Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Dacă… și trezirea spirituală
Autor: Iulian Costea  |  Album: Trezire  |  Tematica: 2Cronici 7:14
Resursa adaugata de resursecrestine in 16/04/2013
    12345678910 9.50/10 X
Media 9.50 din 6 voturi

   Cei mai mulți dintre cei care vorbesc despre trezirea spirituală pun în discuție ideea factorului extern în inițierea trezirii, condiționând trezirea de acesta.
   Întrebarea mea pentru cei care adoptă o asemenea poziție este: Ce se întâmplă în momentul trezirii spirituale ca eveniment localizat în timp și spatiu? Oare Dumnezeu inițiază fiecare moment și de fiecare dată evenimentul trezirii?,
 sau ceea ce a trebuit să facă Dumnezeu este făcut, urmând ca ori de câte ori omul își face partea lui să se ajungă la trezire spirituală?
   Charles Finney, unul din oamenii cu care Dumnezeu scrie istorie și prin care pornește un val de trezire spirituală spunea: “trezirea nu este nimic altceva decât un nou început al ascultării de Dumnezeu”. Plecând de la această premisă vreau să fac câteva sublinieri pe marginea responsabilității noastre în vederea experimentării trezirii spirituale.
   Suntem deja obișnuiți cu expresia “Rugăciunea: Cheia trezirii spirituale”. Este evident că dacă mai credem că rugăciunea are vreun rol în experiența trezirii spirituale, nu putem exclude rolul factorului uman în acest proces.
   În spatele lui DACĂ din 2Cronici 7:14 văd un Dumnezeu care, plin de milă, invită omul la soluționarea problemei sale spirituale.
   Descoperirea din 2Cronici putea să sune ceva de genul “Când va fi închis cerul… să așteptați până se arată semnele îndurării mele și atunci veți vedea lucruri mari”, dacă Dumnezeu ar fi rezervat numai anumite perioade de favor pentru oameni, însă lucrurile nu stau așa.
   Cred că la fel cum israeliților Dumnezeu le spunea atunci că există șansa apropierii de Dumnezeu  și nouă astăzi El ne transmite același mesaj.
   Trezirea este posibilă astăzi!!!
   “Dacă” din versetul menționat este invitația continuă și neîntreruptă a lui Dumnezeu pentru cei care doresc să experimenteze abundența binecuvântării Lui, abundență care vine din părtașia cu El. Să ne ajute Dumnezeu să înțelegem că ascultarea de El și căutarea feței Lui, nu le va putea face nimeni în locul nostru.
       Doamne ajută!!!!

Amin! Rugaciunea si pocainta noastra sunt sinele pe care poate merge pe pamant..locomotiva voii lui Dumnezeu!
Adăugat în 16/04/2013 de loredanam
Așa este! Căutarea feței Domnului, adică rugăciunea și ascultarea, adică împlinirea Cuvântului Său (care trebuie mai întâi să-L studiem ca să-L cunoaștem bine) nu le face Dumnezeu în locul nostru cu toate că acolo unde este dorință sinceră Domnul Însuși se implică prin Duhul Sfânt (Care trebuie să fie în noi și să ne rugăm prin Duhul) mijlocind pt. noi El Însuși cu suspine negrăite.
Adăugat în 17/04/2013 de Ioanhapca
Trezire spirituala inseamna,, in opinia mea, trezirea profunda a inimii. Aceasta nu are loc brusc, ca o revelatie , ci se produce treptat, cu cat ne apropiem mai mult de Domnul si iL cunoastem mai bine, prin pocainta, rugaciune si cugetare asupra Cuvantului - zilnic. Cu cat inima se trezeste mai profund la viata adevarata, se produc mai multe fenomenet vizibile: ne simtim plini de pace impacati cu noi insine, cu lumea si cu Dumnezeu; simtim o dragoste adanca si sincera pentru Domnul dar si pentru oamenii din jurul nostru. Simtim ca nu ne mai apartinem noua ci Lui, si dorim cu ardoare sa Ii slujim. Partea noastra in actul trezirii este ne- o dorim din toata inima si sa o cerem cu credinta! Caci celui ce crede si nu se indoieste deloc in inima lui, I se va da.
Adăugat în 18/04/2013 de flov04
Statistici
  • Vizualizări: 1665
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni