Trezirea Spirituală?...
Autor: Iulian Costea  |  Album: Trezire  |  Tematica: 2Cronici 7:14
Resursa adaugata de resursecrestine in 01/03/2013
    12345678910 9.78/10 X
Media 9.78 din 9 voturi

   Acest editorial este primul din seria unor editoriale pe tema ”Trezirea Spirituală”, inspirate din 2 Cronici 7:14. Sperăm că prin intermediul acestor articole să ne lăsăm motivați de Dumnezeu pentru a schimba ceva în noi înșine și pentru a ne apropia cu toată inima de El.

   Rugându-mă și reflectând asupra subiectului am fost mișcat de Duhul Domnului și vă rog să îmi permiteți să împărtășesc câteva gânduri “de la inimă la inimă” înainte de a aprofunda această temă.

   Unde ne aflăm ca Biserică în relație cu idea de trezire spirituală? Oare este nevoie de trezire astăzi? Este această Biserică “influentă” a secolului XXI  suficient de vigilentă?

   Departe de mine de a da curs unui spirit critic ieftin, însă personal cred că avem nevoie de o intervenție miraculoasă din partea lui Dumnezeu pentru ca Biserica Contemporană să își împlinească mandatul de a fi “Lumina Lumii și Sarea Pământului”. Îmi este proaspătă în minte imaginea din Luca 19 când Isus plânge pentru Ierusalim. Cetatea păcii era tulburată, cu ochii acoperiți și împiedicați să vadă îndurarea lui Dumnezeu manifestată prin prezența lui Isus printre ei, datorită ignoranței și păcatului conștient de care se făceau vinovați. Cred că și astăzi Isus plânge pentru multe din locurile care poartă numele de “Casa lui Dumnezeu” și pentru cei care le populează. Aglomerația zilelor noastre ne face să uităm tot mai mult de nevoia părtășiei cu Dumnezeu, de standarele după care ar trebui să ne trăim viața de luni până duminică, de cuvânt, de… toate.

   Nu de mult am fost într-o biserică evanghelică și în timpul slujbei o femeie care trecuse prin 18 operații stătea în fața bisericii și mărturisea cum intervenția miraculoasă a lui Dumnezeu a ferit-o de cea de-a 19-a operație. Dumnezeu a vindecat-o de cancer la sân și nu a mai fost nevoie de operație. Am fost șocat de reacția bisericii. După mărturisire mă așteptam la un răspuns din partea Bisericii însă s-a trecut mai departe ca și cum nu s-ar fi anunțat nimic.

   O altă problemă care mă frământă este spiritul de competiție dintre Biserici și  lipsa de colaborare dintre acestea. Se organizează evenimente și în loc să sprijinim călăuzirea pe care ceilalți au primit-o din partea Domnului, căutăm minusurile și lucrurile cu care NU suntem de acord pentru a ne justifica absența sau lipsa de implicare. O altă atitudine foarte frecventă este catalogarea “celorlalți” drept “prea înguști” sau “prea liberali”, postându-ne pe noi în imaginea grupului perfect de la care toți “ceilalți” ar trebui să învețe. În anii studenției am văzut un documentar realizat de o televiziune creștină din America despre trezirea din Cali, Columbia. Lucrul care a fost evidențiat în acel documentar a fost importanța părtășiei bisericilor în lupta spirituală pentru câștigarea unui oraș pentru Domnul. Dacă cele aproape 4 procente de evanghelici ar fi treji de-a binelea, România ar fi “întoarsă pe dos” (conform Fapte 17, un grup de 12 apostoli au reușit această performanță, într-o societate care nu arată cu mult mai diferit decât cea în care trăim noi astăzi).

   Bineînțeles că lista poate continua, însă scopul meu nu este de a întinde degetul acuzator asupra problemelor altora, ci dorința sinceră de a vedea o schimbare de atitudine începând cu mine și apoi cu toți cei care vor să se alăture acestei provocări.

   Îmi doresc cu toată inima ca în generația mea să văd mai intens în viața mea și a casei mele lucrurile minunate ale lui Dumnezeu. Îmi doresc ca în generația mea cât mai mulți oameni să Îl vadă pe Hristos în mine. Îmi doresc ca în generația mea mărturia Bisericii lui Hristos să fie una puternică și de impact în schimbarea societății în care trăiesc. Îmi doresc…!

   Una din întrebările cu care ne vom frământa în aceste editoriale este “Cum putem experimenta Trezirea?” Comentariile voastre sunt bine venite. Să facem din această temă un dialog al transformării. Dumnezeu să ne ajute!



S-a mers prea deprate in biserici ,cele scrise mai sus sunt evenimente triste ,ce se petrec in bisericile evanghelice.Prea departe cu socializarea bisricii si inlocuirea harului cu ''fituicile'' de pe care pastorii se ghideaza la amvon ,asta facindu-ne sai ntelegem caci, tot mai mult ..vremurile de har si ungerea Divina ''lipseste celui care predica.Asa fiind ,mesajul este-mort.,seamna cu orice alta informatie publicitara ,care nu da si nu duce la viata,Noi toti ,asteptam ''o trezire''dar sa ne uitam sincer in urma si-n alte locuri unde este intr-adevar trezite, caci ea, trezirea este in noi dar prin comportamnet prin despartirea pe clase sociale in biserici, [diferente de intelect, finante, etc] noi ,am omorit mugurii trezirii, asa cum mammele isi omoara copiii in pintece.Vina ...se poate imparti in N parti dar sa nu uitam caci biserica romaneasca,este condusa de un corp de conducere controlat ,ceea ce in biserica primara nu exista.Sincer cred caci in aceste vremuri partasia personala este singura salvare.ori singur...nu prea vine trezirea.Nu sunt pesimista dar situatia se deterioreaza foarte mult ,lucrurile s-au lasat mult ''sa se largeasca''si numai ceva din afara adica prin vointa Domnului va putea curma aceasta situatie de criza ,pe care eu, o consider intr-adevar CRIZA.
Adăugat în 02/03/2013 de sanda_tulics
Citind acest verset 2Cronici;7;14 mia venit un gind sal citesc de la coada la inceput deoarece toate evenimentele au un inceput si un sfirsit sa ma justific citim in felul urmator boala in tara, pacate neiertate,cai irele fuga de DUMNEZEU,LIPSA DE RUGACIUNE MINDRIE,acest verset este solutia practica la o situatie care poae sa apara si trebue recunoscuta oare o vede cineva ? o recunoastem , vrem rezolvare? DOAMNE AI MILA!
Adăugat în 02/03/2013 de sintana
Cum putem experimenta TREZIREA? Sigur, în primul rând aşa cum o spuneţi, începând chiar cu noi, adică fiecare, în dreptul lui să se cerceteze; apoi ar fi lipsa de unitate, de acea apropiere pe care o avea biserica primară, noi nu ne cunoaştem bine unii pe alţii, avem mari reţineri în deschidere, în comunicare, suntem deseori prea implicaţi în problemele cotidiene, mergem chiar până la afirmaţia şi de ce nu acuzaţia "autoapărătoare": "Ce pot face eu, toate sunt doar lucrarea Duhului Sfânt, de mine nu depinde nimic!?"; ştiţi, frate, mă gândesc uneori şi de fapt mă confrut cu aceste probleme, membrii adunărilor nu au de cele mai multe ori bine fixate regulile elementare ale bunului simţ; în adunări, se predică Cuvântul Domnului şi este drept să fie aşa, dar nu sunt de ignorat un 10-15 minute pentru punerea înaintea poporului a regulilor unei bune convieţuiri, bun simţ, respect etc (iată cu câtă indiferenţă a fost tratată sora ce a depus mărturie în acea biserică!); cunosc un caz în care într-o adunare, surorile au dorit o părtăşie specială, doar a lor, în urma căreia să se cunoască, să împărtăşească din experienţele cu Domnul, să se poată întrajutora chiar prin fapte bune DAR parte din fraţii acelei adunări nu au acceptat această părtăşie (???); mândria este deseori una din piedicile trezirii! Sunt desigur mult mai multe cauze, fiecare le poate aduce în discuţie, aşa cum aţi propus şi las fraţii care sunt cei mai îndreptăţiţi în a lua cuvântul să-şi exprime opiniile. Domnul să dea deschidere! Fiţi binecuvântaţi.
Adăugat în 02/03/2013 de floridinmaracineni
..un bolnav nu va putea fi vindecat daca nu i se pune diagnosticul corect.Asa este si cu textul de mai sus.Sa scrie fiecare ce stie,crede, ca sa se vada unde sunt greselile, si indreptate fiind ,se poate vindeca biserica si vine..Trezirea{numai daca noi ne curatim si suntem treji]Si totusi, va veni!
Adăugat în 03/03/2013 de sanda_tulics
nu trebuie sa ne mire nimic din ce se ntampla in biserici.doar sa ne aducem aminte ca laodicea este eticheta bisericii din aceste vremuri,care are nevoie de multa alifie.vrem trezire?n as vrea sa fiu pesimist,dar CUVANTUL ne spune ca se va intra in apostazie.oare intamplator a zis DOMNUL daca va mai gasi credinta cand va veni?ce ne ramane?sa stam lipiti de DOMNUL si multa veghere!mult har preaiubitilor!
Adăugat în 03/03/2013 de Cristi.toma
Evrei 11:35 ... unii, ca să dobândească o înviere mai bună, n-au vrut să primească izbăvirea care li se dădea, şi au fost chinuiţi.
Adăugat în 06/03/2013 de kore_ok
Nota 10 pentru acest editorial fratele meu.
Prpblema este ca in bisericile "noastre"din ziua de azi(ca nu mai putem vorbi de biserica Domnului)se face politica,se lupta pentru putere,fiecare sa isi lase copilul inlocuitor dupa ce iasa la pensie,fiecare sa aiba cati mai multi membri in registru chiar daca sunt plecati de 20 de ani in alta tara,sau chiar daca sunt trecuti in doua sau trei biserici ca membri,dar nimeni (sau prea putini)nu privegheaza asupra turmei pe care a primit-o pe care trebuie sa o pastoreasca ca unii care au sa dea socoteala de sufletele noastre;conform Evrei 13:17
Prea putini pastori am vazut sa planga si sa spuna ca ii doare stiind ca au facut tot ce le-a stat in putinta si totusi nimeni sa nu reactioneze.
Stiti care e problema...?mambrii bisericilor au fost condusi intr-o amorteala totala si s-au obisnuit asa.Nu trebuie sa faca nimic ca oricum nu poate el de unul singur sa aduca vreo schimbare sau de ce s-ar implica cand stie ca imediat este judecat,criticat si dat la o parte ca strica "RANDUIALA BISERICII" sau vorbeste impotriva DOCTRINEI care a ajuns sa fie mai sfanta decat SCRIPTURA.
In situatia data ma intreb...?cu ce ne deosebim de altii care pun SFANTA TRADITIE inaintea SFINTEI SCRIPTURI???????raspunsul este:CU NIMIC;din contra suntem mai rai decat ei pentru ca stim si nu facem.
Haideti sa luam versetul 19 din Fapte 3 sa-l punem in dreptul nostru al fiecaruia impletit cu dorinta Domnului din 2 Cronici 7:14 si poate ca Domnul se va indura si isi va face mila de BISERICA secolului XXI.
Fiti binecuvantati toti aceia care faceti ceva pentru biserica in care va aflati.
Adăugat în 06/03/2013 de alinivasco
Statistici
  • Vizualizări: 3913
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 7
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
De același autor
Din același album
Ioan 20:15 „Femeie”, i-a zis Isus, „de ce plângi? Pe cine cauţi?” Ea a crezut că este grădinarul şi I-a zis: „Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi mă voi duce să-L iau.”