Ascensiunea satanismului în America
Autor: Alianţa Familiilor din România  |  Album: Alianţa Familiilor din România  |  Tematica: Controverse
Resursa adaugata de victor_802006 in 30/10/2015
    12345678910 0/10 X
Ascensiunea satanismului în America

E joia dinainte de Halloween, sărbătoarea duhurilor necurate. Sâmbătă, 31 octombrie, în diferite părţi ale lumii mulţi oameni se vor distra pe seama satanei şi a duhurilor lui necurate, iar unii dintre ei i se vor închina. Vor spune că e o distracţie inofensivă. Alţii, însă, vor lua sărbătoarea duhurilor necurate mai în serios. Unii vor participa la ritualuri satanice nocturne, la sacrificarea de animale ori incendii, iar alţii la incantaţii ori ritualuri vrăjitoreşti. Satanismul e un fenomen în ascensiune în zilele noastre. Ia amploare. Influenţează copiii, tinerii, profitul companiilor care se profilează pe promovarea ocultului spre bine şi, în general, pe toţi cei fără minte. Pe cei neancorati în Cuvântul lui Dumnezeu, dezrădăcinaţi din învăţăturile sănătoase, şi pe cei care refuză să creadă că există satana ori duhuri necurate. Din nefericire, chiar şi unii dintre noi au încetat să mai creadă în existenţa reală a duhurilor necurate ori a satanei. Biblia ne spune de repetate ori şi categoric că există un diavol, îngeri ai întunericului şi duhuri necurate. Parcă ne depărtăm de aceste avertizări şi, într-o oarecare măsură, e de înţeles, fiindcă satana orbeşte.

În ultimele decenii oamenii au fost marcaţi de multele filmele oculte care au inundat cinematografele. Ecranele cinematografelor au îmblânzit duhurile necurate. Dacă până recent duhurile necurate erau portretizate doar în filme de groază, în ultimii ani cinematografele au îmblânzit duhurile necurate. Ele nu mai îngrozesc, ci fascinează. Intrigă. Filmele au transformat duhurile necurate în magie, în fantezii aşa-zis inocente, fără să îşi dea seama că în spatele acestor producţii se află un diavol real şi duhuri necurate reale. Fie că e vorba de Merlin, Hobbitt, „Harry Potter”, „Lord of the Rings” şi alte producţii cinematografice asemănătoare, suntem invitaţi să acceptăm că nu există duhuri necurate, ci doar magii inocente care nu vatămă. În Marea Britanie cultul şi magia deja s-au împământenit în cultura britanică a oamenilor de rând. [Detalii: http://www.theguardian.com/books/2012/feb/23/english-culture-magic-merlin-harry-potter]

Amploarea satanismului e un subiect tot mai frecvent întâlnit în mass-media şi despre el scriem deseori în  buletinele noastre informative care apar marţi. Astăzi scriem despre ascensiunea lui nemaipomenită în America.

Sondaje de opinie

Începem cu sondajele de opinie. Unul făcut de Barna Research Group în Statele Unite în 2011 indică că 56% dintre respondenţi nu credeau că satana are o existenţa reală, ci că e doar un simbol al răutăţii. Un sondaj similar făcut în 2009 indică că doar 27% dintre americani credeau că satana este o forţă reală. Pe de altă parte, un sondaj din 2013 indică că doar 60% dintre creştinii practicanţi ai Americii credeau în existenţa reală a diavolului, şi 86% dintre neoprotestanţi.

În decembrie 2014 sataniştilor din Florida li s-a permis să expună în public, lângă mesajele de Crăciun puse de creştini în faţa primăriei unui oraş, tabloul „pogorârea satanei în iad”. Cu un an în urmă, în decembrie 2013, cererea le-a fost respinsă, deoarece tabloul e ofensiv şi contravine moravurilor publice. Sataniştii au angajat un avocat care a ameninţat autorităţile cu acţiune judecătorească şi, ca urmare, în decembrie 2014 cererea le-a fost aprobată.

Tot în decembrie 2014 sataniştilor li s-a permis să expună simboluri satanice în faţa primăriei din Detroit, lângă scena Naşterii lui Hristos.

Acţiuni judecătoreşti

Sataniştii recurg la acţiuni judecătoreşti pentru a constrânge autorităţile să le recunoască drepturi, printre ele acela de a-şi manifesta acţiunile şi amplasa simbolurile în public. Din nefericire, câştigă. În decembrie 2013 sataniştii din Oklahoma au dat în instanţă statul Oklahoma pentru a li se permite să pună în clădirea Parlamentului statuia satanei lângă soclul cu cele 10 porunci plasat acolo în 2009 de către creştini. De obicei, acţiunile judecătoreşti sataniste sunt iniţiate de Templul Satanei, care îşi are sediul la New York. Sataniştii au cerut să li se permită să amplaseze în clădirea Parlamentului o statuie de bronz de 3 metri a lui Baphomet, un idol satanic cu cap de ţap aşezat pe un tron. Autorităţile statului au cedat presiunilor şi au scos din incinta Parlamentului cele 10 porunci, împiedicând, astfel, amplasarea statuii satanei. Ca urmare, statuia lui Baphomet a fost transportată şi amplasată în Detroit, o ştire care a făcut înconjurul lumii şi a fost publicată şi în România.

O problemă cât se poate de delicată însă, îi confruntă pe creştini. Sataniştii profită de succesele creştinilor în instanţă privind libertatea religioasă şi cer aceleaşi drepturi pentru ei. De exemplu, în mai 2014, Tribunalul Suprem SUA a decis că americanii pot să-şi continue tradiţia de a începe sesiunile şi dezbaterile parlamentare ori oficiale cu rugăciune, aşa cum au făcut-o de sute de ani. După doar două zile, sataniştii din Florida au cerut să li se permită şi lor să rostească rugăciunile satanei simultan cu cele creştine, la deschiderea sesiunilor publice municipale. Până în prezent solicitările lor au fost respinse.

Un caz similar  s-a petrecut tot în Florida, în septembrie 2014, când un judecător a permis creştinilor să distribuie un pamflet religios în şcolile publice din stat. Imediat după aceea, Templul Satanei din New York a publicat o carte de colorat pentru copii, intitulată The Satanic Children's Big Book of Activities (Cartea satanei pentru activităţile copiilor) şi a cerut şcolilor să permită sataniştilor să distribuie cartea în şcolile publice. Autorităţile şcolare au refuzat cererea, dar în acelaşi timp au interzis şi creştinilor să distribuie Biblii elevilor.

Satanism şi vrăjitorie

Fascinaţia americanilor faţă de ocult se reflectă şi în cărţile neobişnuite care s-au publicat în ultimii ani. În 2015 Diana Wagman a publicat Life #6, o carte despre mama ei vrăjitoare. Mama Dianei învăţase vrăjitoria de la mama ei. Cartea lui Wagman descrie manifestările oculte care se produceau în casă familiei. Mama îi arată locurile din casă unde se aciuiau duhurile necurate. La început, Wagman nu le vedea, dar de la o vreme a început să le simtă mişcările prin casă. Mama avea şi un altar în casă închinat satanei, unde făcea ritualuri vrăjitoreşti. De la o vreme, Wagman a început ea însăşi să vadă prin casă oameni pe care îi ştia morţi, dar care bântuiau prin casă. S-a speriat la început, dar apoi s-a obişnuit cu prezenţa lor demonică. Mama Dianei a murit tânără. Diana îşi aminteşte că din când în când bunica ei, moartă de zeci de ani, reapărea în casă familiei din Missouri. Cât despre ea, Wagman zice că nu e vrăjitoare, dar vrăjitoria a fost moştenită de sora ei. [Un capitol al cărţii lui Wagman poate fi citit aici: http://www.salon.com/2014/11/29/an_ordinary_girl_born_into_a_family_of_witches/]

În 2013 America a fost confruntată cu un caz neobişnuit de satanism, acela al lui Latoya Ammons, o femeie de culoare din Indiana, care pretindea că familia ei era ţintă unor revelaţii demonice. Vreme de câteva luni, poliţia, psihologi, asistenţi sociali şi preoţi au fost şi ei martorii manifestărilor demonice din casa ei. Poliţia a alcătuit un dosar enorm cu probe care are peste 800 de pagini. Evenimentele din viaţa lui Ammons şi familia ei au fost subiectul unui articol interesant şi lung publicat de Daily Mail în 2013 [Detalii: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2549749/It-reared-monstrous-I-froze-My-eyes-locked-hell-Possessed-mother-Indianas-demon-house-relives-bloodcurdling-moment-fought-Satan-won.html]

Consecinţe

Este o constatare regretabilă că Halloween-ul ia amploare şi în România. Învăţăturile nesănătoase se transmit la viteza unui clic de mouse şi nu pot fi oprite la graniţe. Tineri români, la fel că cei din restul lumii, devin şi ei fascinaţi de Halloween. Părinţii trebuie atenţionaţi şi la rândul lor trebuie să-şi atenţioneze copiii. Satana şi duhurile necurate sunt lucruri reale. Halloween nu este o sărbătoare românească ori creştină. Nici nu aparţine tradiţiei ori civilizaţiei române. E de la sine înţeles că trebuie respins şi prevenit să ia amploare în România.

ALIANȚA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA

Str. Zmeica nr. 12, sector 4, București

Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082

www.alianta-familiilor.ro

[email protected]

Este ingrozitor ca satanismul este legal in America si ca satanistii au atata libertate in USA, o natiune candva crestina! Ce se va intampla cu Europa, cu Romania?
Adăugat în 31/10/2015 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1206
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni