Mintea
Autor: Watchman Nee  |  Album: Watchman Nee  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 20/05/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Mintea

   Mintea

   "Dar mă tem ca, după cum şarpele a amăgit pe Eva cu şiretlicul lui, tot aşa şi gândurile voastre să nu se strice de la simplitatea şi curăţia faţă de Cristos"

   Acest pasaj ne arată că şi GÂNDURILE noastre pot fi mântuite până la a junge la o SIMPLITATE şi CURĂŢIE totală.

   De multe ori ni se pare foarte dificil să ne supunem Domnului şi să-L iubim cu toată mintea noastră. Într-adevăr, acest lucru este cel mai dificil. Noi nu avem, pur şi simplu, o astfel de putere. Suntem depăşiţi. Cât de mult dorim însă să-L iubim pe Domnul cu o dragoste desăvârşită, în simplitate, fără nici o viclenie, ci în toată curăţia. Suntem de acord că aceasta ar fi aşa de minunat! Sperăm la aceasta, dar pare a fi ceva de neatins. Totuşi, Dumnezeu poate să ne mântuiască într-o asemenea măsură. Acest lucru devine nu numai posibil, ci şi realizabil.

   Gândirea noastră trebuie să fie curată.

   Dacă, în schimb, avem mintea împărţită, atunci vom fi ca şi Eva. Pe de o parte, Eva a văzut că pomul cunostinţei binelui şi răului era bun de mâncat, dar, pe de altă parete, ea a cugetat la porunca lui Dumnezeu de a nu mânca din fructul acelui pom. Ea a văzut că fructul era plăcut de privit şi era de dorit, dar de asemenea şi-a amintit că Dumnezeu îi poruncise să nu mănânce acel fruct. Totuşi, fiind atât de doritoare, Eva a mâncat din fructul oprit. Astfel, doar printr-o mică abatere, ea şi-a pierdut simplitatea şi curăţia faţă de Domnul.

   Să ne întrebăm şi noi acuma:

   - AVEM NOI SIMPLITATEA ŞI CURĂŢIA INIMII FAŢĂ DE CRISTOS?

   Nu trebuie să ne fie niciodată teamă că Îl iubim prea mult. Trebuie să Îl iubim fară să ne gândim la rasplată şi fără motive ascunse. Slavă lui Dumnezeu, El ne poate mântui într-o asemenea măsură! Este posibil să avem o inimă simplă şi curată faţă de Domnul.

   "Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să fiţi transformaţi, prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi înţelege care este voia lui Dumnezeu, cea bună, plăcută şi desăvârşită."

   Prin acest verset ni se spune încă odată că Dumnezeu este capabil să ne înnoiască mintea, înnoind-o aşa încât ea să poată înţelege care este voia lui Dumnezeu cea bună, plăcută şi desăvârşită.

   V-aţi gândit vreodată la acest lucru? O minte înnoită poate înţelege cât de bună, plăcută şi desăvârşită este voia lui Dumnezeu. Adesori, într-o anumită situaţie, acest lucru pare a fi voia lui Dumnezeu, dar şi acel lucru pare a fi voia Lui. Cât de des greşim alegerea. Dar o minte înnoită nu va mai greşi cu privire la voia lui Dumnezeu. Dacă mintea noastra nu este înnoită, nu vom fi în stare să deosebim care este voia lui Dumnezeu. Şi astfel, nu vom putea experimenta mântuirea deplină. Totuşi, Dumnezeu nu ne-a mântuit numai până la punctul la care am ajuns astăzi, El ne va mântui şi mai departe, până la capăt.

   Şi spre aceasta ar trebui să aspirăm noi, şi pentru aceasta trebuie să-I mulţumim lui Dumnezeu: PENTRU CĂ ACEASTA ESTE NU NUMAI POSIBIL, CI ŞI REALIZABIL!

Întrebarile din textul de mai sus sunt ''oglinda'' ce ne întreabă sufletul despre starea sinceră de;sfintenie, credinciosie, curăție și neântinarea minții și nealterarea sufletului în lumea păguboasă vieții.
Binecuvântări sfinte, sora Florica!
Adăugat în 20/05/2015 de sanda_tulics
„ Acest pasaj ne arată că şi GÂNDURILE noastre pot fi mântuite până la a junge la o SIMPLITATE şi CURĂŢIE totală.” Mi se pare un gând deosebit, adevărat, sfânt....
Adăugat în 23/06/2015 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1190
  • Export PDF: 4
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni