Mesaj de Craciun
Autor: darulcelmaidepret
Album: fara album
Categorie: Nașterea Mântuitorului

 

       In decembrie 1914, cand in Europa avea loc Primul Razboi Mondial, soldatii britanici si germani au iesit din transee si au sarbatorit Craciunul impreuna. In acel Ajun de Craciun inimaginabilul s-a intamplat: armele au fost lasate in transee si s-au facut pasi catre "inamici" pentru a le strange mainile, a schimba cate o bucatica de ciocolata si a-si ura unul altuia "Craciun Fericit!". Chiar au jucat fotbal impreuna. Dar acest armistitiu n-a durat mult . Intr-o scrisoare trimisa de pe front , un soldat britanic povestea ca un soldat german i-a spus: “Azi e pace. Maine insa tu vei lupta pentru tara ta, iar eu voi lupta pentru tara mea”.

 

       Daca ei s-au oprit din tras, hai sa nu mai tragem si noi unii in altii. Sa nu mai tragem in penticostali, baptisti, ortodoxi. Haideti sa nu ne mai improscam. Nasterea Mantuitorului a insemnat si inseamna bucurie. Aceasta sarbatoare ar trebui sa ne apropie mai mult unii de altii, nu sa ne dezbine in denominatiuni. Cristos s-a nascut si a murit pentru TOTI oamenii, nu numai pentru o parte din ei: penticostali, baptisti sau ortodoxi. Daca cu-adevarat Cristos s-a nascut si in inima ta, nu numai in ieslea Betlemului, trebuie sa-l lasam sa se manifeste in viata noastra. Sa nu mai traim noi, ci El, cum spunea apostolul Pavel. Un crestin nascut din nou cu adevarat, isi indreapta atentia spre aproapele sau, indiferent cine-i acesta: vecinul de la doi care toata ziua baga manele de-l aude tot cartieru’, ateul de la parter care parca de fiecare data cand te intalnesti cu el cere noi argumente stiintifice sau indoctrinatu’ de vizavi care crede ca nu este alta cale de mantuire in afara religiei lui. ISUS CRISTOS este calea si mantuirea. Doar el te poate mantui, nimeni altcineva. Nimeni! Daca mai era alta cale, Dumnezeu nu si-ar mai da unicul Fiu sa vina in aceasta lume, sa se nasca si sa moara ca sa salveze umanitatea intreaga. Ar fi o risipa enorma din partea lui Dumnezeu, daca exista si un plan B. Dar nu exista…doar planul A.

 

       Asa ca dragi crestini, de aceste sarbatori sa-l lasam pe SARBATORIT sa se vada prin vietile noastre. Sa aducem in vietile celor dragi si celor din jurul nostru ce-a adus acum aproape doua mii de ani Isus, venind in lumea noastra: Pace, Bucurie, Mangaiere, Speranta.

 

 

       P.S: eu cred ca pacea ce vine de sus dainuieste vesnic, nu e doar un armistitiu. Tine si de noi, nu numai de Dumnezeu.

 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/101786/mesaj-de-craciun