Cum pot fi mantuit?
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
    12345678910 0/10 X
De ce trebuie sa fiu mantuit?
"Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu." (Romani 3:23).
Ce intelegi prin pacat?
"Pacatul este faradelege" (1 Ioan 3:4).(Calcarea sau violarea legii lui Dumnezeu prin neascultare sau neglijare).
Da Doamne, dar e mai bine sa ma distrez si sa ma bucur de viata, chiar daca aceasta inseamna sa pacatuiesc.
"In adevar, cei ce traiesc dupa indemnurile firii pamantesti, umbla dupa lucrurile firii pamantesti; pe cand cei ce traiesc dupa indemnurile Duhului, umbla dupa lucrurile Duhului. Si umblarea dupa lucrurile firii pamantesti, este moarte, pe cand umblarea dupa lucurile Duhului este viata si pace." (Romani 8:5,6).
Doamne, este adevarat ca distractia si veselia nu dureaza prea mult; mai sunt si momente triste. Dar Doamne, totusi pare a fi o viata mai buna, decat a fi crestin.
"Luati seama dar, fratilor, ca niciunul dintre voi sa n-aiba o inima rea si necredincioasa, care sa va desparta de Dumnezeul cel viu. Ci indemnati-va unii pe altii in fiecare zi, cata vreme se zice: "Astazi", pentru ca nici unul din voi sa nu se impietreasca prin inselaciunea pacatului." (Evrei 3:12,13).
In realitate, eu sunt o persoana destul de buna. Uneori chiar ajut pe alti oameni si nu fac rau nimanui. Nu este aceasta destul de bine?
"Daca ziceam ca n-avem pacat, ne inselam singuri, si adevarul nu este in noi." (1 Ioan 1:8).
Dar Doamne, eu sunt o persoana buna.
"Toti am ajuns ca niste necurati, si toate faptele noastre bune sunt ca o haina manjita." (Isaia 64:6).
Doamne, vrei sa-mi spui ca nu e nimic bun in mine?
"Nu este nici un om neprihanit, nici unul macar." (Romani 3:10).
Ei bine, trebuie sa marturisesc ca sunt pacatos, dar ce este atat de rau in asta? Toti ceilalti sunt la fel.
"Fiind ca plata pacatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru." (Romani 6:23).
Vad ca pacatul duce la moarte si nefericire si ca Tu doresti sa-mi dai viata. Este adevarat?
"Eu am venit ca oile sa aiba viata, si s-o aiba din belsug." (Ioan 10:10).
Acest lucru pare bun, dar nu inseamna crestinismul si a Te urma pe Tine, o viata grea?
"Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna. Luati jugul Meu asupra voastra si invatati de la Mine, caci Eu sunt bland si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre. Caci jugul Meu este bun si sarcina Mea este usoara." (Matei 11:28-30).
Doamne, trebuie sa recunosc ca invitatia Ta pare buna. Dar vrei Tu si poti Tu sa ma salvezi chiar si pe mine?
"Fiind ca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Dumnezeu, in adevar, n-a trimis pe Fiul Sau in lume ca sa judece lumea, ci ca lumea sa fie mantuita prin El." (Ioan 3:16,17).
Dumnezeule, imi pare rau ca Isus a trebuit sa vina si sa moara, dar cum ma afecteaza aceasta pe mine?
"Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa, care ne da pacea, a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti. Noi rataceam cu totii ca niste oi, fiecare isi vedea de drumul lui; dar Domnul a facut sa cada asupra Lui nelegiuirea noastra a tuturor." (Isaia 53:5,6).
Inseamna ca Isus a murit si pentru pacatele mele?
(Da), "pentru ca, prin harul Lui Dumnezeu, El sa guste moartea pentru toti." (Evrei 2:9, u.p.)
Doamne, toata aceasta discutie despre moartea lui Isus pentru mine, ma face sa nu ma simt bine.
("Asta e bine, fiule, caci Eu am trimis Spiritul Meu Cel Sfant si)" - "El, va dovedi lumea vinovata in ce priveste pacatul, neprihanirea si judecata." (Ioan 16:8)
"Spiritul Sfant cauta continuu sa atraga atentia oamenilor catre marele Sacrificiu care a fost adus pe crucea Calvarului, ca sa dezvaluie lumii iubirea lui Dumnezeu." (gand inspirat).
Doamne, ce trebuie sa fac ca sa fiu mantuit?
1. "Crede in Domnul Isus si vei fi mantuit tu si casa ta." (Faptele Apostolilor 16:31).
2. "Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept, ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire." (1 Ioan 1:9).
3. "Pocaiti-va", le-a zis Petru, "si fiecare din voi sa fie botezat in numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh." (Faptele Apostolilor 2:38). "Pocaiti-va, schimbati-va conceptiile si urmariti sa acceptati voia lui Dumnezeu in inima voastra, in loc de a respinge si sa fiti botezati fiecare din voi, in Numele lui Isus Hristos pentru iertarea si liberarea de pacatele voastre; si veti primi darul Spiritului Sfant." (Fapte 2:38, The Amplified Biblie).
4. "Cand pacatosul, atras de puterea lui Hristos, se apropie de crucea inaltata pe Calvar si se umileste inaintea ei, atunci are loc o noua creatie. I se da o inima noua. El devine o faptura noua in Hristos Isus." (gand inspirat).
