Ce înseamnă Paște?
Autor: Bochis Flaviu  |  Album: Pastele  |  Tematica: Paște
Resursa adaugata de resursecrestine in 26/04/2014
    12345678910 8.50/10 X
Media 8.50 din 6 voturi

   Paștele înseamnă mai mult decât zile libere și cozonaci, lumânări sau ouă roșii. Paștele reprezintă momentul în care Isus, Mielul, a fost adus că jertfă pentru răscumpărarea, libertatea și viață fiecărui suflet!
   O Joie Mare în care Isus la ceas de seară a trăit durerea și sărutul trădării. O grădină care auzea cuvintele de agonie pe care Isus le rostea. Acolo a fost bătălia cea mare pentru sufletul nostru. În genunchi, când sudoarea frunții I s-a transformat în sânge. Acceptând planul divin pentru ca noi acum să putem trăi fără a mai plăti pentru ale noastre fărădelegi. Niște ucenici care ne reprezintă indirect exact pe noi, adormiți cu treburile și ambițiile noastre chiar la “închinare” în Ghetismani. O noapte în care printre pumni, pălmi, batjocură și scuipat, Isus a primit “cadou” și trădarea lui Petru.
   Paștele mai înseamnă și o Vinere Mare în care Isus a fost judecat ca și un tâlhar. Pentru neprihănirea Lui, a fost bicuit doar că să dea bine la “design” în fața mulțimii pline de ură. Ură împotriva celui ce le-a umplut stomacurile, le-a vindecat mamele și tații, le-a eliberat copiii.

   CE VINĂ ARE ACEST OM? Nici o vină… A ales acest drum pietruit al Gabatei pentru că mă iubea prea mult. Te iubea mai intens decât orice spin din cununa care intra în capul Lui. Prin fiecare pas pe care îl făcea cu crucea în spate, se apropia de inima noastră și de Calvarul Lui.

   Răstignit sus pe lemn, Mielul era atât de disprețuit că îți întorceai fața de la El. Dar El, era zdrobit pentru păcatele noastre (Isaia 53).

   Paște înseamnă despărțirea lui Dumnezeu de Isus, ca noi să nu avem parte nicidodată de ea. Paște înseamnă Crucea, care reprezintă salvarea noastră, singura cale spre viață. Nu 4 bucăți de metal îl țineau pe Isus pe lemn. Putea să se coboare în orice clipă de pe acea cruce, însă a ales prin iubire să sufere pentru fiecare păcat al meu. Cu ultima suflare, încredințându-și sufletul Tatălui, Isus a sfârșit această agonie.

   Dar Paște mai înseamnă și o dimineață de Duminică... Un mormânt gol... Un ștergar și doi îngeri păzindu-l... Un  “grădinar” care aduce vestea Mariei.  ISUS CARE A ÎNVIAT DIN MORȚI!   O înviere fără de care nu ar există Paște. Asta înseamnă Paște: biruința triumfătoare a lui Isus împotriva morții, păcatului, împotriva Diavolului. Nimic nu a mai putut să Îl țină. Cheile locuinței morților sunt în Mână Lui.
   Paște înseamnă salvare. Dragoste fără margini. Fiul lui Dumnezeu care și-a dat viața pentru omenire. Paștele înseamnă sărbătoare. Paștele înseamnă, așa cum spunea C. J. Mahaney că ”… aproape am putea spune că Dumnezeu ne-a iubit mai mult pe noi, decât pe Fiul Său… ”

tare as fi curios din ce evanghelie s-a inspirat autorul cand a scris articolul..in biblia mea scrie ca pastele era o sarbatoare a iudeilor (Ioan 2:13) si era praznuit cu azima verdeturi amare si miel deci nici urma de oua, pasca, cozonaci etc..
aaa, ca moartea lui Isus s-a nimerit sa fie tocmai de pastele evreilor asta nu inseamna ca de acuma fiecare crestin sa faca anual un circ in cinstea mortii si invierii lui Isus..cine vrea sa sarbatoreasca pastele trebuie sa o faca asa cum este pomenit in vechiul testament si scopul lui sa fie acela pentru care a fost dat pentru ca sarbatorit altfel nu este altceva decat o inselatorie maaare pentru ca pastele nostru este insusi Hristos(1 Cor 5:7) si e adevarat ca sarbatorim moartea Sa dar nu cu pasca, oua rosii etc ci cu trupul si sangele Lui si nu o data pe an ci ori de cate ori......
Adăugat în 29/04/2014 de Danipo
Statistici
  • Vizualizări: 4575
  • Export PDF: 3
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni