De la Valentinul tau
Autor: admin  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 14/02/2007
    12345678910 0/10 X
Legenda Sfantului Valentin ne aduce in fata imparatului roman Claudius al 2-lea, cunoscut pentru cruzimea sa.
Campaniile sale militare erau lungi si indraznete iar soldatii refuzau sa-l urmeze motivand ca dorul de casa,sotie si copii este prea mare. Prin urmare, crudul imparat roman a anulat toate mariajele din imperiu cat si dreptul preotilor de a practica ceremonii de casatorie.
Aici intervine eroul povestii, Valentin, care refuza compromisul si continua practica in ascuns. In curand este prins si inchis pentru nerespectarea poruncii imparatului.
In lunga sedere in temnitele palatulului acesta se imprieteneste cu fata temniterului.In fiecare zi aceasta venea la el si povesteau.Intr-o zi nu l-a mai gasit dar a gasit in schimb o notita: "De la Valentinul tau" .

De fapt ziua de 14 februarie reprezinta o veche sarbatoare pagana in cinstea zeitei Juno (Hera in panteonul grec) protectoarea familiei.
E adevarat, o sarbatoare pagana dar cine altcineva daca nu omul le-a conceput.Si acestea tradeaza o nevoie launtrica.In cazul acesta nevoia cinstirii conceptului de familie.

Din aceste considerente ma bucur ca sarbatoarea se pastreaza intr-un fel invitandu-ne sa mai spunem un "te iubesc"/"te apreciez"/"ai pret in ochii mei" persoanelor pe care le iubim...

Se spune ca daca in ziua de Valentine o fata vede un pescarus se va casatori cu un marinar.Daca ar vedea o vrabie s-ar casatori cu un baiat sarac dar ar fi fericita si daca vede un pestisor auriu va avea de barbat un om bogat.

Stau si ma gandesc in aceste momente oare ca a vazut Dumnezeu...
Ce la-r fi putut determina sa ne aleaga pe noi...
Un pescarus, un pestisor, o vrabiutza? Dar acestea reprezinta doar expresii exterioare ale dragostei ce ne-o poarta.Trebuie sa fi fost ceva dinainte de acestea. Ceva dinainte de intemeierea lucrurilor.

Nu stiu ce a vazut...dar ma bucur ca acel lucru l-a determinat sa ma aleaga. "Pentru ca ai pret in ochii mei si te iubesc" asa imi spune mie zi de zi.
Neincetat imi spune ca ma iubeste prin susurul bland al izvorului, prin ritmul scadent al ploii de februarie, prin trosnetele puternice si fulgerele ce brazdeaza intinderea cerului.Printr-o floare, o vrabiutza cu aripile ei plapande.Un ghiocel.Nori ce-mi umbresc cararea.

Dar cea mai mare dovada de dragoste am primit-o cand ma asteptam mai putin. A fost un biletzel pe care era scris cruce.sange.brate intinse.fiul lui dumnezeu.moarte.pentru tine. semnat,

Valentinul tau



Legenda Sfantului Valentin ne aduce in fata imparatului roman Claudius al 2-lea, cunoscut pentru cruzimea sa. Campaniile sale militare erau lungi si indraznete iar soldatii refuzau sa-l urmeze motivand ca dorul de casa,sotie si copii este prea mare
sunt preaiubit, la fel si tu
Statistici
  • Vizualizări: 2522
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 1
Opțiuni