Inmormantare VIDEO - Nicu Iliesi si copiii
Autor: Cristian Boariu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 16/05/2010
    12345678910 0/10 X

Aseara (12 mai 2010)  in jurul orei 22, am auzit doua ambulante trecand in viteza pe langa casa noastra, la intrarea din Arad. Aveam sa aflu mai tarziu ca, pastorul Nicu Iliesi impreuna cu 2 dintre copii sai si-au pierdut viata intr-un accident de masina petrecut pe D 7 intre localitatea Conop si Lipova. Pastorul si cei 2 fii se intorceau acasa de la un program la biserica din localitatea Conop, biserica unde Nicu Iliesi era pastor. Accidentul a avut loc miercuri, 12 mai 2010, in jurul orei 21.30.

Pastorul Nicu Iliesi, s-a nascut la 26 septembrie 1959, era licentiat in teologie si a predat la Scoala Biblica Christos pentru Romania din Timisoara si era un puternic sustinator al tinerilor evanghelici din Romania. Nicu Iliesi era casatorit cu Geta si aveau impreuna 4 copii: Paul, Alex, Adrian si Astrid. Alex si Adrian si-au pierdut viata alaturi de tatal lor.

Mi-amintesc de ultima predica pe care am auzit-o rostita de dansul, la o inmormantare, despre venirea Domnului in urma cu doua saptamani. Mi-amintesc ca a strigat cu toata puterea la un moment dat "Maranata", rupand parca "traditia inmormantarii" de a face totul linistit, fara a "deranja pe nimeni". L-am vazut putin ofensat ca nimeni nu a zis Amin la acel strigat. Probabil era singurul pregatit pentru cer...

Cu jumatate de ora inainte de accident predicase in biserica din Conop despre "Ce ne pregateste Dumnezeu in cer"...

Mi-amintesc ca in urma cu o luna, cand am terminat de slujit impreuna, m-a imbratisat cu sinceritate. Nu prea am intalnit pastori atat de apropiati de cei cu care slujesc...
 
In urma cu 5 zile am inceput sa pregatim cu orchestra, intr-una din bisericile pastorite de dansul, cantarea: 
 
Cand am pacea Domnului in inima,
Poate veni orice vifor,
Isus a facut totul pentru mine,
Bine e, bine e, in Domnul...

Aceasta cantare a fost scrisa de un tata in momentul in care, pe ocean, a ajuns la locul unde vaporul, cu cele trei fiice ale lui, s-a scufundat... Nu stiam ca aveam sa o cantam spre mangaierea unei biserici si familii lovita de vifor... Unde doar Tatal ceresc mai poate lasa pace in inimi si mangaiere...

Doar Domnul poate cantari durerea sotiei lui. Sa ai 3 sicrie de dus la cimitir in aceeasi zi. Doi copii sa-ti plece si doi sa ramana.

Nu inteleg inca de ce oamenii care nu fac nimic in biserica, traiesc linistiti. Si altii care se ocupa de n biserici, intr-o zona unde nu sunt lucratori, sunt luati acasa. Cu copii cu tot.

Rugati-va. Vom intelege toate intr-o zi.

Plangeti cu cei ce plang.

Maranata...
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Inmormantarea in format VIDEO:

 
Ps: Vom incerca in zilele urmatoare sa o facem disponibila pentru descarcare si vizualizare intr-un singur fisier.
Dumnezeu sa-i mangaie si sa-i binecuvinteze familia iar lui sa-i rasplateasca toata munca depusa in slujba oamenilor si a lui Dumnezeu !
Adăugat în 18/05/2010 de dyanashine
Dumnezeu sa dea mangaiere
Cand ma gandesc ca in urma cu doar 2 luni, fratele Nicu Iliese a participat la nunta sorei mele...evenementul acesta m-a trezit si m-a facut sa ma gandesc mai mult la viata asta - la lucrurile importante... la familia mea si la alte lucruri. MA tot rog pentru familia Iliese, ca dumnezeu sa ii mangaie, desi nu stiu sa cer ceva anume ... nu imi dau seama cum poate mangaia Dumnezeu o inima in asa situatie.
Adăugat în 18/05/2010 de ancabordea
Cu parere de rau
Sincer knd am auzit cine a murit nu.mi venea sa kred,acest frate organiza taberele nationale de akolo imi aduk aminte de el,mi.aduk aminte k placere de el...este o durere sa ai o asemenea pierdere dar numai Domnul isi stie planul Sau.Noi sa ne rugam pt fam indoliata,D.l Isus sa le aline durerea
Adăugat în 20/05/2010 de m-c-d
ferice de acum incolo de mortii care mor in Domnul,Slava Domnului PT TOATE CA IA GASITI VREDNICI SA I CHEME ACASA SI DUMNEZEU SA NE AJUTE SA NE PUNEM VIATA N RANDUIALA SA FIM SI NOI GATA.ASTA AVEM DE INVATAT DE LA ASTFEL DE MOMENTE.MULTA PACE SI NADEJDEA REVEDERII LA FAMILIE.
Adăugat în 20/05/2010 de marius87
Dumnezeu sa mangaie familia indoliata!
Doar El stie de ce s-a intamplat asa, dar e greu sa accepti ideea...
Adăugat în 21/05/2010 de almadi
Domnul sa va intaresca
Draga sora in Domnul, draga Astrid si draga Paul, numai cei ce trec pe aici simnt durerea despartirii. Noi am simtit-o acum 10 ani cand scumpul meu sot si tatal celor 3 copii [Madalin- 7 ani, Bianca-6 ani, Daniel- 3 ani, Cosmin care s-a nascut dupa 4 zile de la inmormantare] a plecat la Domnul la doar 34 de ani. Asa a fost voia Domnului si El stie de ce toate aceste despartiri timpurii se intampla pe pamant si mai ales intre copii Lui pe care " nu-i chinuie cu pacere", sufera alaturi de noi, simnte aceiasi durere ca a noastra. Fi-ti tari si alaturi de Domnul ve-ti birui, eu nu pot spune ca am biruit in totalitate dar stiu un lucru: Dumnezeu este in control la toate intamplarile din viata noastra. Fie laudat numele Lui!
Adăugat în 21/05/2010 de Vaslui
Dumnezeu sa mangaie familia indoliata!
Adăugat în 24/05/2010 de 4isus
Statistici
  • Vizualizări: 21825
  • Export PDF: 6
  • Recomandări email: 1
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 7
Opțiuni