Doamne, vrei sa spui ca trebuie numai sa cred spre a fi mantuit? Nu mai este nimic altceva ce trebuie sa fac?"
"Caci ce zice Scriptura? "Avraam a crezut pe Dumnezeu, si aceasta i s-a socotit ca neprihanire." - pe cand, celui ce nu lucreaza, ci crede in Cel ce socoteste pe pacatos neprihanit, credinta pe care o are el, ii este socotita ca neprihanire. Tot astfel si David numeste fericit pe omul acela, pe care Dumnezeu, fara fapte, il socoteste neprihanit. Ci este scris si pentru noi, carora de asemenea ne va fi socotita, noua celor ce credem in Cel ce a inviat din morti pe Isus Hristos, Domnul nostru." (Romani 4:3,5,6,24).
Inteleg acum - trebuie sa cred. Dar Doamne, cum pot sa ma pocaiesc? Cum trebuie sa marturisesc pacatele pentru a putea fi mantuit?
"Pe acest Isus, Dumnezeu L-a inaltat cu puterea Lui, si L-a facut Domn si Mantuitor, ca sa dea lui Israel pocainta si iertarea pacatelor." (Faptele Apostolilor 5:31). "De aceea si Eu va spun: Cereti si vi se va da; cautati si veti gasi; bateti si vi se va deschide. Fiind ca oricine cere, capata; cine cauta gaseste; si celui ce bate, i se deschide." (Luca 11:9,10).
Inteleg ca trebuie sa te invit pe Tine in viata mea, si atunci Domnul Isus imi va oferi darul pocaintei. Asa ca eu nu pot sa fac nimic ca sa merit mantuirea, nu-i asa?
"Caci si noi eram alta data fara minte, neascultatori, rataciti, robiti de tot felul de pofte si de placeri, traind in rautate si in pizma, vrednici sa fim urati si urandu-ne unii pe altii. Dar, cand s-a aratat bunatatea lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru, si dragostea Lui de oameni, El ne-a mantuit, nu pentru faptele facute de noi in neprihanirea, ci pentru indurarea Lui, prin spalarea nasterii din nou si prin inoirea facuta de Duhul Sfant." (Tit 3:3-5).
Iti multumesc Doamne pentru ca m-ai primit.
"Deci, fiind ca suntem socotit neprihaniti, prin credinta, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos." (Romani 5:1).
Doamne, Tu m-ai salvat, m-ai indreptatit. Aceasta inseamna ca voi merge la cer, dar pot sa mai pacatuiesc, desi nu asa de mult ca inainte; este adevarat?
"Nicidecum! Noi, care am murit fatza de pacat, cum sa mai traim in pacat?" (Romani 6:2).
Doamne, Tu m-ai salvat de condamnarea pacatului si de moartea viitoare, ca si de mizeria si sclavia pacatului in prezent. Mai ai ceva pregatit pentru mine?
"Iata la ce v-a chemat El, prin Evanghelia noastra, ca sa capatati slava Domnului nostru Isus Hristos." (2 Tesaloniceni 2:14). "Si la aceasta ati fost chemati; fiind ca si Hristos a suferit pentru voi, si v-a lasat o pilda, ca sa calcati pe urmele Lui." "El n-a facut pacat, si in gura Lui nu s-a gasit viclesug." (1 Petru 2:21,22). "Astfel dar, fiindca Hristos a patimit in trup, inarmati-va si voi cu acelas fel de gandire. Caci Cel ce a patimit in trup, a sfarsit-o cu pacatului." (1 Petru 4:1).
Doamne, cum trebuie sa traiesc aceasta viata?
"Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu." (Efeseni 2:8).
"Caci harul lui Dumnezeu, care aduce mantuirea pentru toti oamenii, a fost aratat, si ne invata s-o rupem cu paganatatea si cu poftele lumesti, si sa traim in veacul de acum cu cumpatare, dreptate si evlavie, asteptand fericita noastra nadejde si aratarea slavei marelui nostru Dumnezeu si Mantuitor Isus Hristos. El S-a dat pe Sine Insusi pentru noi, ca sa ne rascumpere din orice faradelege, si sa-si curateasca un norod care sa fie al Lui, plin de ravna pentru faptele bune." (Tit 2:11-14).
Inteleg ca harul este puterea Ta care ma face in stare sa-Ti urmez si sa fiu asemenea Tie. Si eu obtin acest har prin exercitarea credintei, studiind si ascultand de Cuvantul Tau, este adevarat?
"Astfel, credinta vine in urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvantul lui Hristos." (Romani 10:17)
"De aceea lepadati orice necuratie si orice revarsare de rautate si primiti cu blandete Cuvantul sadit in voi, care va poate mantui sufletele." (Iacob 1:21).
"Fiind ca ati fost nascuti din nou nu dintr-o samanta, care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvantul lui Dumnezeu, care este viu si care ramane in veac." (1 Petru 1:23).
Iti multumesc Doamne pentru vestea buna a Evangheliei. Acum ce trebuie sa fac?
"Evanghelia aceasta a Imparatiei va fi propovaduita in toata lumea, ca sa slujeasca de marturie tuturor nemurilor. Atunci va veni sfarsitul." (Matei 24:14).
"Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului. Amin." (Matei 28:19,20). "Du-te acasa la ai tai si povesteste-le tot ce ti-a facut Domnul, si cum a avut mila de tine." (Marcu 5:19).


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 5154
  • Export PDF: 5
Opțiuni