Va minţi în privinţa unor lucruri pierdute
Autor: Watchman Nee  |  Album: Păcate săvârşite împotriva oamenilor  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 01/03/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 5 voturi
Va minţi în privinţa unor lucruri pierdute

   Păcate săvârşite împotriva oamenilor: VA MINŢI ÎN PRIVINŢA UNOR LUCRURI PIERDUTE: "tăgăduind că a găsit un lucru pierdut".

   Deşi se poate să nu luăm lucrul acesta în serios, el este fără îndoială un păcat. AM PUTEA SPUNE CĂ NU ESTE NIMIC NEDREPT ÎN A LUA UN LUCRU PIERDUT DE ALŢII. ÎNSĂ DUMNEZEU DECLARĂ CĂ ŞI ACEASTA ESTE O PRACTICĂ NEDREAPTĂ.

   Nici un creştin nu ar trebui să-şi însuşească un lucru care aparţine altcuiva. Mulţi au această idee că este mai bine dacă banii ajung în buzunarele lor decât în alte buzunare. Dar acest mod de a gândi este greşit!

   Odată, pe când mă aflam în troleibuz, am văzut pe cineva care, în timp ce număra banii pentru bilet, a scăpat un penny. Un altul, a călcat imediat pe monedă, ca cel căruia îi căzuse să nu o mai poată găsi.

   Noi nu trebuie să luăm nici un lucru şi să-l considerăm al nostru, chiar dacă e vorba de o pălărie, un stilou, o scrisoare, o batistă... Căci acesta este nedreptate!

   Poate că am făcut astfel de lucruri în trecut, dar să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a înapoia acel lucru.

   Ar trebui să facem în aşa fel ca cel care l-a pierdut să îl regăsească, fie să predăm lucrul găsit autorităţilor.

   Altfel, păcătuim!

   

In natura ,caracterul omului pacatos ,tot ce poate lua{fura} este ''un ''dar'' special pregatit pentru el. Ochii si inima unui bolnav ,nesincer, si lacom va fura orice din punct de vedere material, intelectual, numai sa-si satisfaca boala sufletului,lacomia ,invidia, Desigur caci este pacat sa-ti insusesti ceva ce nu-ti apartine ,dar care dupa ce l-ai furat intra in posesie personala dar devi hot!
Se fura ; titluri de vers versuri si ''se transfera'' in alte carti cu denumiri diferite ,pe care hotul isi pune semnatura ca fiindu-i personale, le scoate in vinzare ,iar banii..''i se cuvin''.Plagiatul este tot un furt!
Se fura inventii ,inca nescoase la lumina prin spionaj de orice fel intre tari,..deci totul este pacat, de judecat. Se fura identitati ale unor persoane ,lucru incredibil dar..in mintea unui pacatos se poate orice.
Foarte bun text, educativ, preventiv sa ne verificam faptele ,educatia.
Fi binecuvintata!
Adăugat în 01/03/2014 de sanda_tulics
Drept și adevărat.
Adăugat în 02/03/2014 de Ioanhapca
Fiţi binecuvântaţi toţi cititorii!
Adăugat în 02/03/2014 de floridinmaracineni
Cred ca totul se incadreaza la spusele Domnului Isus: "Sa faceti oamenilor ce v-ar place sa va faca ei voua".De cand, acum 2 ani si o luna, mi-am uitat laptop-ul intr-un taxi si de atunci nu l-am mai vazut....ei bine, am realizat cat e de neplacut sa fii in pielea pagubasului. Daca omul s-ar gandi mereu la semenii sai, lucrurile pierdute ar fi restituite, mai ales cand poarta date de identitate..
Dar in Romania inainte de comunism exista birou de obiecte pierdute, dar apoi aceasta practica cinstita a disparut...Ce trist!
Adăugat în 03/03/2014 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1183
  • Export PDF: 6
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni