Trebuie să avem o istorie a cunoaşterii lui Cristos
Autor: Watchman Nee  |  Album: Watchman Nee  |  Tematica: Mărturii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 06/07/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Trebuie să avem o istorie a cunoaşterii lui Cristos

   Cunoaşterea lui Cristos implică o istorie anume. Fără a avea o astfel de istorie, nu poti fi sigur ca Îl cunoşti pe Hristos. Căci atunci când le prezinţi oamenilor o învăţătură despre purtarea crucii, poţi sa le vorbeşti despre propria ta experienţă de purtarea crucii? Când vorbeşti despre puterea învierii, poţi să vii cu o mărturie personală despre aceasta putere de  înviere? Sau, vorbind despre umilinţă, ai tu acea umilinţă care vine din puterea de înviere, şi nu cea care vine din carnea ta? Vorbind despre răbdare, poţi spune că, în natura ta, erai un om lipsit de răbdare, dar că puterea învierii te-a schimbat? Poate eşti capabil să prezinţi doctrinele despre înviere şi înălţare, dar ai experimentat tu faptul de a fi desupra tuturor lucrurilor pământeşti? Dacă lipsesc aceste realităţi în viaţa ta, nu eşti potrivit să reprezinţi altora aceste învăţături. Căci, dacă nu-L cunoşti pe Cristos, nu eşti vrednic să fii un martor al Lui.

   În timpul cât am stat în Shangai, s-au adunat acolo multi fraţi, din diferite locuri, pentru a invăţa cum să slujească. Mulţi dintre ei credeau că, după întoarcerea acasă, vor fi capabili să predice. Îşi închipuiau că odată ce au învăţat despre lucruri precum strângerea adunării, frângerea pâinii, botezul, punerea mâinilor, vor fi destul de bine echipaţi. După puţină studiere a Cuvântului lui Dumnezeu, credeau că vor putea predica. Vă rog să înţelegeţi că nu aşa stau lucrurile. Chiar dacă ai cunoaşte toate doctrinele, poţi tu să le vorbeşti despre experienţele tale cu EL? Trebuie să înţelegem că numai ceea ce am experimentat în Cristos poate să-i ajute pe oameni şi să le împlinească nevoile.

   Cu trei sute de ani în urmă, în Scoţia,trăia un bine-cunoscut teolog, John Albert Bengel, care accepta la cursurile sale doar câţiva studenţi. Era un student ce a studiat Epistola către Romani cu Bengel, căci Bengel dorea ca acel student să se specializeze în această Epistolă. Într-o zi, studentul i-a spus: "Am găsit doctrina despre păcat în această Epistolă". Bengel tocmai citea o carte. Când a auzit ce a spus studentul, s-a ridicat în picioare, şi l-a întrebat: "Ai găsit în Epistola către Romani doctrina despre păcat, dar ai găsit în propria ta viaţă, realitatea păcatului?" Dacă nu găsim păcatul în vieţile noastre, ci găsim doar doctrina despre păcat, care va fi efectul asupra oamenilor, când îi vei îndemna să urască păcatul, să dea la o parte păcatul şi să nu se încreadă în carne?

   Cum vom putea să-i eliberăm pe oameni de păcat dacă noi înşine nu am fost eliberaţi de sub puterea păcatului?

   Noi trebuie să căutăm realitatea lucrurilor, nu doctrina despre ele. Să vă spun un secret: Dacă veţi auzi pe cineva predicând, şi dacă nimic nu se întâmplă în urma predicii lui, nu e nevoie sa îl mai ascultaţi înca odată. De fiecare dată când ne ridicăm să vorbim, trebuie să le dăm oamenilor ceva concret, să le dăm realitatea, şi nu doar învăţătura! Numai ceea ce trece dincolo de învăţătură este folositor. Învăţătura singură nu ajută la nimic!

..faptele noastre merg înaintea vorbirii..Așa este și cu chemarea la pocaință. Dacă ai fapte nemărturisite și neiertate ,cuvintele spuse in dreptul unei persoane chemate vor rămine doar ''vorbe'' dar dacă chemarea este însoțită de fapte vrednice de Dumnezeu, nu va fi niciun efort în a-l convinge pe cel căruia îi spui despre Mântuitor, pocaință, mântuire. Citeam zilele trecute despre un frate pastor neacceptat de comunitatea unei comune la care a fost trimis să slujească, respingerea era așa de mare încât nu le putea spune absolut nimic desre Domnul Isus. O zăpadă mare a acoperit căile de iesire din cașă si a unor vecini , cărora acest frate credincios le-a curățat intararea și din acest gest nemaiîntilnit în comunitatae ,prin dorința unui bătrân vecin care a pus întrebări despre Biblie, pocăința, ..s-a ajuns la convertirea sufletului său E adevărat căci a devenit martir pentru adeziunea lui dar după moarte sa au venit și alții la mântuire.
Fi binecuvântată și azi pentru masa bogată!
Adăugat în 06/07/2014 de sanda_tulics
Mulţumesc de sfânta părtăşie.
Adăugat în 07/07/2014 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 847
  • Export PDF: 5
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni