Căutând un ajutor.Dar unde?
Autor: Milena Cismaşiu  |  Album: Întrebările Inimii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de prentesa995 in 04/12/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Căutând un ajutor.Dar unde?

Mulţi oameni se confruntă în societatea noastră cu multe probleme şi întrebări la care nimeni nu poate da răspuns.Noi,de cele mai multe ori suntem nepăsători când un om ne spune ce problemă are fiindcă nu suntem interesaţi decât de persoana noastră."Eu,pentru mine,despre mine,pentru mine,doar eu,mine".
Nu vorbim decât despre interesele noastre şi ne iubim uneori prea mult,iar apoi ne trezim că nu mai putem să oferim dragoste fiindcă am vărsat-o toată asupra persoanei noastre.Ne-am hrănit eu-l mai mult decât orice şi într-o zi ne trezim singuri şi părăsiţi.
În fiecare zi întâlnim oameni care au nevoie de ajutor,care sunt măcinaţi de datorii ori care au nevoie de o persoană care să-l asculte şi care să îi poată oferi un zâmbet cald şi un sfat bun.Uită-te în jurul tău şi vei vedea că lumea noastră are ne nevoie de ajutor.
Noi ne-am obişnuit să-i trimitem la psiholog sau mai bine zis un "ajutor specializat" doar pentru că noi "nu mai avem timp" fiindcă suntem prea ocupaţi cu EU.
Gândeşte-te:
Cum aş fi putut să ajut pe cineva astăzi şi de ce nu am făcut-o?
Cum aş putea să ajut pe cineva azi?
De ce mi se pare că nu am timp de nimeni?
Cine are nevoie de ajutor din oamenii pe care îi cunosc?
Nu uita!Un zâmbet poate face mai mult decât o mie de cuvinte.Nu ai văzut astăzi niciun om trist care avea nevoie de zâmbetul tău?Poate fi oricine omul acela,chiar tatăl sau mama ta.
Tinerii zilelor noastre se confruntă cu o grămadă de probleme şi îndoieli.Mass-media îi invaţă că nu sunt suficient de buni pentru X şi Y,că nu sunt suficient de frumoşi pentru a da pe spate pe Z ori că sunt demodaţi.
De aici rezultă nenumărate întrebări şi multe lacrimi.Fetele sunt non-stop criticate de reviste pentru greutatea lor,băieţii nu mai sunt băieţi,iar părinţii sunt doar doi oameni de modă veche care nu au niciun habar.
Dumnezeu a devenit doar o orientare religioasă ca să nu ne considerăm atei,şi ne folosim de El doar atunci când avem probleme,iar când suntem happy ne zicem:"Oricum pe El nu-L interesează de viaţa mea şi mă lasă să fac ce vreau eu!Ăsta-I Dumnezeu!",şi aruncăm o înjurătură porcoasă după care mergem înainte.
Şi vrei să zici că nu avem nevoie disperată de ajutor?Unde-i dragostea dintre noi?Sau a devenit doar un simplu sentiment pe care îl folosim în relaţiile noastre ce ţin aproximativ o zi şi o noapte.
A venit timpul dragii mei să cerem ajutor!Ajutorul nu-l vom găsi nici la psiholog şi nici la X,ci doar la Dumnezeu.Iar celelalte lucruri vor veni după

 

Pentru mai multe articole: www.intrebarileinimii.blogspot.com

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1525
Opțiuni