Puterea unei promisiuni superioare
Autor: John Piper  |  Album: Diverse  |  Tematica: Încurajare
Resursa adaugata de resursecrestine in 27/09/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Sursa originala: http://www.desiringgod.org/

    „Voi umbla în loc larg, căci caut poruncile Tale” (Psalmii 119:45). Un element esențial al bucuriei este libertatea. Niciunul dintre noi nu ar fi fericit dacă nu am fi liberi de ceea ce urâm şi liberi pentru ceea ce iubim.

    Şi unde găsim adevărata libertate? Psalmul 119:45 spune, „Voi umbla în loc larg, căci caut poruncile Tale”.  Această imagine este una a perspectivelor deschise. Cuvântul ne eliberează de micimea minții (1 Împărați 4:29) şi de limitarea amenințătoare (Psalmii 18:19).

    Isus a spus, "Veţi cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi" (Ioan 8:32). Libertatea la care el se referă este libertatea din robia păcatului (Ioan 8:34). Sau, ca să spunem asta în mod pozitiv, este libertatea pentru sfinţire.

    Promisiunile harului lui Dumnezeu furnizează puterea care face ca cerinţele lui Dumnezeu privitoare la sfinţire să fie o experienţă a libertății, nu a fricii. Petru a descris puterea eliberatoare a lui Dumnezeu astfel: „Prin care El ne-a dat făgăduinţele Lui nespus de mari şi scumpe, ca prin ele să vă faceţi părtaşi firii dumnezeieşti, după ce aţi fugit de stricăciunea care este în lume prin pofte.” (2 Peter 1:4).

    Cu alte cuvinte, atunci când ne încredem în promisiunile lui Dumnezeu, tăiem rădăcina corupției prin puterea unei promisiuni superioare ei. Cât de crucial este cuvântul care rupe puterea plăcerilor contrafăcute! Şi cât de vigilenți ar trebui să fim în privința luminării căilor noastre şi a umplerii noastre cu Cuvântul lui Dumnezeu!

    „Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea” (Psalmii 119:105). „Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!” (Psalm 119:11).

Dar stramta este poarta, ingusta este calea care duce la viata, si putini sunt cei ce o afla. Mat 7:14.
Adăugat în 30/09/2016 de MihailCiprianMuresan
Statistici
  • Vizualizări: 1482
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni