Fii un om mare cu un caracter mare
Autor: Milena Cismaşiu  |  Album: Creștin Adevărat  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de statornicul in 05/03/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Fii un om mare cu un caracter mare

 

Fii un om mare cu un caracter mare

 

Când vine vorba despre ce fel de om doreşti să devii, cred că ne dorim cu toţii să fim oameni de caracter şi vrem să lăsăm ceva bun în urma noastră. Dar prea puţini sunt dispuşi să fie cu adevărat oameni de caracter, fiindcă asta costă ceva. Şi nu mulţi sunt aceia care sunt pregătiţi să plătească un preţ, care să renunţe la ei înşişi de multe ori şi să pună pe celălalt în faţa nevoilor lor. Lumea are nevoie disperată de oameni care să trăiască o viaţă exemplară, are nevoie să audă întâmplări care să o inspire şi care să îi dea aripi să fie mai bună, mai plină de dragoste şi mai milostivă. De fiecare dată când auzim despre ce a făcut cineva, un gest sau o faptă care iese din tipare, reacţionăm pozitiv şi ne dorim să facem şi noi ceva asemănător, să fim nişte exemple bune pentru ceilalţi.
Un om care va dori să fie un exemplu bun pentru ceilalţi, se va diferenţia de mulţime prin modul în care îşi va trăi viaţa. Viaţa lui va avea un impact pozitiv asupra oamenilor din viaţa lui. Atunci când oamenii vor vorbi despre el, vor avea un cuvânt bun, vor simţi că este un om de caracter şi poate că în unele cazuri, când aceştia se vor confrunta cu unele situaţii mai delicate, le va veni în minte exemplul de viaţă al acelui om. Şi vor face la fel ca el, vor continua să lupte şi să nu se dea bătuţi.

Este foarte uşor să fii ca ceilalţi. Să faci ce fac toţi, să vorbeşti ce vorbesc ei şi să umbli după aceleaşi lucruri. Însă, e mai dificil, dar şi mai frumos să trăieşti într-un mod diferit faţă de ceilalţi. E bine să-ţi cunoşti valoarea şi să nu te vinzi ieftin aşa cum o fac restul. Să-ţi păstrezi demnitatea, chiar dacă unii o aruncă uşor în schimbul a ceva care-i fac să se simtă bine pe moment. Şi chiar dacă ai fi singurul din mulţime care încă nu a făcut compromis, şi toţi te aşteaptă să faci şi tu, să le arăţi că se poate să ai o inimă curată chiar dacă eşti înconjurat de gunoaie. Să fii un om mare cu un caracter mare. Pentru că, la urma urmei, datorită acestor oameni mari nu am renunţat la visele noastre, mulţi am făcut progrese spectaculoase în viaţă şi am crezut că există ceva mai mult decât ceea ce se vede. Datorită unor oameni mari, ne-au crescut şi nouă aripile şi ne-am avântat sus, sperând că vom ajunge pe culmi noi. Şi am ajuns.

Nu-ţi trăi viaţa încercând mereu să fii pe placul cuiva, fiindcă niciodată nu vei fi îndeajuns de plăcut pentru el. Trăieşte-ţi viaţa şi fii pe placul lui Dumnezeu, luptă, crede, visează şi nu uita niciodată că eşti preţios. Trăieşte frumos, caută să însemni ceva bun pentru oameni şi preferă mai degrabă compania binefăcătoare a unui om în vârstă şi înţelept, decât a unei găşti de neisprăviţi care nu ştiu cum îi cheamă. Multe dintre faptele tale bune le va vedea doar Dumnezeu. Dar caracterul tău frumos se va forma în ascuns, nu în văzul tuturor. Dar se va vedea în tot ceea ce faci..

 

 

Multă pace tuturor.
Adăugat în 05/03/2014 de statornicul
Statistici
  • Vizualizări: 1985
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni