Rugaţi-vă în toată vremea!
Autor: Watchman Nee  |  Album: Watchman Nee  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 27/02/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 5 voturi
Rugaţi-vă în toată vremea!

   Pentru ca rugăciunea noastră să fie într-adevăr eficientă ar trebui să o întindem ca şi pe o mreajă.

   Ce înseamnă lucrul acesta? Înseamnă că trebuie să ne rugăm într-un asemenea mod, încât nici unul din lucrurile ce se cer aduse în rugăciune să nu rămână pe dinafară. Să nu îngăduim nici unui lucru să ne scape. Fără o astfel de "mreajă" de rugăciune nu vom putea avea rezultate bune. Cineva care ştie să se roage, ştie cum să-şi reverse întreaga inimă înaintea lui Dumnezeu. El se roagă tot felul de rugăciuni pentru a înconjura din toate părţile lucrul pentru care se roagă, astfel încât vrăjmaşul să nu poată face absolut nimic. Rugăciunile pe care le auzim azi sunt prea vagi, nu sunt deloc concentrate. Deşi folosim multe cuvinte, rugăciunile noastre nu sunt complete, lasându-i vrăjmaşului spărturi prin care să atace. Dar dacă rugăciunile noastre sunt ca şi nişte mreje întinse, vrăjmaşul nu va avea pe unde să se strecoare. Şi astfel cererile noastre aduse înaintea Domnului vor căpăta răspuns.

   Să luăm un exemplu pentru a ilustra cele de mai sus: Să presupunem că un frate din adunarea locală merge în vecinătate să vestească Evanghelia. În inima ta e dorinţa de a-l susţine în rugăciune. Cu o astfel de dorinţă fierbinte, trebuie să aduci înaintea lui Dumnezeu în rugăciune tot ceea ce crezi ca are legătură cu slujirea acestui frate în localitatea vecină. Te rogi pentru nevoile lui, pentru trenul cu care urmează să călătorească, pentru şinele de pe calea ferată, pentru biletul lui, pentru hamal, pentru bagaje, pentru locul unde se va odihni în timpul călatoriei, pentru mâncare, sănătate, pentru oamenii pe care-i va întâlni pe parcursul călătoriei. Te rogi pentru casa în care va sta după sosirea acolo, pentru oamenii din acel loc, pentru manierele şi felul în care se va purta în mijlocul celor unde va sluji, pentru vestirea Cuvântului, pentru prima sa lucrare acolo, nevoile de hrană, haine. Pe scurt, te rogi pentru tot ceea ce crezi că are nevoie acest frate. Te rogi chiar şi pentru corespondenţa sa, ca Dumnezeu să vegheze, astfel încât nimic să nu se piardă sau să se fure. Aceasta înseamnă  a te ruga cu tot felul de rugăciuni prin care întinzi ca şi o mreajă peste acest frate, nelăsând nimic pentru care să nu te fi rugat, astfel încât el să aibe pace în toate lucrurile. Satan nu-i va putea face nimic acestui frate căci tu l-ai înconjurat cu o mreaja care să-l protejeze. Cu o astfel de mreajă mâinile vrăjmaşului sunt complet legate.

   Pentru o astfel de rugăciune este fără îndoială nevoie de veghere, căci, dacă nu veghezi, nu vei ştii că sunt atât de multe aspecte pentru care să te rogi pentru el. O rugăciune în grabă sau o rugăciune superficială, o rugăciune pentru care ne rezervăm puţin timp va fi o rugăciune neglijentă, care-i lasă vrăjmaşului spărturi prin care să pătrundă. Adesea, rugăciunea neglijentă este semnul unei dorinţe supeficiale din inimă.

   Aşadar, trebuie să veghezi şi să ai ochii deschişi astfel încât să te poţi ruga pentru tot ceea ce observi sau la ce te gândeşti. Dacă nu veghezi, poţi să-ţi sfârşeşti rugăciunea după ce ai rostit două propoziţii, pentru că nu mai ai pentru ce altceva să te rogi.

   Aşadar, pentru a-I sluji într-un mod potrivit lui Dumnezeu în rugăciune trebuie să veghem cu privire la timpul, atitudinea şi la toate aspectele diferite ale unui lucru, până ce toate au fost aduse în rugăciune. Aceasta nu este o slujbă uşoară, dar este expresia unei dragoste mari. Dacă nu e dragoste, va putea fi o astfel de mijlocire? Fără o dragoste adevărată nimeni nu poate mijloci. Nici un copil al lui Dumnezeu nu va face această lucrare de mijlocire fără dragoste.

Citind textul de mai sus,imi imaginam o casă care pentru a ajunge înăuntrul ei, deschizi mai multe usi;Prima cea de la intrare, asa si rugăciunea, are o faza de inceput,apoi, deschizi altă usă de la intrarea în casă propriuzisă este rugăciunea care introduce în încăperea sufletului, acolo staţionezi, acomodindu-te cu cele întilnite acasă înăuntru, deschizi uşa cămării unde se află alimentele şi abia atunci începi să măninci...pâna cind te saturi.Da şi Cuvântul ne îndeamnă să ne rugăm neâncetat.
Fi binecuvîntată pe mai departe în via Stăpânului !
Adăugat în 28/02/2014 de sanda_tulics
deosebit de ziditoare această postarre. Îndrumări minunate şi foarte necesare - mie şi altora care au nevoie.
Fii binecuvântată Florica şi Domnul să te ajute în lucrarea aceasta şi toate celelalte pe care le faci.
Adăugat în 28/02/2014 de 1954adina.9mai
Mulţumesc de comentariu sora Sanda, mulţumesc sora Adinuţa pentru fiecare încurajare şi suţinere, fiţi binecuvântate.
Adăugat în 28/02/2014 de floridinmaracineni
Un adevăr profund care merită toată atenția deosebit de bine prezentat. Doamne ajută-ne să luăm aminte.
Adăugat în 02/03/2014 de Ioanhapca
Vai, ma tem ca rareori am intins aceasta "mreaja" de rugaciune, care mi se pare mai degraba un blindaj fata de orice intentie inamica...
Cred ca trebuie sa progresam pana la bunker-ul de rugaciune, adapost antinuclear, s.a.m.d. Si atunc, demonii vor "crapa" de foame si de ciuda!
Adăugat în 03/03/2014 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1314
  • Export PDF: 6
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni