Postul, dieta perfectă de 40 de zile
Autor: Viorel Balcan  |  Album: Taine care vorbesc  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de viorel77 in 16/11/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Postul, dieta perfectă de 40 de zile

 

Postul, dieta perfecta de 40 de zile

 

,, Când postiţi, să nu vă luaţi o înfăţişare posomorâtă, ca făţarnicii, care îşi sluţesc feţele, ca să se arate oamenilor că postesc. Adevărat vă spun, că şi-au luat răsplata.’’ [ Matei 6;16]

 

   De ieri, lumea crestina orthodoxa a intrat in postul Craciunului. Se pare ca tot de ieri, lumea a inceput sa fie mai blinda, mai spirituala, mai sincera in declaratii, iar dragalasele noastre animale precum mielul, purcelusul cel dolofan, vacuta cea baltata, si pintenatul care ne trezeste in fiecare dimineata, au avut norocul sa mai cistige inca 40 de zile cu soare, prin bunavointa unor prelati credinciosi si milostivi, iar apoi sa fie condusi pe ultimul drum, spre abatoarele sinistre.

   Nu tot la fel de norocosi  sint si pestisorii de aur, care din pacate nu mai pot satisfice dorintele nimanui ,[ pentru cei ce inca mai cred in balivernele lumesti ] si astfel cad prada in tigaile cu ulei incins, sau pe gratarele credinciosilor ce tin postul, iar meniurile au fost schimbate peste noapte, cu  delicatese din homari, caracatita, si tot soiul de fructe de mare.

   Pe rafturile gigantice ale magazinelor frumos colorate, au aparut produse de post precum:  brinza de post, arahide invelite in ciocolata de post, placinte de dovleac, cu stafide, s.a.m.d. [ sper ca nu am stirnit pofta cuiva ]. Desi lucrez in domeniul alimentatiei, imi permit obraznicul de mine, sa introduc in meniul superficial,  si pulpa din pucelusul dolofan, care cu regret, in seara de marti a cazut la datorie, pe masa de transare  a macelarului mai mult sau mai putin milos. [ nu sint eu acela ].

   Din declaratiile unui inalt prelat, am inteles ca sint premise  toate  soiurile de peste, fiindca nu au singe, dar nici bucata mea de pulpa nu are singe, si nici grasimi, pentru a ingrasa pacatul, atunci cind o sa sfirie pe gratar. Se pare  ca, in viziunea lor, Domnul Dumnezeu are de lucru in aceste 40 de zile de post, si anume sa stea cu ochii pe cei care se  incumeta a minca fripturi, si sa  binecuvinteze pe cei care maninca din meniul bogat de peste, atit cit si  pe cuviosii vegetarieni, care vor devenii in 40 de zile sfinti si drepti aparatori ai meniului de post.

   Cit despre noianele de pacate si nelegiuiri, Domnul Isus nu va scrie o iota in aceste zile, pentru ca preocuparea numarul unu in aceste zile a Sa, este ,,, vinatoare infulecatorilor de fripturi’’’. Astfel, l-au transformat oamenii pe Sfintul Dumnezeu, prin dogmele si traditiile lor. Poate am stirnit risul cuiva, sau minie, dar nu asa iubite cititor, ne invata Domnul Isus prin sfintul Sau Cuvint - cum trebuie sa postim, si nici nu a dat niciodata prin  Sfinta Scriptura, meniul adecvat purificarii sufletului prin postul Craciunului sau al Pastelui. Pot sa maninc cite kilograme de fasole vreau, sau pot sa-mi command zilnic, delivery de homari sau  pestisori aurii  sa-mi bata la usa, dar daca nu am dragoste in inima si suflet, sint ;  ,,, o aramă sunătoare sau un chimval zăngănitor’’’ asa cum ne invata si apostolul Pavel in 1 Corinteni, [ cititi toate versetele; cap, 13 1-8 ].

   Un bussines, pentru a avea succes in concurenta pe piata de monopol, are nevoie de reclama. Reclama, este sursa de succes, este cea care caracterizeaza compania respectiva, si produsul oferit de ea pe piata economica. Din pacate, unele culte religioase [ nu judec pe nimeni aici ] au inteles perfect acest lucru, si astfel prin inlaturarea Cuvintului lui Dumnezeu, s-au apucat destul de obraznic, sa-si faca reclama  in respectiva doctrina pe care o imbratiseaza, cu fel si fel de  usurari spirituale, care mai de care mai stranii, cu scopul de a subjuga adeptii ce sint prea ocupati a deschide Sfintele Scripturi.

   O reclama destul de ieftina dar bine cotata pe piata crestina, este si cea a ,, imbelsugatului post de 40 de zile, usor comestibil, bogat in proteine si vitamine, care iti garanteaza netedul drum spre paradis’’. Daca asa au inteles unii oameni cum trebuie sa postesti, si poate esti una din victimele acestei reclame ieftine,  atunci, iubite cititor in Hristos, esti pe o panta gresita, si risti ca la fiecare balans, sa-ti alunece piciorul. Cita vreme am fost orb de valul lumesc, am impartasit multe din aceste reclame ieftine, dar cind s-a aratat dragostea lui Hristos fata de mine, atunci m-a luat de mina, si m-a invatat care este voia  Sa prin invataturile Lui.

   Dar de fapt, care este realitatea din spatele acestei reclame ieftine, bine jucate de actori profesionisti ? De ce oamenii cauta mereu surse cit mai usoare pentru ei, si aduna mereu pietre de moara, pe umerii lui Hristos ? Raspunsul, este acela ca, liberul arbitru din noi, egoismul, lasitatea,  nesupunerea sau neascultarea, nutresc  dorinte din cele mai odioase in inima noastra, si astfel unii si-au facut religie si credinta dupa bunul lor plac. Oare asa ne invata Hristos ? Eu nu cred. Deschide Biblia, si cerceteaza aceste versete:

         

·        "În a douăzeci şi patra zi a aceleiaşi luni, copiii lui Israel s-au adunat, îmbrăcaţi în saci şi presăraţi cu ţărână, pentru ţinerea unui post. "(Neem.9:1)

·         "Şi eu, când erau ei bolnavi, mă îmbrăcam cu sac, îmi smeream sufletul cu post şi mă rugam cu capul plecat la sân." (Ps.35:13)

·         "Mi-au slăbit genunchii de post şi mi s-a sleit trupul de slăbiciune." (Ps.109:24)

·         "Oare acesta este postul plăcut Mie: să-şi chinuiasca omul sufletul o zi? Să-şi plece capul ca un pipirig şi să se culce pe sac şi cenuşă? Aceasta numeşti tu post şi zi plăcută Domnului?" (Isa.58:5)

·         "În al cincilea an al lui Ioiachim, fiul lui Iosia, împăratul lui Iuda, în luna a noua, au chemat la un post înaintea Domnului pe tot poporul Ierusalimului şi pe tot poporul venit din cetăţile lui Iuda la Ierusalim. "(Ier.36:9)

·         "Vestiţi un post, chemaţi o adunare de sărbătoare; strângeţi pe bătrâni, pe toţi locuitorii ţării, în Casa Domnului Dumnezeului vostru şi strigaţi către Domnul." (Ioel.1:14)

·         "Dar chiar acum, zice Domnul, întoarceţi-vă la Mine cu toată inima, cu post, cu plânset şi bocet!" (Ioel.2:12)

·         "Sunaţi cu trâmbiţa în Sion! Vestiţi un post, chemaţi o adunare de sărbătoare!" (Ioel.2:15)

·         "Oamenii din Ninive au crezut în Dumnezeu, au vestit un post, şi s-au îmbrăcat cu saci, dela cei mai mari până la cei mai mici." (Iona.3:5)

·         "Dar acest soi de draci nu iese afară decât cu rugăciune şi cu post." (Mat.17:21)

·         "Acest soi de draci", le-a zis El, "nu poate ieşi decât prin rugăciune şi post." (Marc.9:29)

·         "Ramasă văduvă şi fiind în vârstă de optzeci şi patru de ani, Ana nu se depărta de Templu, şi zi şi  noapte slujea lui Dumnezeu cu post şi cu rugăciuni. "(Luc.2:37)

   Nu am găsit nicăeri, un meniu de post, bogat în proteine, în versetele de mai sus, si nici ca Domnul Dumnezeu ar fi un fel de Cupidon, indreptindu-si sagetile catre cei ce se incumeta a infuleca din pintenatul de pe gard, in acest interval de 40 de zile. In multe cazuri in viata, crucea Domnului Isus e grea, dar daca cautam sa o slefuim, si sa o facem cit mai usoara de carat, indepartindu-l pe El, prin mijloace convenabile sufletului uman, atunci sintem de plins, si lasi in fata adevarului.

   Pentru cei ce inca nu cunosc pe Hristos, acest post de 40 de zile, nu inseamna decit o dieta perfecta, si un avantaj de a elimina toxinele din corpul uman, iar pentru credinciosii Domnului Isus , postul , este cel invatat de El, care nu l-a facut porunca si nici ritual . Ramine la atitudinea fiecaruia, cum , cit, si cind sa posteasca, ajutat de Duhul Sfint.

   Sa raminem dar, in invataturile  Mintuitorului, si sa ne ferim de obiceiul lumesc, care  este plin de otrava, si lipsit de invatatura biblica.

 

Dumnezeu, sa binecuvinteze Romania.

 

Viorel Balcan, 15 noiembrie 2012

Domnul să te binecuvinteze, frate Viorel, să aduci în continuare mesaje clare, adevărate din Sfântul Cuvânt, fie ca Duhul Sfânt să te investească pe mai departe cu autoritate sfântă! Pace!
Adăugat în 16/11/2012 de floridinmaracineni
Fi binecuvintat Viorel, Domnul cu tine!
Adăugat în 16/11/2012 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 2199
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni