Tendinţa îndepărtării de Dumnezeu -2-
Autor: Watchman Nee  |  Album: Watchman Nee  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 07/08/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Tendinţa îndepărtării de Dumnezeu -2-

   Să luăm mai întâi domeniul ştiinţelor politice. Istoria vechi-testamentală a lui Israel ne oferă exemplul unei naţiuni deosebit de privilegiate şi al modului ei de guvernare. Ni se spune că poporul lui Israel a vrut să fie la fel ca naţiunile din jurul său, dorind să aibe un împărat. Vom lăsa la o parte, pentru moment, alegerea de către israeliţi a lui Sau şi ne vom concentra atenţi asupra momentului când, la vremea rânduită de El, Dumnezeu le-a dat un împărat ales de El, împărat care trebuia să înteimeieze o împărăţie sub îndrumarea lui Dumnezeu.

   Cu toate că aceasta a fost în mod clar acţiunea lui Dumnezeu, tendinţa firească a împărăţiei s-a dovedit a fi, "asemenea celei a neamurilor", una de îndepărtare de El. Împărăţia este un lucru lumesc, şi a ţine pasul cu lucrurile lumeşti duce la conflict cu scopul divin. Ori de câte ori, în lume, guvernul unei naţiuni este lăsat în voia lui, acesta îşi urmează cursul său natural, acela de a se depărta din ce în ce mai mult de Dumnezeu. Şi ceea ce este valabil în politica celorlalte naţiuni s-a potrivit la fel de bine şi pentru Israelul ales în mod divin. Ori de câte ori Dumnezeu a întrerupt acţiunile Sale specifice îndreptate către evrei, împărăţia lui Israel a deviat în direcţia unei politici idolatre. Au fost şi reveniri, este adevărat, dar fiecare dintre ele a fost marcată în mod clar de o intervenţie divină căci, fără această intervenţie, tendinţa oamenilor a fost întotdeauna îndreptată în jos.

   Nu ne surprinde deloc că acelaşi lucru se dovedeşte a fi adevărat şi în domeniul comerţului. Nu-mi imaginez un alt domeniu unde ispita de a înşela şi tranzacţiile necinstite să fie mai mari ca aici. Toţi ştim ceva despre acest lucru. Toţi stim cât de greu este să-ţi păstrezi verticalitatea şi să conduci afacerile cinstit în lumea competitivă a comerţului. Mulţi ar spune că este imposibil aşa ceva şi cu siguranţă că a proceda aşa necesită o viaţă predată într-un mod deosebit lui Dumnezeu.

   Ne amintim că Domnul Isus ne spune despre doi oameni total deosebiţi: unul care a câştigat toată lumea, dar şi-a pierdut sufletul, şi altul, un comerciant care s-a dus de a vândut tot ce avea ca să cumpere un mărgăritar de mare preţ. Ceva mai departe, El face legătura dintre aceste pilde şi Împărăţia Cerurilor (Matei 16.26, 13.45-46). Duhul lui Dumnezeu a făcut nu de puţine ori ca oamenii de afaceri să acţioneze ca acest comerciant. Nu puţine au fost firmele renumite ale căror profituri au fost ghidate de un scop divin, cum ar fi răspândirea Evangheliei, sau în alte direcţii de acest fel.

   ................................

   Să presupunem că îţi pun întrebarea Unde lucrezi? Vei răspunde: Lucrez în domeniul medical. Spui aceasta fără a fi conştient de altceva decât de faptul că eşti mândru de natura înaltă a chemării tale şi fără să simţi pericolul posibil al situaţiei tale. Dar dacă îţi spun că ştiinţa medicală este şi ea o parte din sistemul care este condus de Satan, atunci ce zici? Presupunând că tu, în calitatea ta de creştin, mă iei în serios, atunci eşti imediat alarmat şi reacţia ta va fi poate să te întrebi dacă nu cumva e mai bine să-ţi abandonezi profesia. NU, nu înceta să fii doctor! Dar fii atent, pentru că eşti pe un teritoriu guvernat de inamicul lui Dumnezeu şi, dacă nu veghezi, este posibil să devii, ca oricine altcineva, o pradă a uneltirilor sale.

   Sau să presupunem că eşti inginer sau fermier, sau editor. Fii atent, pentru că şi aceste ocupaţii sunt din lume în aceeaşi măsură în care sunt, de exemplu, cea de director al unui parc de distracţii sau al unui club de noapte. Dacă nu umbli cu grijă, vei fi prins undeva în cursa diavolului şi vei pierde libertatea pe care ai dobândit-o în momentul în care ai  devenit copil al lui Dumnezeu. Nu, este o problemă de mântuire. Prin natura noastră, noi suntem cu toţii prinşi în capcana acestui sistem satanic şi nu avem nici o scăpare decât prin îndurarea lui Dumnezeu. Toată consacrarea noastră nu are nici un rezultat în ceea ce priveşte eliberarea. Noi suntem dependenţi de mila Lui şi de lucrarea Lui mântuitoare pentru a fi salvaţi din lume. 

.....................................

   Ori de câte ori intrăm în contact cu vreun domeniu al sistemului lui Satan, ar trebui să ne oprim o clipă pentru a ne gândi ce facem, ca nu cumva să ne trezim că ajutăm, din neatenţie, la zidirea împărăţiei lui!

..Mi s-a strâns inima citind începutul textului caci poporul evreu ales de Dumnezeu ,iubit în mod special, a vrut ,mai mult decât atât, a dorit să fie ca și celelate popoare...!
Da, și-a dorit să aibe împărați și dumnezei străini ,când Domnul Dumnezeu era desfătarea lor, i-a scos cu mână sigură din nenorociri nenumărate.. i-a apărat miraculos din mâna vrajmașă, le-a arătat bunătatea și bunăvoința chiar în neasculatre ,căci Domnul nu-ȘI ia promisiunea înapoi.
În ziua de azi este la fel! Se luptă Dumnezeu să ni se descopere prin splendoarea Îdentității Sale în biserici, în viața de zi cu zi dar ancora lumii, trage, undița ei pescuieste prin năravuri bine ascunse în oamenii ce au spus;Da!Dumnezeului Viu.Este aceeași luptă, aceleași personaje,În comportament, același subiect;Îndepartarea prin pofta firii {cu roadelee ei în neascultare de Dumnezeu.} Știm bine ce-L întristează pe Domnul în atitudinea noastră și totusi,carnea, pofta și firea răzbat și jignesc splendida iertare, jertfă mântuitoare.
Nu și-a ales Dumnezeu cel mai îndărătnic popor și totuși îi poartă de grijă?
nu suntem noi cei pentru care Isus Domnul a murit și nu-L ascultăm?ne-am teoreticizat ,dar n-avem trăirea în Isus,dragostea...! Aici este secretul, am pierdut datorită rutinei și obisnuința firii cele mai frumoase, nobile sentimente a le dragostei dintâi..Asa se zideste împarăția lui satan din ''fostele pietre vii'',altă dată pentru Christos.
Binecuvântări sfinte,spor la munca din dragoste și ascultare de Domnul!
Adăugat în 07/08/2014 de sanda_tulics
Vă mulţumesc în Numele Domnului.
Adăugat în 08/08/2014 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 960
  • Export PDF: 4
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni