Intelepciunea vulturului
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Meditatii
Adaugata in 03/07/2007
    12345678910 0/10 X
Vulturul este pasarea cea mai longeviva a speciei sale. Ajunge sa traiasca pana la 70 de ani, dar ca sa ajunga la varsta aceasta, la 40 de ani, trebuie sa ia o decizie foarte serioasa si dificila.
La 40 de ani, ghearele lui sunt stranse si flexibile si nu reuseste sa-si apuce prada pentru a se hrani. Ciocul lui lung si ascutit se inconvoaie inspre piept. Aripile sunt imbatranite si grele, iar penele groase. Sa zbare devine dintr-o data extrem de greu! Atunci, vulturul nu mai are decat doua alternative: sa moara sau sa infrunte un dureros proces de innoire care va dura 150 de zile. Acest proces consta in zborul pe culmile unui munte; trebuie sa ramana acolo, intr-un cuib aproape de un zid mare, unde sa nu trebuiasca sa zboare. Dupa ce a gasit acest loc, vulturul incepe sa dea in perete cu ciocul pana ce reuseste sa si-l smulga. Pe urma, trebuie sa astepte sa-i creasca un cioc nou cu care va desprinde rand pe rand toate ghearele. Cand noile gheare vor incepe sa creasca, va trebui sa desprinda cu ele toate penele vechi. Dupa cinci luni, iese pentru a-si face zborul de innoire si mai traieste inca 30 de ani.

In vietile noastre, de multe ori trebuie sa ne adapostim pentru o anumita perioada de timp si sa incepem un proces de reinnoire; pentru a ne continua zborul spre victorie, trebuie sa ne desprindem de obiceiuri, traditii si amintiri care ne-au provocat durere. Doar asa, eliberati de greutatea trecutului, putem sa ne bucuram de rezultatul valoros pe care-l aduce cu sine o reinnoire.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2196
  • Export PDF: 4
  • Favorită: 2
Opțiuni