Pledoarie pentru Duhul Sfant~~~Partea 1 - Singuratatea
Autor: Florin Ianovici  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 28/06/2009
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
~~~Pledoarie pentru Duhul Sfant~~~Partea 1 - Singuratatea
„Singurătatea nu te învaţă că eşti singur ci că eşti singurul!” Aşa spunea gânditorul român Emil Cioran. Cu alte cuvinte, singurătatea duce la însingurare. Sentimentul apăsător că nu eşti înţeles şi dorit de nimeni marchează multe suflete. Tăcerea prelungită te face să uiţi să mai vorbeşti. Îmi răsună în urechi cântecul cerşetorilor de prin metroul bucureştean: „nu nimeni nu mă vrea!”.

Hristos le-a spus ucenicilor că pleacă. Că se duce la Tatăl. Au rămas fără cuvinte. Doar o tristeţe fără margini le-a cuprins inima .Rămănem iarăşi singuri. Nu că am avea probleme cu numărul. Suntem peste 6 miliarde. Nu că nu ar fi bisericile pline. Ne trebuie aer condiţionat. Doar că nimeni nu ascultă, nimeni nu se uită în ochii tăi, nimeni nu caută să înţeleagă de ce eşti tu aşa mai trist. Cu Învăţătorul alături este altfel. Ştie numele fiecăruia. Şi are un mod aparte în a-ţi rosti numele. Îţi cunoaşte sufletul. Şi de fiecare dată te ajută.

Să înţelegi şi mai ales să îţi doreşti să fii mai bun. Ce se va întămpla cu noi dacă El pleacă.? Ne-am expus vieţile. De căţiva ani umblăm cu El. Speram că...! Vom rămăne orfani! Ne va înghiţi răutatea lumii. Fiecare inima striga deznădăjduită: nu pleca, cui ne laşi? Nu au înţeles unde se duce. Nu au putut cuprinde cuvintele Lui.

“Mă duc să vă pregătesc un locaş ca să fiţi cu Mine.” E prea departe. Noi avem nevoie de Tine aici.Rămăi cu noi. Cuvintele sfinte au sens când sunt rostite de Tine. Vindecările se produc când îţi pui Tu măinile. Nouă nu ne iese nimic fără Tine. Zi şi noapte suntem pândiţi de duşmanii care vor să ne sfăşie.

Tu vorbeşti că te duci să ne pregăteşti un loc ca să fim cu Tine. Dar dacă pleci şi ne laşi, noi nu vom ajunge niciodată acolo…. Şi atunci Isus a înţeles. Nu fiţi trişti prieteni. E adevărat că Mă duc. Dar Eu Îl voi ruga pe Tatăl să vă dea un un alt Măngăietor, care să rămănă cu voi în veac.

Atunci inimile s-au liniştiti. Vorbea din nou pe limba lor.
Înţelegi tu? Sensul profund al venirii Duhului Sfânt? Dragostea celor mai mulţi s-a răcit. Mulţi au intrat in juriu şi dau note celorlaţi. Răniţi fiind, rănim la răndul nostru. Nemăngăiaţi, devenim asprii, reci, neîndurători. Noi nu suntem crezuţi şi nu mai credem nici noi altora. O sete nepotolită de a auzi ce isprăvi au mai făcut alţi. Dar nu ca să ne bucurăm de biruinţele lor în Domnul. Ci mănaţi de o curiozitate rea, semn al erodării noastre sufleteşti. Nu mai credem pocăinţei altora. Le atribuim semenilor motivaţii greşite care în fapt sunt ale noastre. Las că ştim noi....!

Din ce în ce mai singuri. Din ce mai însinguraţi. Acesta este tabloul oamenilor de azi. De ce? Pentru că nu am înţeles sensul profund al venirii Duhului Sfânt. Să nu mai fii nicodată singur. Va rămăne cu voi în veac. Să nu săngerezi sufleteşte pănă la moarte. El, Duhul Sfănt, vrea să vorbească cu tine. Să îţi amintească de dragostea veşnică a Tatălui tău. Să îţi spună că ai preţ în ochii Domnului chiar dacă oamenii nu dau pe tine o ceapă degerată. El vrea să umble cu tine şi să îţi amintească ce rost are umblarea ta pe pămănt. Să îţi amintească cuvintele lui Hristos: „Eu voi fi cu tine în fiecare zi...!”

Sunt zile sfinte. Zile de cămăruţă. Unde departe de tot ce te înconjoră poţi vorbi cu El de neîmplinirile tale. De spaima de răutatea oamenilor. De frigul care a îngheţat relaţiile dintre oameni. Cheama-L! Îţi va cuprinde sufletul. Va aduce lumină. Căldură. Te va măngia. Dragostea Lui te va vindeca. Ca să vezi bine. Cât de răniţi sunt oamenii. Să vezi că nu pot oferi mare lucru. Că de fapt eşti aşteptat. Să fii pâine. Şi leac. Şi glas pentru cei nemăngăiaţi. Nu te va părăsi niciodată. Dacă vrei.

Sursa: florinianovici.blogspot.com
~~~Pledoarie pentru Duhul Sfant~~~Partea 1 - Singuratatea „Singurătatea nu te învaţă că eşti singur ci că eşti singurul!” Aşa spunea gânditorul român Emil Cioran. Cu alte cuvinte, singurătatea duce la însingurare. Sentimentul apăsător că nu eşti înţeles şi dorit de nimeni marchează multe suflete.
singur...........
Esti singur.....si vine Duhul Sfint....si nu mai esti singur...........esti cu EL !
Dar..cu ceilalti ...............cind mai esti ?...........
Cu Duhul Sfint nu mai esti singur......dar ...fara ceilalti ...esti singur !
Cum facem ???...
Ajuta-ne , Doamne !
Adăugat în 29/06/2009
Mi-a placut nota in care a fost scris acest subiect , cu multa caldura si sensibilitate cu dorinta de a apropia si nu de a creea dispute sau polemici. Cred ca emil care a scris primul comentariu a inteles gresit ceva , Duhul Sfant nu te indeparteaza de oameni , de prieteni ci dimpotriva te apropie de ei ... incepi sa-i vezi mai mult decat ca pe niste prieteni , colegi sau rude ...incepi sa-i vezi ca pe niste suflete create si iubite de Creator .Sunt baptist si ma bucur de lucrarea pe care DUHUL SFANT a facut-o si in viata mea ...nu cred ca as fi putut scrie acum fara aceasta lucrare ...EL m-a invatat cum sa fac asta si primele lucruri care mi le-a spus au fost : < EU te iubesc cu o iubire vesnica ... > asta m-a cucerit pe mine ! As vrea ca o parte din ceea ce mi-a dat EL mie sa pot da si eu altora ...si atunci cand dau ceva celor din jur nu ofer ceva ce-mi apartine mie ci ceva ce si mie mi s-a oferit ... Este o atmosfera de vacanta fratilor ?? Astept comentariile voastre ...din toate colturile lumii ..de la Filiasi la Melbourne ..de la Simeria la Ottawa de la Resita la Phoenix ...de la Carei la Chicago...Doamne-ajuta!!!
Adăugat în 01/07/2009
Ma bucur pentru acest mesaj!D-zeu sa binecuvinteze fiecare cititor ,sa inteleaga importanta duhului sfant .
Cand ne plecam genunchii obositi si intram in rugaciune duhul sfant este acela care cu suspine negraite mijloceste pentru noi ,ne mangaie ne incurajeaza,ne imbarbateaza ne ridica povoara,iar cand ne ridicam de pe genunchi simtim pace ,bucurie si parca suntem plini de putere si spunem ca:''putem merge mai departe '' toate acestea pentruca nu suntem singuri"Cel ce e in noi e mai tare decat duhul veacului"multa binecuvantare va doresc.
Adăugat în 02/07/2009
Problema este indiferenta
""Dragostea celor mai mulţi s-a răcit. Mulţi au intrat in juriu şi dau note celorlaţi. Răniţi fiind, rănim la răndul nostru. Nemăngăiaţi, devenim asprii, reci, neîndurători. Noi nu suntem crezuţi şi nu mai credem nici noi altora. O sete nepotolită de a auzi ce isprăvi au mai făcut alţi. Dar nu ca să ne bucurăm de biruinţele lor în Domnul. Ci mănaţi de o curiozitate rea, semn al erodării noastre sufleteşti. Nu mai credem pocăinţei altora. Le atribuim semenilor motivaţii greşite care în fapt sunt ale noastre."" - cam aceasta ar fi problema noastra. Fiecare stim cum este sa suferi, dar ramanem reci si indiferenti la suferintele celor din jur. De fiecare data ii vorbim pe altii.. dar nu ne uitam in viata noastra...(suntem mai rau ca ei). Auzim Cuvantul lui Dzeu dar nu ramane nimic in inima, nu il procesam... doar il ascultam cu o evlavie falsa... si in scurt timp uitam ce vrea Dzeu sa facem, pentru ca nu punem la inima lucrurile si vorbele respective. prea putini gandesc pentru altii, prea multi gandesc numai pentru ei si iarasi revin.... de ce oare atata INDIFERENTA.. :(... dar Dumnezeu ne mangaie spunandu-ne " este har sa iubesti, fara sa fi iubit - este har sa slujesti, sa fi nepretuit - este har tu sa ierti, fara sa fi iertat".... dar prea putini gandesc ca "Sunt calator pe-acest pamant, nu fi trista inima, nu dispera. Stai, langa Cruce nu uita... Isus te va mangaia, inima mea". Dumnezeu sa ne cerceteze pe fiecare dintre noi, sa punem la suflet indemnurile Sale.. AMIN!
Adăugat în 03/07/2009
sa retinem concluzia:IN VEAC...mai ramane totusi un semn de intrebare:esti tu ucenicul Domnului Isus?...pentru ca promisiunea a fost facuta ucenicilor sai...Doamne ,vreau sa te slujesc pana la moarte(sau pana in vesnicii)...parca asa ai raspuns la intrebarea pusa de slujitorul Domnului la botez,nu?...sa ne aducem aminte si sa implinim juruintele facute lui..Amin.
Adăugat în 11/10/2014 de colombo1976
Statistici
  • Vizualizări: 4981
  • Export PDF: 8
  • Comentarii: 5
Opțiuni