Judecata viitoare
Autor: Watchman Nee  |  Album: Watchman Nee  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 04/08/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Judecata viitoare

Judecata viitoare

   Ştim că toţi creştinii vor sta în viitor la scaunul de judecată al lui Cristos. La această judecată nu se va stabili cine va avea parte de mântuirea veşnică şi cine va avea parte de pierzarea veşnică, ci se va hotărî dacă vom putea să intrăm în Împărăţie şi ce loc vom avea în ea. Acolo se va vedea cum am trăit şi lucrat zilnic după ce am fost mântuiţi. A primi lauda lui Dumnezeu în viitor depinde de cum ascultăm de voia Lui azi. Căci Dumnezeu nu este mulţumit cu altceva decât cu voia Lui. Desigur, această chestiune a primirii sau neprimirii unei răsplăţi este un aspect minor, adevărata problemă este dacă suntem în stare să-I fim plăcuţi lui Dumnezeu şi să mulţumim inima Lui. Eu cred că fiecare persoană mântuită are dorinţa de a-I plăcea lui Dumnezeu, deşi aceasta variază destul de mult în intensitate.

   Mulţi credincioşi care aspiră să-L câştige pe Cristos spun adeseori cu multă uşurinţă: "Aceasta este voia lui Dumnezeu" sau "Cred că Dumnezeu mă îndeamnă să fac cutare sau cutare lucru". Iubiţilor, ştiţi că într-o zi vom fi judecaţi pentru aceste lucruri, nu potrivit cu ceea ce noi spunem sau simţim sau credem, ci potrivit  cu ceea ce sunt în realitate diferitele părţi ale voii lui Dumnezeu? În 1 Corinteni 3 ni se spune cum vom fi judecaţi: "Lucrarea fiecăruia va fi dată pe faţă: ziua Domnului o va face cunoscută, căci se va descoperi în foc". Ce fel de foc este acesta? Ştim cu toţi la ce serveşte focul: uneori este pentru a arde ceva, alteori este pentru a lumina. Focul va arde lucrarea din lemn, fân, trestie, dar va lumina lucrarea din aur, argint sau pietre preţioase.

   Vom înţelege mai bine semnificaţia focului dacă alăturăm pasajului din 1 Corinteni pe cel din Apocalipsa 1.14: "Ochii Lui (ai Domnului judecăţii) erau ca para focului". La judecata din viitor Domnul va proba lucrarea noastră cu focul Lui, şi ochii Lui sunt ca para focului. Aceasta înseamnă că Domnul va judeca toate lucrările pe care le vom face, după ce suntem mântuiţi, potrivit luminii Lui, adică potrivit vederii pe care El o are. Lumina Lui va dezvălui ce este din voia Lui şi ce nu este.

   Să ne fie foarte clar că înaintea lui Dumnezeu nu este decât un singur standar pentru bine şi rău. Şi acest standard este absolut, neschimbător, de neclintit. Cu toţii vom fi judecaţi după acest standard. Indiferent ce spunem sau simţim sau credem sau presupunem noi astăzi, în acea zi vom suferi pagubă dacă ceea ce facem nu este în conformitate cu voia Sa. Căci în lumina lui Dumnezeu nimic nu este ascuns şi nimic nu poate fi greşit. Cum vom putea sa stăm noi în picioare în acea zi, când Dumnezeu ne va judeca cu lumina Lui şi potrivit voii Sale, daca astăzi nu avem lumina lui Dumnezeu care să ne arate starea noastră reală? Dacă trăim azi pe pământ sub lumina lui Dumnezeu, cunoscând voia Lui în toate lucrurile, fără îndoială că lucrarea noastră va avea o răsplată în acea zi.

Singura noastra preocupare ep oamint este s aafcem voia Domnului ,sa fim placuti sa afcem fapte demne d enumele Sau DAca din dragoste sia scultare de El vom lucra ,vom sti de aici d epe pamint ce judecata vom primi caci orice lucrare buna si curata lasa in urma ei pace, multuire, bucurie si bine Pe de alta parte vom sti tot asa de bine daca lucrarea savirsita de noi va fi incununata de bucurie liniste ,pace , rezultatele s evor vedea caci ele vor fi opusul lucrarii de ascultaredaica;cearta, intristare, neadevar, etc. Sa respectam deci, standardu lui Dumnezeu in viata zilnica ,spre a nu fi supusi greselilor si judecatii viitoare .
Numai bine!
Adăugat în 05/08/2014 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 2264
  • Export PDF: 4
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni