Care este Numele LUI?
Autor: admin  |  Album: fara album  |  Tematica: 2Cronici 7:14
Resursa adaugata de resursecrestine in 27/10/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 7 voturi

  Dumnezeu când l-a chemat pe Moise a zis „Eu sunt Dumnezeul tatălui tău, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov.” (Exodul capitolul 3 în versetul 6)
  Moise necunoscându-L încă pe Dumnezeu, vrea să știe răspunsul la întrebarea „Care este Numele LUI?” (Exodul capitolul 3 în versetele 13 & 14) "Dumnezeu a zis lui Moise: „Eu sunt CEL ce sunt.” Şi a adăugat: „Vei răspunde copiilor lui Israel astfel: „CEL ce Se numeşte „Eu sunt”, m-a trimis la voi."
  De-a lungul zecilor și sutelor de ani s-au construit învățături false și mulți dumnezei, de aceea Isus în predica de pe munte a spus „Intraţi pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, şi mulţi sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă, şi puţini sunt cei ce o află.” (Evanghelia după Matei capitolul 7 versetele 13 și 14)
  Cauți calea care duce la viață?
  Isus în rugăciunea Lui a spus "Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu." (Ioan capitolul 17 în versetul 3)

  Când Îl cunoaștem pe singurul Dumnezeu adevărat nu ne este frică de nici un om și de nici o amenințare. În valea Dura "Şadrac, Meşac şi Abed-Nego au răspuns împăratului Nebucadneţar: „Noi n-avem nevoie să-ţi răspundem la cele de mai sus. Iată, Dumnezeul nostru căruia Îi slujim poate să ne scoată din cuptorul aprins, şi ne va scoate din mâna ta, împărate. Şi chiar de nu ne va scoate, să ştii, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi şi nici nu ne vom închina chipului de aur pe care l-ai înălţat!”" (Daniel capitolul 3 versetele 16, 17 și 18) Împăratul a poruncit să încălzească de şapte ori mai mult cuptorul de cum se cădea să-l încălzească. Când au fost aruncați cei trei în cuptor ”flacăra a ucis pe toţi oamenii care aruncaseră în el pe Şadrac, Meşac şi Abed-Nego” (Daniel capitolul 3 versetul 22) … "Apoi Nebucadneţar s-a apropiat de gura cuptorului aprins şi, luând cuvântul, a zis: „Şadrac, Meşac şi Abed-Nego, slujitorii Dumnezeului celui Preaînalt, ieşiţi afară şi veniţi încoace!” Şi Şadrac, Meşac şi Abed-Nego au ieşit din mijlocul focului." (Daniel capitolul 3 versetul 26)  Pe lângă aceasta ”Dregătorii, îngrijitorii, cârmuitorii şi sfetnicii împăratului s-au strâns şi au văzut că focul n-avusese nicio putere asupra trupului acestor oameni, că nici perii capului lor nu se pârliseră, hainele le rămăseseră neschimbate şi nici măcar miros de foc nu se prinsese de ei.” (Daniel capitolul 3 versetul 27)  Iar Nebucadnețar a zis: „Binecuvântat să fie Dumnezeul lui Şadrac, Meşac şi Abed-Nego, care a trimis pe îngerul Său şi a izbăvit pe slujitorii Săi care s-au încrezut în El, au călcat porunca împăratului şi şi-au dat mai degrabă trupurile lor decât să slujească şi să se închine altui dumnezeu decât Dumnezeului lor!" (Daniel capitolul 3 versetul 28)

  Astăzi, te închini chipului veacului acestuia? Te lași influențat/ă de majoritatea de lângă tine? Sau de muzică? Sau îți este frică de cuptor? Sau de anumiți oameni?
  La întrebarea marelui preot "Petru şi apostolii ceilalţi, drept răspuns, i-au zis: „Trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni!" (Faptele apostolilor capitolul 5 versetul 29)

  Știi care este Numele LUI?
  Îl cunoști tu pe singurul Dumnezeu adevărat?
  Îi slujești și te închini doar LUI?

Asa este ,Domnul Isus s-a rugat Tatalui si l-a numit SINGURUL Dumnezeu adevarat si cunoasterea Lui si a Hristosului trimis de El ne da viata vesnica. Domnul sa ne creasca spre cunoasterea Lui si a Numelui Lui. Trist este ca multi nici macar nu cred in ceea ce afirma Hristos,ca adica Tatal este SINGURUL Dumnezeu adevarat ; si fara credinta e cu neputinta sa mergi spre cunoasterea Lui.

Ioan 12:50 Şi ştiu că porunca Lui este viaţa veşnică.
Adăugat în 27/10/2013 de Emmanuel_tm
Da, viața veșnică este o poruncă!

Apocalipsa 14:12 "Aici este răbdarea sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Isus."
Adăugat în 27/10/2013 de VJAndrei
Cum de nu si-a gasit sau nu si-a dat Dumnezeu alt nume, caci aparent pare a nu fii un nume. (vorbind omeneste) Cine poate explica ce vrea Domnul sa spuna cu acest nume, Eu sunt cel ce sunt?
Adăugat în 09/11/2013 de aristotel
Ne trebuie rădăcinile adânci înfipte în alegerea divină,căci înseşi mândria noastră zburătăceşte chiar păsările ţării şi roadele harului.....atunci când se zice în inmă...Nu este ceea ce am realizat prin har....suma zeificarii,adulaţiei mele,suma likeurilor cinstit dobândite de prestanţa duhovniciei pe care o arăt în scriptele societăţii?
Adăugat în 09/11/2013 de CedrulLibanului
aici se vede cat de mult il cunoastem..e trist ca nici macar" mai marii nostrii" nu vorbesc despre El deslusit...cat despre mine,voi spune si eu, ca Isus Hristos este Domnul meu si Dumnezeul meu(ca si Toma)...si cum numai Domnul este Dumnezeu cnf deuteronom..si cum orice genunchi se va pleca si orice limba va marturisi spre slava lui Dumnezeu ca Isus Hristos este Domnul(dupa cum ne spune Pavel )l...voi spune si eu ca apostolul Ioan cand au iesit la pescuit:este DOMNUL...poate ar trebui sa citeasca si sa memoreze fiecare versetul di 1 Ioan 5:20...si sa mai puna mana si pe scriptura...Isus Hristos nu este Domn,ci este DOMNUL...adica YHWH...shalom!
Adăugat în 16/10/2014 de colombo1976
Statistici
  • Vizualizări: 3006
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 3
  • Comentarii: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni