Învăţătura ungerii
Autor: Watchman Nee  |  Album: Comuniunea Duhului Sfânt  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 25/01/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi
Învăţătura ungerii

   În Biblie, Duhul Sfânt este simbolizat prin multe lucruri: vânt, apă vie, foc şi aşa mai departe. Toate acestea pun în lumină diferite aspecte ale lucrării Sale. Dar felul în care Duhul este arătat în 1 Ioan 2.27 este în mod deosebit preţios. Aici se vorbeşte despre ungerea Duhului Sfânt care este învăţătura Duhului Sfânt. Cum ne învaţă Duhul? Prin ungere. Cum ajungem să cunoaştem voia Domnului? Nu prin studiu, nici prin găsirea argumentelor pro şi contra, ci prin învăţătura primită prin ungere. Duhul Sfânt ne face cunoscut gândul lui Hristos. Nu este nevoie să întrebăm în continuu: "Aceasta este voia lui Dumnezeu?" Căci noi "avem gândul lui Cristos" (1 Corinteni 2.16). Când Capul doreşte ca un anumit mădular să se mişte, îi arată acest lucru prin Duhul Sfânt. Dacă ascultăm de ungere, viaţa va curge în noi. Dar dacă ne împotrivim ungerii, realaţia noastră cu Capul, este întreruptă, şi la fel curgerea vieţii în noi.

   De ce mulţi credincioşi nu cunosc călăuzirea Domnului? Pentru că nu se supun Capului. Ungerea nu vine din Trup, ci ea coboară de la Cap. Doar când credincioşii se află sub autoritatea Capului pot să primească ungerea care curge de la Cap peste tot Trupul.

   Ungerea mai poartă numele de "ungerea Domnului". Ştim că untdelemnul este o substanţă fină, alintătoare. Duhul Sfânt nu ne învaţă într-un mod dur sau violent. Aici El nu este asemănat, ca în altă parte în Biblie, cu suflul unui vânt puternic sau cu un foc aprins. Din contră, aici El este asemănat cu o alifie alintătoare care este aplicată înlăuntrul nostru. În acest mod ne instruieşte Duhul Sfânt. Acolo unde există ungerea Duhului Sfânt, este şi lucrarea lui Dumnezeu. Căci lucrarea lui Dumnezeu nu depinde de cuvinte, interpretare biblică, raţionamente sau judecăţi. Dumnezeu lucrează în lăuntrul nostru. Călăuzirea Lui se produce sub forma unui fel de conştienţă lăuntrică a vieţii. Acest fel de conştienţă a vieţii este ungerea Duhului Sfânt. Domnul nu foloseşte forţe exterioare pentru a controla trupul. Din contră, ni se spune că "viaţa era lumina oamenilor" (Ioan 1.4).

   Cunoaştem voia lui Dumnezeu nu întrebând dacă lucrul cutare sau cutare este bun sau rău, ci simţind dacă avem sau nu viaţă. Dacă simţi moartea în tine în legătură cu un anumit lucru, aceasta arată că acolo nu este ungere. Dacă faci acel lucru fără să fii sub ungere, nu te te afli sub autoritatea Domnului. Uneori, când mergi să-i vizitezi pe cei aflaţi în nevoi, simţi o răceală în interiorul tău. Totuşi, potrivit principiilor Bibliei, precum şi grijii şi compasiunii umane, ar trebui să mergi. Dar cu cât mergi mai departe, cu atât mai rece îţi este inima. Acest lucru arată că Duhul Sfânt îţi indică să te opreşti. Pe de altă parte, cu alte ocazii când mergi să vizitezi pe cineva, eşti ca cineva uns cu untdelemnul preţios şi te simţi foarte liniştit în lăuntrul tău mergând. Aceasta este, de asemenea, ungerea Duhului din tine, care te îndeamnă să mergi. Dacă, atunci, asculţi de acest îndemn, puterea îţi va creşte şi vei simţi confirmarea lăuntrică.

   Învăţătura pe care ne-o dă ungerea Duhului nu este o chestiune de bine sau de rău, corect sau greşit, da sau nu, ci este, în esenţă, o conştienţă lăuntrică a vieţii. Lucrarea multor oameni este făcută potrivit pomului cunoştinţei binelui şi răului, din al cărui rod a mâncat chiar primul om. Acesta este aşa-numitul principiu al binelui şi al răului, care şi-a avut începutul în Adam. Dar, în Cristos, lucrarea lui Dumnezeu este o chestiune de viaţă; este legată de ungerea Duhului Sfânt. Acolo unde este ungere, acolo este viaţă. Prezenţa ungerii şi a vieţii arată despre un lucru că este de la Dumnezeu.

   Prin urmare, nu neapărat oamenii inteligenţi şi care cunosc Biblia înţeleg mai mult voia lui Dumnezeu şi lucrează mai bine. Uneori fraţii şi surorile de la sat cunosc mult mai bine voia şi căile lui Dumnezeu, pentru că ei se bazează pe viaţă, nu pe cunoştinţă. Dacă posibilitatea de a cunoaşte voia şi lucrarea divină s-ar baza în întregime pe raţiune şi inteligenţă, Dumnezeu ar fi vinovat de parţialitate şi nedreptate, şi ar fi vai de oamenii neinstruiţi de la ţară, care nu au capacitatea intelectuală de a cunoaşte voia lui Dumnezeu! Fie că eşti inteligent sau nu, isteţ sau nechibzuit, învăţătura dată de ungerea Duhului este în tine. Dacă urmezi ungerea lăuntrică a Duhului, vei cunoaşte voia lui Dumnezeu şi vei face lucrarea Lui.



Mi-era tare dor, sa citesc asa ceva! Un text autorizat de Duhul sfint, care explica[chiar si partial,dar, explica] despre mireasma prezentei Duhului Sfint, in cei care o detin.Daca in noi, Isus Christos este VIU, vom primi astfel de ungere, ne vom supune din dragoste in ascultare de El,si vom arata afara vii, de mai multe ori; si fizic si spiritual.Cu adevarat Domnul este drept! Cei de la sat, asa cum scrie si autorul[unii nestiutori de carte] Il iubesc pe Domnul cu toata fiinta si aceasta este ungerea Divina , faptele lor viata lor li se supune din dragoste Mintuitorului.Ei ''se citesc ''dupa fapte si nu vorbe.Am fost binecuvintata de multe ori,sa fiu prezenta intr-o astfel de biserica a lui Christos, care ''te obliga'' la mintuire,curatie, numai prin atitudinea vietii traite linga EL.Ungerea divina, se simte minunat intr-un suflet sincer ,gata de slujire.Aceasta este ''carte de vizita ''a unui crestin autentic.Cred din toata inima caci Ungerea Divina''este calauza, in lumina pe pamint, este ..pasaportul cerului care nu expira niciodata, el fiind valabil oricind pentru ...drumul fara intors.
Adăugat în 26/01/2013 de sanda_tulics
fie, ca în fiecare zi a vieţii noastre, să avem parte de ungerea Sfântă,- prezenţa Duhului Sfânt în viaţa noastră. Să ne lăsăm îndrumaţi, învăţaţi şi conduşi de Duhul Sfânt - este cel mai bun lucru ce îl putem face.
Domnul să te binecuvânteze Florica cu ungere sfântă în fiecare zi.
Adăugat în 26/01/2013 de 1954adina.9mai
În Ioan 5 cu v.19 Isus spune că Fiul nu face nimic de la Sine, El face ce vede pe Tatăl făcând.
Dacă Isus, fară păcat,procedează așa, cu atît mai mult noi păcătoșii,avem nevoie de ungerea
Tatălui în tot ce facem,pentru ca să nu greșim.
Să fii binecuvântată sora Flori,pentru lumina care ai adus-o în fața noastră.Opera fratelui Watch-
man Nee este o comoară a Domnului pentru sufletele noastre.
Adăugat în 26/01/2013 de ana_haz51
Amin. Înțelept și adevărat. Domnul Dumnezeu să fie slăvit în veci și glorificat. Fiți binecuvântată.
Adăugat în 27/01/2013 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 3064
  • Export PDF: 8
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni