Preţuirea copiilor
Autor: Petru Popovici  |  Album: fara album  |  Tematica: Ce alegi?
Resursa adaugata de resursecrestine in 01/06/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 9 voturi

  Când am fost la şcoala primară, aveam în cartea de citire o bucată intitulată "Cornelia, mama Grachilor". Se spunea acolo cum, la Cornelia, o matroană romană, au venit într-o zi două prietene ale ei din societatea aristocratică a Romei şi, ca atâtea alte femei de azi, fiecare se lăuda cu bijuteriile ei. În cele din urmă, au cerut şi Corneliei să-şi arate bijuteriile. Ea a ieşit afară, a chemat pe cei doi fii ai ei, pe Tiberius şi pe Caius, şi i-a prezentat zicând: "Aceştia sunt bijuteriile mele".

  Copiii sunt, într-adevăr, mai scumpi ca orice bijuterie. Ei au un suflet veşnic şi pot deveni o binecuvântare sau un blestem pentru societate.

  Cât timp investeşti în ei?

  Unui mare bijutier din New York, cineva i-a dat spre prelucrare un diamant în valoare de peste un milion de dolari. Timp de o lună, el doar l-a studiat cu lupa să-i cunoască structura. Apoi, cu multă răbdare şi-a luat timp să-l prelucreze, să-i dea faţetele cu forme excelente. Era prea scump şi nu putea să-l lucreze în pripă. 

  Nu face asta de ruşine pe mulţi părinţi care nu au timp să şlefuiască, să modeleze caracterul copiilor lor?

  Biblia spune: "învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea" (Proverbe 22.6). 



In deceniile trecute, crestinii nu numai ca acceptau copiii asa cum ii hotara Domnul pentru fiecare familie, dar ii si educau mult mai sanatos in credinta, Acuma nici copii, nici educatie, caci crestinii nostri au 2, 3 copii si-i lasa sa-i educe internetul si televizorul- ce rusine!
Domnul sa ne trezeasca in sensul acesta!
Fiti binecuvantat!
Adăugat în 01/06/2012 de mesarosmary
in educatia copiilor se vad lacrimile mamei si rugaciunile tatalui cu miinile intinse catre cer.Mintuirea copiilor este cea mai mare recompensa pe care o pot primi parintii.Singura bucurie imensa ,este implinirea rugaciunii lui Iosua...cit despre mine ,eu si casa mea slujesc Domnului!
Adăugat în 03/06/2012 de sanda_tulics
Adevărat că copii pe care ni ia dăruit Dumnezeu sunt cele mai prețioase „bijuterii” atât pentru noi cât mai ales pentru Domnul Dumnezeu. Doamne dă-ne răbdare și înțelepciune în șlefuirea caracterului lor!
Adăugat în 25/06/2012 de Ioanhapca
personal,cred caci copiii, sunt materia prima,din care noi, parintii trebuie sa modelam adevaratele bijuterii pentru Domnul si pentru societate si nu in ultimul rind,pentru batrinetele noastre.
Adăugat în 25/06/2012 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 2693
  • Favorită: 5
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
Daniel 3:18 Şi, chiar de nu ne va scoate, să ştii, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi şi nici nu ne vom închina chipului de aur pe care l-ai înălţat!”