SUPERSTITII
Autor: Florin Stanca  |  Album: fara album  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de pastorstanca in 06/01/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

SUPERSTIŢII

·         12 Şi Domnul v-a vorbit din mijlocul focului; voi aţi auzit sunetul cuvintelor Lui, dar n-aţi văzut niciun chip, ci aţi auzit doar un glas.

·         13 El Şi-a vestit legământul Său, pe care v-a poruncit să-l păziţi, cele zece porunci; şi le-a scris pe două table de piatră.

·         14 În vremea aceea, Domnul mi-a poruncit să vă învăţ legi şi porunci, ca să le împliniţi în ţara pe care o veţi lua în stăpânire.

·         15 Fiindcă n-aţi văzut niciun chip în ziua când v-a vorbit Domnul din mijlocul focului, la Horeb, vegheaţi cu luare aminte asupra sufletelor voastre,

·         16 ca nu cumva să vă stricaţi şi să vă faceţi un chip cioplit sau o înfăţişare a vreunui idol sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei,

·         17 sau chipul vreunui dobitoc de pe pământ sau chipul vreunei păsări care zboară în ceruri,

·         18 sau chipul vreunui dobitoc care se târăşte pe pământ sau chipul vreunui peşte care trăieşte în apele dedesubtul pământului.

·         19 Veghează asupra sufletului tău, ca nu cumva, ridicându-ţi ochii spre cer, şi văzând soarele, luna şi stelele, toată oştirea cerurilor, să fii târât să te închini înaintea lor şi să le slujeşti: căci acestea sunt lucruri pe care Domnul Dumnezeul tău le-a făcut şi le-a împărţit ca să slujească tuturor popoarelor, sub cerul întreg.

·         24 Căci Domnul Dumnezeul tău este un foc mistuitor, un Dumnezeu gelos.

 

Acesta este un pasaj biblic din Vechiul Testament care ne avertizează cu privire la închinarea înaintea chipurilor cioplite, ori înaintea oricărei înfăţişări a lucrurilor cereşti (tablouri, icoane, talismane religioase, etc.).

Vedem aici că, în mod intenţionat, Dumnzeu nu s-a descoperit omului sub nici o înfăţişare vizibilă, cu nici un chip, pentru că omul este predispus să se încline, să se închine în faţa a ceea ce îi izbeşte ochiul, la imagini ce îl copleşesc, iar Dumnezeu vrea să ne închinăm Lui în duh şi adevăr (Ioan4:24), prin credinţă, nu prin vedere.

De ce avem atunci oameni, care se declară creştini, ajunşi de multe ori să se închine înaintea chipurilor, icoanelor, cruciuliţelor, picturilor şi a tot felul de talismane religioase? Oameni care spun că sunt credincioşi în Isus, dar poartă cu ei,

în portofele, în maşină, la birou şi pe oriunde se duc, tot felul de obiecte religioase ca să le poarte noroc, ca să-i ferească de rău, ca să le aducă bunăstare. Norocul înseamnă ignoranţă faţă de Dumnzeu, iar şansa Îl exclude pe Dumnezeu. Deci, ori crezi în Dumnezeu, ori în şansă şi noroc, nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Ori te închini înaintea lui Dumnezeu, în duh şi adevăr, ori te bazezi pe aceste talismane religioase.

 

Apropo, dacă aceste obiecte sunt aşa se sfinte şi binefăcătoare, nu se pot împărţi pe gratis tuturor creştinilor, şi mai ales celor mai săraci care nu-şi pemit să şi le cumpere, sau până la urmă numai cei înstăriţi se pot bucura şi de binecuvântarea cererească.

Ştiţi cum defineşte Biblia aceste obiecte? Idoli, dumnezei falşi, făcuţi de mâna omului după închipuirea omului.

Ştiţi cum se numesc aceste acţiuni întreprinse de aceşti oameni care se declară creştini? SUPERSTIŢII, nimic altceva decât nişte superstiţii.

Ştiţi de ce sunt oamenii superstiţioşi? Pentru că nu cunosc adevărul, sunt ignoranţi şi atunci îşi pun speranţele în tot felul de lucruri închipuite după mintea lor, pe care le pot vedea şi atinge cu mâna şi nu în Dumnezeul nevăzut. E mai uşor pentru om să creadă într-un dumnezeu pe care şi-l închipuie după mintea lui, decât să accepte descoperirea pe care Dumnezeul adevărat, Stăpânul Cerului şi al Pământului, cel care nu poate fi cuprins de mintea umană, o face prin Biblie despre Sine Îsuşi.

Spuneţi-mi vă rog, dacă nu e aşa, atunci care dintre oamenii ce citesc acest pasaj biblic din Deuteronom sau alte pasaje biblice, în orice traducere vor, dacă cred că Dumneze este Autorul Bibliei şi dacă vor să se închine Acestui Dumnezeu, al Bibliei, care dintre aceştia ar mai purta la el aceste amulete religioase sau care nu s-ar teme mai degrabă să se închine înaintea acestor obiecte, care nu sunt altceva decât nişte idoli, dacă luăm de bun ce zice Biblia.

Acestea sunt câteva gânduri pe care vreau să vi le transmit ca o încurajare pentru cei ce cred în Biblie şi ca o avertizare pentru cei care doar declară că cred în Dumnezeu, dar nici măcar nu-L cunosc pe adevăratul Dumnezeu, pe care dacă L-ar cunoaşte, atunci n-ar mai ţine aceşti idoli în viaţa lor.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1517
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni