Cadoul de nedescris din partea lui Dumnezeu
Autor: John Piper  |  Album: Diverse  |  Tematica: Nașterea Mântuitorului
Resursa adaugata de Mada_O in 22/12/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Sursa originala: http://www.desiringgod.org/

Romani 5:10-11: "Căci, dacă atunci când eram vrăjmaşi, am fost împăcaţi cu Dumnezeu, prin moartea Fiului Său, cu mult mai mult acum, când suntem împăcaţi cu El, vom fi mântuiţi prin viaţa Lui. Şi nu numai atât, dar ne şi bucurăm în Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos, prin care am căpătat împăcarea."

Cum putem primi practic împăcarea și bucuria în Dumnezeu? Prin Isus Hristos. Ceea ce înseamnă, cel puțin, că noi facem din portretul lui Isus în Biblie - adică din cuvintele Sale și din lucrarea Sa portretizată în Biblie - esența bucuriei și a închinării noastre. A ne bucura în Dumnezeu fără Isus, nu-l onorează pe Isus. Și acolo unde Hristos nu e onorat, nici Dumnezeu nu e onorat.

În 2 Corinteni 4:4-6 Pavel descrie convertirea sa în două feluri. În versetul 4 spune că este "slava lui Isus Hristos, care este chipul lui Dumnezeu". Iar în versetul 6 spune că slava lui Dumnezeu este pe fața lui Isus Hristos. În ambele cazuri se transmite aceeași idee. Îl avem pe Hristos, imaginea lui Dumnezeu și în avem pe Dumnezeu pe fața lui Isus Hristos.

A ne bucura în Dumnezeu înseamnă a ne bucura în ceea ce vedem și în ceea ce știm despre Dumnezeu prin portretul lui Isus Hristos. Și această experiență își atinge apogeul în momentul în care dragostea lui Dumnezeu ne umple inimile prin Duhul Sfânt, așa cum spune în Romani 5:5. Și acea experiență dulce, divină a dragostei lui Dumnezeu este adusă nouă în momentele în care medităm la realitatea istorică a versetului 6: "Căci, pe când eram noi încă fără putere, Hristos, la vremea cuvenită, a murit pentru cei nelegiuiţi."

Deci aceasta este ideea Crăciunului. Dumnezeu nu doar că ne-a dat împăcarea prin moartea lui Isus Hristos (Romani 5:10), nu doar că ne-a făcut vrednici să primim iertarea prin Isus Hristos, ci chiar și acum când ne bucurăm în Dumnezeu Însuși, în Duh, prin Domnul nostru Isus Hristos (Romani 5:11).

Isus a dobândit răscumpărarea pentru noi. Isus a făcut posibilă împăcarea și a deschis acest cadou pentru noi. Și Isus strălucește El Însuși ca cel mai special cadou - Dumnezeu întrupat. Priviți spre Isus în aceste zile de Advent. Primiți împăcarea pe care El a dobândit-o pentru noi. Nu puneți cadoul pe raft înapoi, nedesfăcut. Și, atunci când îl veți deschide, aduceți-vă aminte că Dumnezeu Însuși este darul împăcării cu Dumnezeu.

Bucurați-vă în El. Experimentați-L ca lucrul cel mai de preț. Cunoașteți-L ca pe Comoara voastră.
 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1223
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni