Vise întrerupte
Autor: Viorel Balcan  |  Album: Taine care vorbesc  |  Tematica: Dragoste - prietenie
Resursa adaugata de viorel77 in 27/06/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 9 voturi
Vise întrerupte

Vise întrerupte

 

 "Şi cine este aproapele meu?" Luca 10 -29-37

 

   Ieri, tricolorul românesc, a coborât în bernă. Frumosul nostru drapel, și-a scuturat culorile posomorât, amintindu-ne încă o dată, de roșu - ce înseamnă sângele celor ce au clădit temeliile țării, de galbenul ce ne este pâinea cea de toate zilele, de albastrul cerului, ce ne amintește de Tronul Celui Atotputernic - însă, a fluturat trist... Tot de ieri, România a devenit mai săracă în oameni. Visurile și zâmbetul unor suflete ce - ca ieri făceau parte din milioanele de români, s-au spulberat brusc într-un hău, ce parcă și-a deschis gâtlejul larg să înghită vieți care cu câteva clipe înainte, se minunau de munții stâncoși, îmbrăcați în mantia lor verde. Tot de ieri, lacrimile celor ce au rămas în urmă să-și îngroape morții, îi vor "bântui" o viață. Își vor aminti de ei, când lipsa lor își va face prezența, iar cei ce se odihnesc în mormântul rece, le vor zâmbi de pe crucile sinistre, de fiecare dată, când vor schimba buchetul de trandafiri ofiliți de vreme și ploi...  Tot de ieri, o mică țară a devenit mare în ochii lumii,  cât și în inimile noastre de români. Muntenegru, la ea mă refer.

   Ca un paradox, locul și  numele ei, parcă au țesut împreună, sfârșitul celor înțepați de boldul morții. E doar o idee, nu are nimic a face cu realitatea. Uimirea mea cea mare, a fost atunci când am auzit, că muntenegrenii, au plâns împreună cu poporul român. Au sărit în ajutorul celor căzuți, nu în mâna tâlharilor, ci în prăpastia care le-a devenit început de mormânt. Și-au abordat și  drapelul lor în bernă, odată cu tricolorul nostru, făcându-se pentru o zi, frați de cruce, în memoria celor ce au plecat dintre noi. Fără a le păsa de faptul că ai noștri sunt străini de locurile lor, acei oameni deosebiți, au ajutat pe cei răniți, scoțându-ne morții din hăul prăpastiei, riscându-și chiar propriile vieți. Ce lecție deosebită, de a înțelege cine ne poate fi aproapele nostru !

   Deși acest tragic accident, a îndoliat o țară, mă mândresc cu cei ce mai sunt ,, români ‚’’ și care nu au stat indiferenți, la necazul altora. Aceste două legături comune, una la peste o mie de kilometri distanță de cealaltă,  nu a făcut decât să arate, că indiferent de cultură, religie, crez, culoare politică sau cea a pielii, toți purtăm aceeași iscălitură: SUNTEM  OAMENI.

   Indiferent de circumstanțele vieții, avem datoria morală și cea spirituală de a veni în ajutorul aproapelui nostru. Acei oameni au făcut-o ! Bravo, și cinste lor ! Din păcate, visul unei vacanțe de neuitat, s-a transformat în sânge, lacrimi, și moarte pentru unii. Acest tragic accident, m-a atins sufletește.  Chiar de nu am pe nimeni,  care s-ar număra în rândul celor decedați, le înțeleg durerea. Tot de ieri, am început să fiu mai atent la un mic detaliu, pe care vreau să-l împărtășesc cu tine, iubite cititor în Domnul Isus. Viața, e ca un joc de ruletă. Niciodată nu putem ști când, și cum o putem pierde. Familia, este o binecuvântare de la Dumnezeu. Dimineața, când plecăm de acasă la rutina zilnică, să nu mă sfiiesc, (și să nu te lași intimidat!), în a spune un simplu  "Te iubesc!" soției sau soțului. Să nu uităm să ne îmbrățișăm copilul, înainte de a-l lăsa în fața şcolii, pentru că știm că am închis ușa după noi, dar nu știm dacă, mai apucăm să o mai și deschidem.

   Dumnezeu, să binecuvânteze poporul muntenegrean, cât și pe cel român.

 

Viorel Balcan 27 iunie 2013

 

.un inlacrimat a scris aceste cuvinte ,care l-au luat din rutina si a spus''multumesc '' muntenegrenilor. Zilele trecute , scrisesem un asemanator text dar care se referea la ''ce fel de crestinism ? se practica in Muntenegru? Ma duceam cu gindul la timpurile cind Macedonenii strigau dupa ajutor''treceti la noi,ajutati-ne!'' [la omenie,dragoste, toleranta, fratietate,ma refeream in text... . Viorel Ai ''prins '' din inima nu din zbor ceea ce trebuia sa faca fiecare roman.Nu te cunosc , ai putea sa-mi fi fiu dar ,sunt mindra de tine! Domnul de asemeni se mindreste in fata intunericului cu astfel de tineri. Mai e o nadejde.! Caci viitorul nu va fi haosul declarat de intuneric in milioanele de tineri fara El . Domnul,are pusi de-o parte tineri , promitatori dragostei Lui pina ala moarte..
Iubeste tot ce iubeste Isus Christos!
Adăugat în 27/06/2013 de sanda_tulics
Și eu vă mulțumesc, și sunt mândru de ,, un lucrător ca D-voastră pentru Domnul ''. Nu am putut să stau indiferent, la tragedia de acolo. Dar pe mine personal, mă mângâie atât de mult cuvintele lui David, din psalmul 23 care spune ;

Domnul este păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic.
2. El mă paşte în păşuni verzi şi mă duce la ape de odihnă;
3. îmi înviorează sufletul şi mă povăţuieşte pe cărări drepte, din pricina Numelui Său.
4. Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine. Toiagul şi nuiaua Ta mă mângâie. Amin !
Adăugat în 28/06/2013 de viorel77
Domnul să te binecuvânteze şi pe tine, tu, cel cu suflet ales şi simţăminte deosebite.
Adăugat în 28/06/2013 de 1954adina.9mai
Dumnezeu să binecuvinteze toate familiile greu încercate; Dumnezeu să binecuvinteze pe toţi cei care au înţeles cine le este aproapele; pe noi toţi cu multă înţelepciune să putem desprinde o învăţătură chiar din această tragică întîmplare; am suferit şi am lăcrimat şi eu, sunt de felul meu chiar din oraşul Curtea de Argeş, durerea mi-a fost şi îmi este apăsătoare... fii binecuvîntat şi tu frate Viorel, mulţumim pentru articol.
Adăugat în 28/06/2013 de floridinmaracineni
Cu o mare recunoștință, țin să mulțumesc și surorilor în Domnul ; Florica Ficard, Banita Daniela , Nănău Adinuța, pentru comentarii și încurajări, dar și celorlalți, care citesc cu plăcere.
Dumezeu să ne binecuvânteze !
Adăugat în 28/06/2013 de viorel77
..ce dulce-i partasia in Domnul...!Incurajari, sustineri, toate duc la dragoste si biruinta Duhului Sfint in viata noastra.
Adăugat în 28/06/2013 de sanda_tulics
Inca o dovada ca Domnul si dintr-o tragedie poate sa scoata ceva bun! Numele Lui fie inaltat!
Adăugat în 07/07/2013 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1489
  • Comentarii: 7
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni