Cum adică… DACĂ??
Autor: Bochis Flaviu  |  Album: Trezire  |  Tematica: 2Cronici 7:14
Resursa adaugata de resursecrestine in 23/04/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi

   Încă din zorii istoriei universului, omul a preferat să aleagă varianta de compromis. Arzând într-o dorință nebună de senzual, nu era mulțumit cu frumosul și plăcutul oferit de Dumnezeu, preferând ca și Eva să încerce fructul interzis. Acel perimetru al vieții care aduce acea puțintică plăcere care, înainte să o sorbi, realizezi că te-a și otrăvit. Promisiuni peste promisiuni, amânări aberante, veșnicul “de luni încep”, plăceri de o clipă care defapt nu fac altceva decât să înlocuiască ceea ce ți-e făgăduit cu ceea ce e blestemat.

   Într-un context în care fiecare persoană din univers este angrenată într-o fugă continuă și nebună după un strop de pace și împlinire, oameni dezorientați, mame necăjite, copii abandonați, părinți alungați... Dumnezeu ne oferă belșug de fericire, vise la care nici nu am îndrăznit să visăm, o viață sub cupola păcii și bucuriei! El face rabat de starea și degradarea omenirii și îți promite o viață în care nu doar că vei fi bucuros, ci te vei bucura de fericire!!! – Iov 22:21. Și cu toate acestea, noi ne mai permitem să ne încadrăm în acel segment “blestemat” DACĂ!!?!?!

   ​Iona avea un mesaj aspru și la obiect „Încă patruzeci de zile, şi Ninive va fi nimicită!” – Iona 3:4
   Ioan Botezătorul striga în pustie „Pocăiţi-vă, căci Împărăţia cerurilor este aproape.” – Matei 3:2
   Isus vorbea direct și fără o fărâmă de speranță fariseilor “Şerpi, pui de năpârci! Cum veţi scăpa de pedeapsa gheenei?” – Matei 23:33
... și noi mai avem tupeul să profităm de acel “DACĂ” din 2 Cronici 7:14?

​   Dincolo de ambiția noastră nebună de a trăi încă o clipă în compromis, încă un ceas în promiscuitate, încă o zi în umbră... imaginează-ți cum se simte Dumnezeu când El a dat tot ce a avut mai scump și de valoare, pe Fiul Său, ca să ne aducă TOT NOUĂ pace, bucurie, promisiuni, liniște în suflet, făgăduințe, lucruri după care tânjește din plin orice suflet uman. Totul pentru și în favoarea noastră… Și care ți-e răspunsul la acest ocean de HAR omule?

 

   Ne consiliem cu gândul căci și capra vecinului se hrănește cu acest “dacă”, uitând să vedem defapt că acest cuvânt este un izvor de har și de iubire, o a 2-a șansă, un gest de liber arbitru pe care Dumnezeu îl îngăduie nouă ca să nu avem nici o scuză în Ziua Judecății.

​   Închei într-o notă optimistă și amintesc că promisiunea răsplătirii rămâne și azi în picioare „Celui ce va birui îi voi da să mănânce din pomul vieţii, care este în raiul lui Dumnezeu.” – Apocalipsa 2:7

...depinde de tine cum tratezi acest “DACĂ”,  ca pe o șansă să mai driblezi voia lui Dumnezeu sau ca un imbold de a trăi o viață consacrată în cinstea lui Dumnezeu.

Acum sunt sigură: a fost o ideie bună sa-mi încep ziua, citind acest editorial ! Din păcate nu prea privim la acest "DACĂ" ca la o nouă şansă, ci mai degrabă-l folosim în negocierile noastre cu Dumnezeu: DACĂ mă vei binecuvînta ,DACĂ mîna Ta va fi cu mine, DACĂ mă vei feri de nenorocire (1Cronici 4:10,1Împăraţi 8:31-36...), atunci... Te vom sluji!!! Curaj, sau ignoraţă ?! E greu de apreciat! Auzi, UN Dumnezeu ce nu oboseşte să aştepte şi să dea şanse, şi UN om ce-şi negociază mântuirea dată gratis!! Mulţumesc pentru că ne-ai împărtăşit acest gând, Domnul să te binecuvânte!
Adăugat în 24/04/2013 de lilihiticas
Foarte adevarat! De prea multe ori ne ascundem dupa un compromis si ignoram valoarea jertfei Domnului Isus!
Multumesc pentru gandurile acestea care m-au trezit din nou! Fiti binecuvantati!
Adăugat în 27/04/2013 de RamonaE
Statistici
  • Vizualizări: 2739
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni