Izvoare, fântâni și torente
Autor: Witness Lee  |  Album: Cristosul Atotinclusiv  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 11/12/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Izvoare, fântâni și torente

   Izvoare, fântâni și torente

   Cartea Deuteronom spune că țara este bună în ce privește apa. Remarcați diferiții termeni care sunt folosiți: O ȚARĂ CU PÂRAIE DE APĂ, ceea ce înseamnă o țară plină de torente de apă și O ȚARĂ DE FÂNTÂNI ȘI IZVOARE. Știți care e diferența între fântâni și izvoare? Traducerea lui J.N.Darby spune că e o țară de IZVOARE ȘI APE ADÂNCI. Permiteți-mi să ilustrez: Să presupunem că am un puț. Acolo există și un izvor. Dedesubt, la baza puțului, există un izvor care îl alimentează. Apa țâșnește din acel izvor și umple puțul iar puțul devine fântână sau apele adânci, apoi, din această apă adâncă curge un torent. Întâi e IZVORUL, apoi APA ADÂNCĂ ce formează FÂNTÂNA și în final TORENTUL.

   Frați și surori, care este semnificația acestor ape? Răspunsul îl găsim în Cuvântul Domnului. Domnul ne-a spus că apa pe care ne-o dă El va fi un puț de apă, o fântână țâșnind înspre viața veșnică. Aceste ape sunt SIMBOLURI ale diferitelor categorii de rezerve ale vieții lui Cristos. Viața lui Cristos ca rezervă pentru noi poate fi asemănată cu diferitele categorii de ape. Domnul ne-a spus că din partea cea mai lăuntrică a celor care cred în EL vor curge râuri de apă vie. Ce este aceasta? Aceasta este rezerva vieții lui Cristos ca apă vie. Dacă reflectați asupra experienței voastre și o analizați cu atenție veți vedea că sub un anumit aspect Cristos este atât de spațios și de inepuizabil și că sub un alt aspect Cristos este transcendent și în ceruri. Apoi, veți putea observa că rezerva de viață a lui Cristos din trupul vostru e exact ca apa vie. De multe ori sunteți însetați (nu în trupul vostru fizic ci în duhul vostru!). Dacă sunteți însetați și veniți la Domnul și-L contactați, aveți un anumit simțământ lăuntric adică vă simțiți udați, împrospătați, setea voastră e potolită. Această băutură vă împrospătează mai mult decât orice băutură fizică. Iar dacă Il contactați și mai mult pe Domnul, chiar moment de moment, vă veți simți mai mult decât udați. Dinlăuntrul vostru, va curge un torent!

   Ce înseamnă aceasta că dinlăuntrul vostru curge un torent? Dacă sunteți uscați și însetați, veniți la Domnul, Îl contactați și veți fi împrospătați. Iar cu cât Îl contactați mai mult, nu mai sunteți doar udați ci sunteți umpluți, sunteți plini de apă. Iar atunci când vă întâlniți cu un frate veți zice: ALELUIA! Ce este aceasta? Înseamnă că în voi există un torent ce curge dinlăuntrul vostru. Seara când veniți la întâlnire veniți cântând, deoarece sunteți împrospătați. Imediat veți aduce laude și vă veți ruga și aceasta va fi ca un torent viu ce curge dinlăuntrul vostru. Toți frații și surorile vor fi udați de rugăciunea voastră. Le puteți zice:

   Fraților, ce bine este! Dar acesta nu e doar un torent, în mine există un izvor, o fântână de apă adâncă, eu sunt plin de apă, așa că ceva curge din mine!

   Izvorul este sursa, fântâna este rezervorul iar torentul este curgerea. Eu sunt convins că ați experimentat ceva din toate acestea dar regret că nu aveți suficientă înțelegere spirituală a acestor lucruri. Nu le puteți exprima, nu puteți înălța o laudă potrivită pentru acest izvor viu, pentru această fântână adâncă și acest torent.O, dacă ați înțelege toate acestea, cred că lauda pe care o veți aduce Mântuitorului la întâlniri va fi mult îmbunătățită. Veți zice:

   Doamne, Te laud căci există un izvor înlăuntrul meu și o fântână din care curge nu dor un torent ci curg mai multe torente! Doamne, cât sunt de udat! Sunt așa de împrospătat! Torente vii curg dinlăuntrul meu iar eu sunt aici pentru a-i uda și pe alții!

   Deci voi Îl contactați pe Domnul și primiți ceva. Când sunteți copleșiți de durere, când sunteți în necazuri, Îl contactați pe Domnul și primiți ceva de la EL! În încercarea voastră, Îl experimentați pe Domnul ca izvor, fîntână, torent. Puteți să le dați chiar un nume acestora? Eu cred că le puteți da nu doar un nume ci mai multe. Uneori Îl experimentați pe Cristos ca pe un IZVOR DE BUCURIE, alteori ca pe un IZVOR DE PACE, alteori ca pe un IZVOR DE MÂNGÂIERE, ca pe o FÂNTÂNĂ A DRAGOSTEI, o FÂNTÂNĂ DE HAR, o FÂNTÂNĂ DE LUMINĂ... un TORENT DE RĂBDARE, un TORENT DE UMILINȚĂ, un TORENT DE ÎNGĂDUINȚĂ. Există deci, multe tipuri de rezerve cerești.

   Torent de ÎNȚELEPCIUNE... torent de BUCURIE... torent de RUGĂCIUNE... torent de LAUDĂ...

   ...Câte torente sunt înlăuntrul vostru?...

   Dacă noi obținem legătura cu Cristosul cel viu este cu adevărat minunat! Îi putem iubi pe alții ca un torent viu care curge. Răbdarea noastră curge ca un torent tot timpul, udând și pe alții.

   Ce Cristos minunat avem! Ce sursă minunată avem! Cristos este bogat în APĂ VIE!

"Torent de ÎNȚELEPCIUNE... torent de BUCURIE... torent de RUGĂCIUNE... torent de LAUDĂ...

...Câte torente sunt înlăuntrul vostru?.."Minunate, ]ntelepte, profunde ganduri!
Adăugat în 11/12/2016 de loredanam
...si cind te gindesti ce potential dumnezeiesc are inima, sa primeasca, depoziteze toate manifestarile Duhuli Sfnt -TORENTE!
Nu este fascinant si totodata incredibil ca avem menirea sa fim ceresti ,chiar daca suntem temporar pe pamint?
Adăugat în 13/12/2016 de sanda_tulics
Multumesc pentru toata bunavointa si sustinerea dvs din 2013-2016. Domnul sa va rasplateasca! Inspiratia sa va fie indoita, ca si masura Duhului Sfant!
Sarbatori sfinte, pline de bucurie, de inspiratie si de pace!
Adăugat în 19/12/2016 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1033
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni