Domnul. Veţi spune 'Ce este aceasta? Uite ce au făcut fraţii conducători din biserică!' Este un test pentru voi. Dacă îi acuzaţi şi vă răzvrătiţi, veţi deveni leproşi.

   Cei mai murdari veţi fi voi, şi nu ei! Mai târziu, veţi cădea aşa ca Maria şi Aaron pe marginea drumului în pustie, niciodată nu veţi putea merge mai departe pentru a avea o parte în ţara cea bună, atotinclusivă.

   Mai târziu în călatoria copiilor lui Israel a existat o altă răzvrătire, de data aceasta de şi mai mare avnvergură. Core s-a ridicat împreună cu mai mult de două sute cincizeci de prinţi ai adunării pentru a se răzvrăti împotriva lui Moise şi a lui Aaron, şi au adus moartea nu doar asupra lor înşişi, ci şi aproape asupra întregii adunări. Mii de oameni au murit ca rezultat al acelei răzvrătiri. Unitatea a fost distrusă şi armata poporului Domnului a fost distrusă. Avem nevoie de un asemenea avertisment.

   Cred că mulţi dintre voi aveţi o inimă sinceră faţă de Domnul pentru mărturia Sa astăzi. Dar nu trebuie să uităm că în noi există o natura a răzvrătirii. Într-o zi, mai devreme sau mai târziu, ea va fi testată.

   Dacă ne răzvrătim, din punct de vedere spiritual vom fi separaţi printr-o tăiere şi într-o anumită măsură vom ucide mărturia, preoţia şi armata.

fFecare cuvânt scris este aducător de lumină și autocontrol Este bine venit acest text între oamenii lui Dumnezeu Fii întarită în har dragă soră Florica!
Adăugat în 17/02/2017 de sanda_tulics
Adevărat și foarte bine explicat. Domnul să ne dea înțelepciune, răbdare, neprihănire și putere.
Adăugat în 20/02/2017 de Ioanhapca
:Cred că mulţi dintre voi aveţi o inimă sinceră faţă de Domnul pentru mărturia Sa astăzi. Dar nu trebuie să uităm că în noi există o natura a răzvrătirii. Într-o zi, mai devreme sau mai târziu, ea va fi testată."Adevaruri spirituale rare, greu de acceptat pt crestinii firesti....
Adăugat în 02/03/2017 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1783
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni