Cât de inteligent munceşti?
Autor: NovusVia  |  Album: Eseuri  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de NovusVia in 14/12/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Cât de inteligent munceşti?

Chiar dacă simţi că în viaţa ta lucrurile înaintează cu viteza melcului, totuşi poate nu este cazul să măreşti turaţia, să tragi mai tare de tine, să munceşti mai mult. Ci, pentru început, să te opreşti o clipă şi să meditezi la ceea ce faci.
Noi avem deseori impresia că munca duce în mod automat şi neaparat la rezultate satisfăcătoare şi că dacă o să muncim mai mult vom avea rezultate mai mari sau mai multe, fără doar şi poate. De fapt, deşi este o componentă esenţială în înaintarea şi dezvoltarea lucrurilor, munca nu este garanţia reuşitei. Cel puţin nu cea care seamănă mai degrabă cu roboteala.
Creştin fiind, voi spune că reuşim pentru că aşa răspunde Dumnezeu stăruinţelor noastre pe calea descoperită în noi înşine. Într-un limbaj mai comun însă, consider că reuşita este urmarea miraculoasă a unei combinaţii optime dintre oportunităţi, resurse, pregătire, atitudine şi, pe lângă munca cea necesară, un pic de fler. De aceea este foarte important ce faci, când faci, cum faci, împreună cu cine şi de ce. Da, de asemenea, este important şi cât. Dar personal nu voi paria totul pe „cât”.
Întreabă-te dacă nu ar trebui acum să schimbi ceva, să munceşti mai inteligent, să investeşti în altceva, altcumva sau altcândva. Poate e timpul unei schimbări în viaţa ta şi să profiţi de unele oportunităţi ivite care îţi vor inmulţi, într-un timp mai scurt şi mai cu folos, roadele seminţelor semănate. Fă un curs, implică-te într-un program de mentorizare care să te facă beneficiar al experienţelor dobândite de titani, investeşte în ceva ce reprezintă sau deschide uşa către nişte trepte spre înălţimi. Oricâtă viteză va prinde aeroplanul tău, la un moment dat va trebui să te desprinzi de sol. Răspunsul poate e în tine, poate trebuie să-l cauţi la alţii, poate este în faţa ta.
Oricum, fă ceva diferit. Este o nebunie să faci mereu acelaşi lucru şi să te aştepţi la rezultate diferite. Schimbă ceva, schimbă-te astfel şi apoi...

SCHIMBĂ LUMEA PRIN TINE!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1162
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni