O voce în furtună
Autor: Billy Graham  |  Album: Ameninţarea furtunii  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 25/04/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
O voce în furtună

   O voce în furtună

   ÎNCOTRO SE ÎNDREAPTĂ LUMEA NOASTRĂ?

   În fiecare dimineţă, milioane de oameni îşi cumpără ziarul de dimineaţă. Citesc titlurile şi-şi pun această întrebare. Dar nimeni n-a găsit răspunsul. Nimeni nu ştie ce va aduce ziua demâine, întrucât schimbările au fost, în ultimile decenii, extrem de bruşte, imprevizibile şi radicale. Din anul 1989 încoace, s-au petrecut lucruri pe care nici un sociolog sau om de ştiinţă nupentru  le-ar fi putut anticipa. În timp ce vei citi aceste rânduri, unele dintre evenimentele despre care am scris vor fi aproape uitate.

   Privind în urmă, putem uşor distinge de unde am venit. Anii '60 au fost numiţi 'deceniul revoltei', anii '80 - 'deceniul indulgenţei'. Poate că anii '90 vor reprezenta 'deceniul schimbării globale'. Se pare că lumea se schimbă radical, de la o zi la alta. Nimeni nu poate prevedea succesiunea evenimentelor.

   În tumultul atâtor schimbări rapide, oameni de pe întregul Pământ încearcă cu disperare să afle ce rezervă viitorul penru lumea noastră. Profeţi falşi se îmbogăţesc peste noapte. Înţelepciunea este căutată la comentatori de televiziune şi autorităţi în diferite domenii. Unii ne sfătuiesc cum să devenim prosperi în mijlocul haosului; alţii ne învaţă cum să eliberăm spiritul Geei în noi. Un serial de mare popularitate proclamă moartea lui Dumnezeu şi dărâmarea vechii ordini mondiale şi anunţă inaugurarea unei noi ordini în care bărbaţi şi femei se contopesc cu mediul înconjurător într-o căutare metafizică a dumnezeului dinlăuntru.

   Comerţul cu cristale, cărţi de tarot şi mese Ouija este înfloritor. Largă este şi răspândirea religiilor New Age, ce se folosesc de expresii precum închinarea la zeiţe, închinarea la Pământ, cultul fertilităţii, proiecţia astrală şi  multe altele. Pretutindeni, oamenii îşi plănuiesc viaţa după semnele zodiacului. Mediile spiritiste sunt foarte solicitate. Chiar şi computerele sunt folosite în această industrie a prezicerii viitorului.

   Însă unicul document de autoritate din care putem afla mersul lumii în viitor este BIBLIA, Cuvântul revelat al lui Dumnezeu.

   Vedenia pe care a avut-o Ioan, în care acesta îi vede, sub altar, pe aceia care fuseseră ucişi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu, rezumă promisiunile Bibliei cu privire la viitor şi ne pregăteşte pentru ceea ce va urma. Probabil că Ioan a rămas înmărmurit în faţa un ei asemenea privelişti. Descrierea ei este redată în a doua jumătate a capitolului 6 al Apocalipsei. Într-un loc pe care autorul îl numeşte "sub altar" el vede "sufeletele celor ce fuseseră junghiaţi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi din pricina marturisirii pe care o ţinuseră". Aceştia îşi strigau nemulţumirea: "Până când, Stăpâne, Tu, care eşti sfânt şi adevărat, zăboveşti să judeci şi să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?"

   Westminster Abbey din Londra şi Bazilica Sfântu Petru din Roma au altare mari, sub care se află cripte de marmură. Îmaginaţi-vă un astfel de loc la miezul nopţii dominat de întuneric şi de linişte. Mormintele sfinţilor şi martirilor sunt închise, aşa cum au fost vreme de secole. Brusc însă, lespezile de marmură se dau la o parte, sicriele se deschid şi sute, mii de duhuri umplu catedrala strigând: "Până când, Stapâne Doamne? . . . " Asemenea imagini au alcătuit vedenia pe care a văzut-o Ioan. Scena este acum înţesată de sufletele unor barbaţi şi femei pentru că au fost credincioşi. Pe bună dreptate ei se întreabă când li se va face dreptate, când va fi răsplătită credinţa lor. Chiar şi acum îşi pun creştinii aceste întrebări; răspunsul însă, îl poate da doar Dumnezeu. Ceea ce ştim sigur este că, atunci când tulburarea a fost stăpânită, fiecărui martir i s-a dat o haină albă şi "li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi al fraţilor lor, care aveau să fie omorâţi ca şi ei."

   Din aceste momente misteriose învăţăm două lucruri importante:

- în primul rând că va exista o judecată a oamenilor;

- în al doilea rând ca, înainte de această judecată, alţi oameni, dedicaţi pe deplin lui Dumnezeu şi Împărăţiei Lui, vor fi martirizaţi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi a mărturiei lor constante în faţa oamenilor.

   Eşti pregătit să rişti atât de mult?...

   

Numai Dumnezeu îi știe pe cei ce sunt pregățiți pentru martiraj...
Adăugat în 26/04/2015 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 1335
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni