Timpul de rugăciune
Autor: Watchman Nee  |  Album: O viaţă creştină echilibrată  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 25/04/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 5 voturi
Timpul de rugăciune

   Nimic din viaţa unui creştin nu este supus unui mai mare atac decît timpul de rugăciune. S-ar putea să se tragă cu uşurinţă concluzia că, literalmente, nu ne putem găsi timp pentru a ne ruga. Din acest motiv, dacă nu vom fi veghetori, pur şi simplu nu ne vom ruga.

   Este ciudat că îţi găseşti timp pentru a mînca, pentru a primi musafiri, pentru a face vizite şi pentru a face multe alte lucruri, dar nu îţi găseşti timp pentru a te ruga. Aseară, de exemplu, ţi-ai dat seama că a trecut o zi fără a te fi rugat. Drept urmare, te-ai hotărît că, de a doua zi îţi vei găsi timp pentru a te ruga. Dar, a doua zi, la timpul fixat pentru rugăciune, cineva apare ciocănind la uşa din spate iar altcineva la uşa din faţă. În restul timpului totul e liniştit, dar atunci cînd ţi-ai fixat timpul pentru rugăciune, se ivesc tot felul de lucruri ciudate. Dacă vrei să găseşti timp pentru alte lucruri, îţi vei găsi. Numai atunci cînd încerci să-ţi găseşti timp pentru rugăciune, nu-ţi poţi găsi. Mulţi sunt surprinşi de o asemenea experienţă.

   Trebuie să recunoaşteţi nevoia de a veghea în vederea rugăciunii. Aveţi nevoie să vă deschideţi ochii mari şi să fiţi vigilenţi. Nu puteţi să renunţaţi la rugăciune din pricină că nu vă găsiţi timp pentru a vă ruga. Trebuie să vedeţi de ce se întîmplă astfel. Înţelegeţi, vă rog, că aceasta este în întregime lucrarea lui Satan. El încearcă să vă tulbure; vă pune înadins tot felul de piedici pentru a vă împiedica să vă rugaţi.

   Daţi-mi voie să vă spun foarte deschis că motivul pentru care creştinii de astăzi nu se roagă bine este acela că ei nu au cercetat lucrul acesta niciodată şi nu au vegheat pentru a nu lăsa timpul de rugăciune să treacă pe lîngă ei. De aceea ei îşi găsesc timp pentru studii biblice sau pentru alte lucrări, dar nu-şi găsesc timp pentru a se ruga. Şi tocmai aici învinge Satan. El ştie că, dacă creştinii nu-şi găsesc timp pentru rugăciune, nu se vor ruga şi, astfel, el nu va fi împiedicat deloc în ceea ce face.

   De fiecare dată cînd suntem veghetori, o facem pentru că ştim că în faţa noastră se află un pericol. De fiecare dată cînd suntem veghetori, o facem pentru că se află vreun duşman prin preajmă. Dacă nu este nici un pericol şi nici un duşman care să ne dea tîrcoale, nu avem de ce să fim vigilenţi. Cu alte cuvinte, ori de cîte ori este nevoie să fim veghetori este pentru că vreun pericol sau vreun duşman se află înaintea noastră. De aceea, să veghem cu privire la timpul nostru de rugăciune şi de cereri. Trebuie să ne găsim timp pentru a ne ruga. Dacă vom aştepta pînă ce vom fi mai liberi pentru a ne ruga, nu vom găsi niciodată prilejul pentru a o face. Toţi cei care vor să facă această lucrare de mijlocire sau să progreseze în viaţa de rugăciune trebuie să-şi "facă" timp, punîndu-şi deoparte o perioadă pentru rugăciune. Să veghem asupra acestui timp şi să ne ţinem strîns de el. Să-I cerem Domnului să ne dea un timp pentru a ne ruga. Să ne rugăm pentru protecţia timpului nostru de rugăciune. Să ne rugăm ca acest timp de rugăciune să nu se piardă. Căci, dacă se pierde, nu ne vom mai ruga deloc.

   Fie ca toţi aceia a căror dorinţă e să-I slujească Domnului să ţină bine minte că timpul de rugăciune trebuie să şi-l pună ei înşişi deoparte. Andrew Murray a spus odată că cei care nu şi-au pus deoparte un timp pentru rugăciune nu se roagă. Fără a pune deoparte un timp special pentru rugăciune, nimeni nu va avea timp pentru a se ruga. Dar nu numai atît, chiar şi după ce o persoană s-a hotărît asupra unui timp de rugăciune, trebuie să se roage pentru a proteja acel timp. Trebuie să protejez acest timp din toate părţile cu rugăciuni, pentru ca duşmanul să nu-l fure. Aceasta se înţelege prin să veghem "la aceasta". Asupra a ceea ce creştinul trebuie să vegheze este în primul rînd chiar timpul de rugăciune.



Sfint sfat,minunat indemn.Asa este !Suntem furati la cea mai scumpa parte a mintuirii noastre, rugaciunea.Acolo se cladesc minunate legaturi sfinte cu cerul si Dumnezeu.Daca vom pierde din vedere acest timp, vom fi saraci .Cu cit mai sarac ,cu atit mai putin in cer cu sufletul. Timpul petrecut cu Domnul este 'eliberare,bucurie, cercetare, intarire in credinta si ..coborirea cerului in inima noastra.Rugaciunea, sau marea intilnirea , la care de multe ori nu ne prezentam[eu].Cine stie economisii totul in viata personala, va fi un bun contabil cu timpul de rugaciune.
Adăugat în 25/04/2013 de sanda_tulics
Amin! Satan poate zambi cand recitam, predicam, cantam, dar tremura cand ne rugam! Deci, sa-l infricosam cu mai multa rugaciune!
Adăugat în 25/04/2013 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 2749
  • Export PDF: 11
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni