Permise de fumator pentru elevii polonezi.
Autor: Catalin Dupu  |  Album: www.lamaxim.4t.com  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 20/12/2005
    12345678910 0/10 X
Un elev de 15 - 16 ani poate fuma legal in scoala in Polonia. Daca parintii isi dau acordul, directia ii intocmeste un document cu un cap de mort, care-i da dreptul sa foloseasca legal fumoarul.
Ideea introducerii documentelor le-a venit profesorilor dupa renovarea toaletelor. S-au gandit ce sa faca pentru ca fumatorii sa nu mai distruga incaperile respective.
La inceputul fiecarui an scolar, fiecare trebuie sa se uite la un film menit sa-i descurajeze sa mai fumeze.
Inspectorul scolar Apolinary Koszlajda a declarat publicatiei “Gazeta Wyborcza” ca e bine ca tinerii nu se ascund in spatele cladirii ca sa fumeze. Insa scoala nu ar trebui sa le permita minorilor consumul de tigari. In opinia sociologului dr. Ryszard Cichocki, permiterea fumatului in randul elevilor dauneaza nu numai plamanilor lor. “Scoala a fost intotdeauna o institutie puternica, astazi devine din ce in ce mai slaba. Fara interdictii e greu sa formam o identitate. Ar fi mai bine ca interdictia sa existe si sa fie incalcata de elevi, decat ca ea sa nu existe si sa nu fie clar impotriva a ce sa se revolte”, argumenteaza Cichocki.
Raspuns corect! Scoala-i scoala, viciile vicii. De ce sa nu se ofere premise si pentru o discoteca, bar de zi si noapte si altele?
Promovand o astfel de idée, in curand scoala isi va pierde total autoritatea, puterea de a indruma, corecta, ajuta.
Polonia nu era o tara crestina?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1520
  • Export PDF: 1
Opțiuni