Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

De ce mă tem de Dumnezeu și de urmașii Lui?
Autor: Cristian Boariu  |  Album: Caută fața lui Dumnezeu  |  Tematica: 2Cronici 7:14
Resursa adaugata de resursecrestine in 14/09/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 9 voturi

      Trăim într-o lume a terorii, a fricii, a armelor și a răzbunării. A fi puternic azi înseamnă sa poți da cu pumnul în masă, să urli, să ameninți. A fi puternic azi înseamnă să îți parchezi Q7-le pe trotuar și nimeni să nu te poată lua la rost. Din punct de vedere feminin, a fi puternică înseamnă să rămâi în albumul de poze din mintea multor bărbați, să întorci priviri, să stârnești admirație (sau invidie) prin rochia scumpă și poșeta de sute de euro.

       A fi puternic din punct de vedere creștin e însă cu totul altceva. A fi puternic creștinește înseamnă să cauți fața lui Dumnezeu și să înveți de la Dumnezeu ce înseamnă temerea și cum poți să-ți îngenuchezi dușmanii.
  Dacă vrei sa fii puternic, iartă.

       Psalmii 130:4 “Dar la Tine este iertare, ca să fii de temut.

       Asta m-a îngenunchiat. Asta mă face să-L privesc cu admirație și să-mi fie teamă de El. Pentru că nimic nu “ucide” ura din inima dușmanului tău decât iertarea. Asta îl îngenuchiază și îl face să te iubească.
       Apoi, dacă vrei sa fii puternic, smerește-te.

       Psalmii 130:1 “Din fundul adâncului, Te chem, Doamne!

       Psalmistul îl striga pe Dumnezeu din groapă, pentru că doar Dumnezeu te mai poate ridica azi de acolo. Asta a făcut Isus, s-a aplecat așa de jos, încât nici o groapă unde stă azi vreun păcătos nu I se pare prea adâncă.

     Mă tem de Dumnezeu. Mă apucă frica când Îl văd pe Cel Atotputernic cum își demonstrează atotputernicia iertându-mi trecutul când putea să-mi ia firul vieții și să-mi dea drumul.

      Mă tem de Dumnezeu. Mă uimesc când văd pe Cel mai bogat din Univers cum coboară în iesle, colindă pe jos drumurile Iudeii, îngenunchiază în Ghetismani, ca apoi smerenia să atingă apogeul când alege să coboare în inima mea.

      Mă tem de Dumnezeu. Dar și de cei care caută fața Lui. Așa de tare mă tem de discipolii Lui, încât aș vrea să-i am oricând prin preajmă. Pentru că nimic nu e mai scump în viața asta decât un om smerit, care iartă și știe să lege sandalele pline de praf ale celor din jur, într-o lume care crede ca stă în picioare dar care și-a pierdut demult echilibrul.

      Discipolii Lui sunt puternici. Tare puternic trebuie să fii să poți să-ți permiți multe și totuși să iubești simplitatea. Să poți să te răzbuni și totuși să întorci celălalt obraz. Să știi că ai dreptate și totuși să alegi să pierzi.

      Dacă vezi un om smerit, spune-i să te ia cu el. Nu te speria că lucrurile scumpe ale lumii, el nu și le permite. E prea sărac pentru ele. El are altfel de bogății. A învățat de la Cineva valoarea smereniei și tezaurul iertării. E puternic deoarece caută fața lui Dumnezeu și stă la umbra Celui Atotputernic!

Un mesaj sfânt, curat, sănatos care aduce trezire și cercetare personală fi binecuvântat frate Cristian!
Adăugat în 14/09/2014 de sanda_tulics
Domnul sa va binecuvanteze, foarte frumos mesaj, m-a cercetat. Sa fim smeriti si sa iertam.
Adăugat în 21/09/2014 de rozaliagutiu
Foarte frumos ! Multumesc!
Adăugat în 06/10/2014 de toaderelena
Statistici
  • Vizualizări: 4712
  • Export PDF: 8
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
Versetul zilei
n-au vrut să asculte şi au dat uitării minunile pe care le făcuseşi pentru ei. Şi-au înţepenit grumazul şi, în răzvrătirea lor, şi-au pus o căpetenie ca să se întoarcă în robia lor. Dar Tu, Tu eşti un Dumnezeu gata să ierţi, îndurător şi milostiv, încet la mânie şi bogat în bunătate. Şi nu i-ai părăsit
Neemia 9:17
Pune-l pe pagina ta