Mesaj de Craciun
Autor: darulcelmaidepret  |  Album: fara album  |  Tematica: Nașterea Mântuitorului
Resursa adaugata de OtnielMaricean in 20/12/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

 

       In decembrie 1914, cand in Europa avea loc Primul Razboi Mondial, soldatii britanici si germani au iesit din transee si au sarbatorit Craciunul impreuna. In acel Ajun de Craciun inimaginabilul s-a intamplat: armele au fost lasate in transee si s-au facut pasi catre "inamici" pentru a le strange mainile, a schimba cate o bucatica de ciocolata si a-si ura unul altuia "Craciun Fericit!". Chiar au jucat fotbal impreuna. Dar acest armistitiu n-a durat mult . Intr-o scrisoare trimisa de pe front , un soldat britanic povestea ca un soldat german i-a spus: “Azi e pace. Maine insa tu vei lupta pentru tara ta, iar eu voi lupta pentru tara mea”.

 

       Daca ei s-au oprit din tras, hai sa nu mai tragem si noi unii in altii. Sa nu mai tragem in penticostali, baptisti, ortodoxi. Haideti sa nu ne mai improscam. Nasterea Mantuitorului a insemnat si inseamna bucurie. Aceasta sarbatoare ar trebui sa ne apropie mai mult unii de altii, nu sa ne dezbine in denominatiuni. Cristos s-a nascut si a murit pentru TOTI oamenii, nu numai pentru o parte din ei: penticostali, baptisti sau ortodoxi. Daca cu-adevarat Cristos s-a nascut si in inima ta, nu numai in ieslea Betlemului, trebuie sa-l lasam sa se manifeste in viata noastra. Sa nu mai traim noi, ci El, cum spunea apostolul Pavel. Un crestin nascut din nou cu adevarat, isi indreapta atentia spre aproapele sau, indiferent cine-i acesta: vecinul de la doi care toata ziua baga manele de-l aude tot cartieru’, ateul de la parter care parca de fiecare data cand te intalnesti cu el cere noi argumente stiintifice sau indoctrinatu’ de vizavi care crede ca nu este alta cale de mantuire in afara religiei lui. ISUS CRISTOS este calea si mantuirea. Doar el te poate mantui, nimeni altcineva. Nimeni! Daca mai era alta cale, Dumnezeu nu si-ar mai da unicul Fiu sa vina in aceasta lume, sa se nasca si sa moara ca sa salveze umanitatea intreaga. Ar fi o risipa enorma din partea lui Dumnezeu, daca exista si un plan B. Dar nu exista…doar planul A.

 

       Asa ca dragi crestini, de aceste sarbatori sa-l lasam pe SARBATORIT sa se vada prin vietile noastre. Sa aducem in vietile celor dragi si celor din jurul nostru ce-a adus acum aproape doua mii de ani Isus, venind in lumea noastra: Pace, Bucurie, Mangaiere, Speranta.

 

 

       P.S: eu cred ca pacea ce vine de sus dainuieste vesnic, nu e doar un armistitiu. Tine si de noi, nu numai de Dumnezeu.

 

Lasa Doamne, pacea dintre transee, vesnic in inimile noastre, Te rugam.
Adăugat în 20/12/2012 de sanda_tulics
Mă bucur că nu sunt singurul care înțelege că denominațiunea (cultul creștin) din care faci parte nu e decisiv(ă) pentru mântuire. Lumea ar fi mult mai aproape de Dumnezeu dacă toți creștinii (ortodocși, catolici, [neo]protestanți) ar fi frați și nu adversari. Ioan 3:16 ne dă adevărul privitor la cine ajunge lângă Hristos: „...pentru ca ORICINE crede în El, să nu piară....” Crăciunul este sărbătoarea ORICUI vrea să Îl accepte și să Îl urmeze. Eu sunt un ORICINE. Tu ești?
Adăugat în 21/12/2012 de GabrielTudor
Ai mare dreptate frate.Ma bucur si eu pentru toti aceia ca tine. Sa dea Domnu sa fie toti crestinii asa. Dar din pacate sunt tot mai putini oamenii aceia, inchinatori in "duh si adevar".
Adăugat în 21/12/2012 de OtnielMaricean
Desigur că chemarea ta sună bine: "Aceasta sarbatoare ar trebui sa ne apropie mai mult unii de altii, nu sa ne dezbine in denominatiuni."
Amin pentru acest îndemn, dar nu putem să ne unim pentru a accepta un “neadevăr”, ci trebuie să fim pentru adevăr, așa cum este scris: Căci n-avem nicio putere împotriva adevărului, ci pentru adevăr. (2 Corinteni 13:8)
Tu mai zici: "Sa nu mai tragem in penticostali, baptisti, ortodoxi. Haideti sa nu ne mai improscam."
Păi sigur că da, să nu le spunem adevărul, ci să-i lăsăm să se închine la idoli (care sunt alţi dumnezei), la icoane, la statui, la copaci și la cruci. Şi apoi dece să ne facem dușmani precum Şi-a făcut Isus, sau Pavel, sau Iacov, sau Ioan, sau Zaharia, sau Ieremia, sau ceilalţi slujitori ai adevărului, care nu și-au iubit viaţa lor (Apocalipsa 12:11), ci au luptat pentru adevăr și au păzit credinţa (2 Timotei 4:7; Iuda 1:3)?
A vesti Evanghelia înseamnă a spune adevărul ca cei ce ascultă de adevăr să se întoarcă de la întuneric la lumină, căci Domnul a spus: „Întoarceţi-vă fiecare de la calea voastră cea rea, îndreptaţi-vă faptele, nu mergeţi după alţi dumnezei ca să le slujiţi, (Ieremia 35:15).
A spune adevărul, înseamnă a face “bine”. Ştiai tu că este scris: cine ştie să facă bine, şi nu face, săvârşeşte un păcat! (Iacov 4:17)? Sau tu vrei ca ei să nu asculte de adevăr, ci să piară?

Tu mai spui: "Sa aducem in vietile celor dragi si celor din jurul nostru ce-a adus acum aproape doua mii de ani Isus, venind in lumea noastra: Pace, Bucurie, Mangaiere, Speranta."
Dar, numai Isus poate da toate aceste lucruri, toate vin prin adevăr, (nu prin mincină) El este adevărul (Ioan 14:6), El dă pacea (Ioan 14:27), bucuria și mângâierea (Romani 15:4); da, speranța este în Dumnezeu (1 Petru 1:21).

Crăciunul, sigur nu este o sărbătoare biblică. Această sărbătoare, ca și altele care nu sunt menționate în Biblie, sunt sărbători păgâne. Iată cum spune Biblia că trebuie să se închine cineva lui Dumnezeu “. . . cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh şi în adevăr.” (Ioan 4:24) Dar, Hristos-ul sărbătorit de crăciun nu este în adevăr. Este vorba deci, de un Hristos fals şi este mai degrabă o închinare în ne-adevăr lui Dumnezeu, decât în adevăr.
Adăugat în 23/12/2012 de CuvinteleluiDumnezeu
N-ai prins ideea principala a articolului sau ai inteles gresit. Nu m-am referit la ascunderea adevarului. Fereasca Domnu' asa ceva. Trebuie sa spui adevarul oamenilor. Trebuie sa le spui ca numai Cristos mantuie. E imperios necesar sa vestesti Evanghelia.De fapt e porunca.Dar trebuie sa fii atent cum le spui, atitudinea cu care zici. Pentru ca Diavolul se bucura cel mai tare cand ne dezbinam. Cand ne batem pe teologie(au fost, sunt si vor fi oameni care spun ca nu este mantuire in afara confesiunei lor). Diavolului nui trebuie multe. Daca strica unitatea in Biserica lui Cristos, el e multumit.SI CAND SPUN BISERICA LUI CRISTOS MA REFER LA TOTI CARE AU CREZUT IN ISUS, AU FOST SPALATI IN SANGELE LUI, CRED IN EL SI IL AU CA DOMN AL VIETII LOR, INDIFERENT DE CONFESIUNE. De fapt de acest lucru spune Biblia.
Asa urmareste ideea principala a articolului si nu scoate pasaje din context. Asa cum faci si cu Biblia.
P.S: referitor la ceea ce spui de Craciun, Cristos n-a poruncit sa sarbatorim nasterea Lui, dar nici n-a spus sa nu o sarbatorim. Daca o sarbatorim, sa o facem cum trebuie, sa-L avem pe SARBATORIT(ISUS) in centru sarbatorii. Chiar daca nu te cunosc, dupa comenatariu tau imi dau seama ca esti din categoria celor care dau cu piatra(pt aceasta categorie am scris si comentariu si articolul). Domnu Isus sa te lumineze. Referitor la faptul ca Cristosul sarbatorit de Craciun este unul fals si unul care nu e adevar si ca inchinarea aceasta este o inchinare in ne-adevar e o erezie mai mare ca papa.
CRISTOSUL PE CARE IL SARBATORESC DE CRACIUN ESTE ACELASI CARE A MURIT PE CRUCE PENTRU PACATELE MELE.
Adăugat în 26/12/2012 de OtnielMaricean
Dacă-mi permite-ți eu o să spun că acel Isus cu care ai trăit anul întreg este sărbătorit de tine la Crăciun. Personal cred că toate religiile de orice fel, dacă sunt puse înainte de toate sunt dăunătoare. Dar dacă porți înaintea ta Credința, iar religia este doar o haină ușoară care nu poate supăra prin obrăznicia ei alți ochi e normal. În viață n-am să râd de-o japoneză în chimono(nu știu dacă am scris cuvântul corect) ori de un african în hainele lui tradiționale, dar dacă văd un român hoț și mincinos, mă-nțelegeți... Nu denominația e vinovată ci cum ne purtăm noi, ce iese din noi.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Adăugat în 26/12/2012 de bragagiu
Statistici
  • Vizualizări: 3467
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 6
  • Gramatical 1
  • Adelinaade  ok

    Gramatical 1 0
  • Diacritice 1
  • Adelinaade  lipsesc

    Diacritice 0 1
  • Conținut 1
  • Adelinaade  fără album

    Conținut 0 1
Opțiuni