Verde de Paris sau Albastru de Voronet
Autor: darulcelmaidepret  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de OtnielMaricean in 23/10/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

In fiecare zi suntem bombardati cu lucruri pe care sa le alegem, la tot pasul trebuie sa luam decizii. La tot coltu' dam de reclame, lucruri care ne influenteaza decizia. Viata noastra este o viata de decizii marunte, o insiruire de alegeri pentru care suferim mai tarziu.

“Putem sa evitam sa luam decizii nefacand nimic, dar pana si asta este o decizie” spunea un actor american.

Alergam, ne zbatem in stanga si-n dreapta, transpiram...dar pentru cine sau ce? Scopul, motivatia care ne impinge sa facem aceste lucruri, oare care e? Pentru ca in spatele tuturor lucrurilor, sta ceva. In fond, facem ceea ce facem pentru unul din motivele: sa iti slujesti tie sau lui Dumnezeu.

Viata este asa cum traiesti, nu cum o petreci. Daca esti crestin, nu esti cetatean al acestei lumi incercand sa ajunga-n cer; esti cetatean al cerului croindu-ti carari prin aceasta lume. Bine-nteles calatoria pe acest pamant nu-i scutita de necazuri. Domnul Isus nu ne-a promis o viata roz, cu flori si fara grijuri; ba chiar ne-a avertizat ca din pricina Lui vom fi judecati, tarati in tribunale (Mat. 10:18; Marc. 13:9). Cel care vrea sa tina sus stindarul si adevarul Evangheliei, nu va avea deloc o viata usoara. “Daca ati fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei; dar, pentru ca nu sunteti din lume si pentru ca Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea va uraste lumea”. (Ioan.15:19). Cand vrei sa fi ucenicul lui Hristos, n-o sa fi privit cu ochi buni, n-o sa ai loc in societate sau in biserica. O sa fi considerat eretic, om depasit si ingust, un paria al societatii. Lumea nu va iubi astfel de oameni, pentru ca noi nu apartinem acestui pamant. (Ioan 17:14). Obstacole vom avea cat timp suntem pelerini pe acest pamant. Daca cumva ne trezim intr-o zi ca nu le mai avem, fie ne-am trezit in rai, fie ca ne-am indepartat de la Adevarul Scripturii. Sa dea Domnu sa fim in primul caz.

“Daca gasesc in mine o dorinta pe care nici o experienta din lumea asta nu o poate satisface, atunci cea mai probabila explicatie e aceea ca am fost creat pentru o alta lume”, zicea C.S.Lewis. N-am fost creati sa facem umbra pamantului. Ci sa aducem slava lui Dumnezeu. Sa mostenim viata vesnica impreuna cu Cristos.

Sa n-ascultam soapta celui rau, ci mai degraba sa plecam urechea la Duhul lui Dumnezeu. Imi place foarte mult cum cineva spunea: Duhul lui Dumnezeu nu urla, ci sopteste. Trebuie sa facem liniste in vietiile noastre ca sa-l auzim. Si noi oamenii auzim ceea ce ne preocupa mai mult, inspre ceea ce ne indreptam atentia mai mult. Vom auzi cum urla Cel Rau daca vom privi la lucrurile de jos sau vom auzi soapta Duhului Sfant daca vom privi la cele de sus.

 Care-ti sunt alegerile? Pentru cine sunt acestea? Cu siguranta nu sunt numai pentru tine. Alege acum cui sa slujesti, si aceasta alegere va afecta urmatoarea generatie, si urmatoarea si urmatoarea... Alegerea nu afecteaza doar o persoana. Ea continua si efectele ei raman in istorie. Esti parte din istorie si alegerile tale devin istorie.

 E la alegera noastra: verdele de Paris,verdele ierbii acesteia sau albastru de Voronet, albastrul cerului.

 

 

Inspirat!
Fi binecuvintat!
Adăugat în 23/10/2013 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 1348
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
Opțiuni