Omul care ÎL cunoaşte pe Dumnezeu
Autor: Watchman Nee  |  Album: Watchman Nee  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 02/10/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Omul care ÎL cunoaşte pe Dumnezeu

Omul care ÎL cunoaşte pe Dumnezeu

   Dacă ai experimentat tratamentul Domnului în viaţa ta şi ai ajuns la o adevărată cunoaştere a Lui, vei ştii să discerni punctul peste care nu poate trece un creştin şi vei fi capabil să îl ajuţi, deoarece, de mai mult de cincizeci de ori, tu însuţi ai avut parte de tratamentul Domnului în exact aceeaşi problemă. Nu le vorbeşti oamenilor numai despre Biblie, ci le vorbeşti despre Dumnezeu.

   Într-o vară a avut loc o conferinţă condusă de mai mulţi predicatori renumiţi. Mi s-a spus să merg să-l ascult pe un anume predicator ce era apreciat pentru modul în care vorbea. M-am dus. El a vorbit despre umplerea cu Duhul Sfânt. Versetele citate din Scriptură au fost adecvate. Ilustrările lui au fost superbe şi prezentarea făcută a fost foarte logică. Dar după zece minute de când îl ascultam, m-am întrebat: "Oare aceasta înseamnă a fi umplut cu Duhul Sfânt? Căci, deşi vorbea bine, din câteva afirmaţii diletante se putea recunoaşte imediat că el nu-L cunoştea pe Dumnezeu în acest punct. Nu cunoştea nimic despre umplerea cu Duhul Sfânt. De aceea, doar cunoaşterea Bibliei nu ne oferă cunoaşterea lui Dumnezeu, nici nu ne face în stare sa vorbim despre El. Noi trebuie să învăţăm sa umblăm pe calea crucii. E nevoie sa suferim tratamente din partea lui Dumnezeu. Domnul Isus nu a desconsiderat voia lui Dumnezeu pe motiv ca EL era Fiul lui Dumnezeu. Dimpotrivă, S-a rugat Tatalui o dată, de două ori, de trei ori până ce a putut spune: "Nu voi bea paharul pe care Mi l-a dat Tatăl să-l beau?"

   Şi apostolul Pavel s-a rugat de trei ori, până ce Domnul i-a spus că harul Lui era îndeajuns pentru el. Ştim că Pavel nu a fost înţeles de credincioşii din Corint. Epistolele către Corinteni exprimă durerea lui, aşa după cum Epistola către Filipeni declară bucuria lui. Dintre toate epistolele lui, numai în aceasta se vede aşa de bine omul Pavel. Credincioşii din Corint au avut nişte păreri false despre el. L-au acuzat de viclenie şi l-au judecat greşit cu privire la boala lui. El nu a insistat la Dumnezeu să-i îndepărteze ţepuşul, astfel încât să scape de batjocurile corintenilor, ci doar a spus: "În legătură cu acest lucru L-am implorat pe Domnul de trei ori să mi-l ia. Iar El mi-a spus: "Harul Meu îţi este îndeajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este desăvârşită."" Deoarece Dumnezeu a vorbit, el nu a căutat să-L determine să se răzgândească. Dimpotrivă. Pavel a declarat: "mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Cristos să rămână în mine".

   Nimeni nu-L va cunoaşte vreodată pe Dumnezeu fără să fi cunoscut lucrarea crucii în viaţa lui. Am spus odată unor fraţi că nu este decât o singură cale de a înainta în viaţa creştină, şi anume aceea de a suferi tratamente din partea lui Dumnezeu. Dacă refuzi aceasta, nu vei face nici un progres. În cazul în care doreşti să obţii doar informaţii biblice, nu ai nevoie decât să studiezi Scriptura cu sârguinţă şi să fii ajutat de cei ce posedă cunoştinţe biblice. Dar dacă vrei să-L cunoşti cu adevărat pe Dumnezeu, trebuie să ai parte de lucrarea crucii în viaţa ta, căci nu este altă cale.

   Eu preţuiesc foarte mult experienţa acelora care Îl cunosc în adevăr pe Dumnezeu. Din vorbele lor ne putem da seama cât de bine Îl cunosc pe Dumnezeu. O anume soră din vest era cu adevărat o persoană care aştepta venirea Domnului (reţineţi că mulţi experţi în ale profeţiei nu ştiu cum să aştepte venirea Domnului!). Când eram în prezenţa ei, ştiam că nu pot să o înşel, căci doar câteva vorbe dezvăluiau cât de familiarizată era ea cu lucrurile spirituale.

...............................

   Nu doar cunoaşterea Bibliei trebuie să avem noi, ci acea cunoaştere care se învaţă de la Dumnezeu.

   O, numai aceia în viaţa cărora lucrează crucea ştiu ce înseamnă tratamentele lui Dumnezeu.

..Nu putem vorbi despre Duhul Sfânt dac a nu-L trăim...este ca și jurnalismul practicat din stradă la ceea ce se vede!
Trăirea prin Duhul Sfânt nu are nevoie de descriere și nici de convingere. Ea este starea dumnezeiască pe care o au cei ce-l au cu adevarat pe Duhul Sfânt in ei.
Putem trăi Duhul Sfânt si atunci cei din jurul nostru vor putea urma exemplul ,dorind să_L aibe sau să_L mărturiseasca. Nu este deloc de neglijat mărturia biblica a celor plini de Duhul Sfânt dar și a acelora care au văzut ,simțit lucrarea minunată a Duhului Sfânt in viața lor.
Fi înnoită în har sora Flori Ficard.
Adăugat în 02/10/2014 de sanda_tulics
Ca de obicei iubită soră vii cu lucrări minunate. Este ca şi cum Dumnezeu ţi-a vorbit de gândurile mele, de setea mea de a cunoaşte mai multe lucruri despre Duhul Sfânt, de umplere, de cunoaştere.... E minunat cum lucrează Dumnezeu! Astăzi chiar, vorbeam despre aceste lucruri.
Fii binecuvântată Florica.
Adăugat în 02/10/2014 de 1954adina.9mai
Vă mulţumesc frumos, fiţi binecuvântate.
Adăugat în 03/10/2014 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1904
  • Export PDF: 4
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni