Poveste de dragoste
Autor: Silviu Cornea  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 08/12/2007
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Ce frumos sună! Cine nu-şi doreşte azi să iubească şi să fie iubit? Dragostea e cel mai frunos lucru – e Dumnezeu.


Am auzit multe poveşti de dragoste în viaţa mea, şi sunt convinsă că şi voi aţi auzit sau chiar le aveţi pe ale voastre, dar azi am să vă spun o poveste de dragoste mai specială. Amintiţi-vă de Rut, femeia care şi-a pierdut soţul, i-a dispărut cea mai dragă fiinţă din viaţă şi mai mult, acum se afla în faţa unei decizii majore: să se întoarcă acasă, la doliul şi singurătatea de acolo, să încerce să-şi refacă viaţa în satul ei natal sau să-şi însoţească soacra, da aţi auzit bine, soacra!, într-o ţară străină, cu oameni străini, cu obiceiuri ciudate! Cumnata ei se hotărâse deja: mai bine în satul ei! Rut a rămas lângă Naomi! – nu ştiu azi câte nurori ar fi luat această decizie?... A fi credincios este unul din cele mai mari lucruri şi a fi cu adevărat un creştin veritabil e un lucru încununat de Dumnezeu. Visa oare Rut că se va îndrăgosti vreodată, că va avea copii? Greu de spus! Nu ştiu! Dacă avea ceva deosebit Rut, înclin să cred că începuse să Îl preţuiască şi să-L iubească pe Dumnezeul cel adevărat, Cel care a reuşit să facă din ea un om nou!

Boaz, al doilea personaj al poveştii de dragoste, fără de care dinenţeles nu ar fi putut exista povestea, era unul din cei mai frumoşi şi bogaţi tineri din oraşul lui. Avea tot ce-şi putea dori un tânăr! Însă mai mult decât atât, comoara lui de preţ era relaţia lui specială cu Dumnezeu. Îi venise şi lui vremea căsătoriei şi probabil de multe ori s-a gândit oare cum va arăta cea cu care îşi va împărţi viaţa? Probabil avea în mite şi tiparele soţiei lui. Nu ştiu dacă îşi dorea ca viitoarea lui soţie să aibe măsurile ideale, ochi albaştri sau verzi, păr castaniu sau negru...dar din alegerea lui se vede clar că era interesat să găsească la o fată credinţă veritabilă şi un caracter frumos. Şi pe când se socotea el aşa, a apărut în oraş o tânără străină despre care toţi începuseră s-o vorbească de bine pentru ceea ce a făcut pentru soacra ei Naomi. A început să se intereseze de ea pentru că şi-a dat seama că această fată are ceva ce nu se poate veşteji niciodată: CARACTERUL.

S-au văzut, s-au îndrăgostit, dar dragostea lor nu a fost niciodată mai presus de Dumnezeu şi principiile Lui. A suferit Rut o vreme, dar a fost credincioasă, curată şi de caracter, iar Dumnezeu i-a răsplătit: i-a dăriut o familie binecuvântată şi fericită!

Ne place să ne îndrăgostim, nu? Dar dacă dragostea aceea nu ne apropie de culme, de Christos, nu este una de calitate. Iubiţi!, dar întrebaţi-L pe cel ce este Dragoste cum trebuie s-o faceţi!
~~~Poveste de dragoste~~~Ce frumos sună! Cine nu-şi doreşte azi să iubească şi să fie iubit? Dragostea e cel mai frunos lucru – e Dumnezeu.Am auzit multe poveşti de dragoste în viaţa mea, şi sunt convinsă că şi voi aţi auzit sau chiar le aveţi pe ale voastre...


ARHIVA EDITORIALE DE SILVIU CORNEA
ESTE O INTREBARE BUNA:CINE NU ISI DORESTE SA FIE IUBIT?TOTI NU-I ASA?DAR IN INTERIORUL NOSTRU CONDITIONAM ACEST LUCRU ADICA VREAU SA MA IUBEASCA ASA CUM EU DORESC,ORI ACEST STIL DE IUBIRE CARE N-E ESTE PREZENTAT IN CARTEA RUT ESTE UN STIL DE A IUBI "DEMODAT" (IN ZILELE NOASTRE TRAIM IN SECOLUL VITEZEI VREM TOTUL LA FOC AUTOMAT :CUM AM BAGAT FISA TREBUIE SA CADA,CUM AM APASAT PE BUTON TREBUIE SA PORNEASCA,SI EXEMPLELE POT CONTINUA LA NESFIIRSIT)DECI OAMENI CA RUT CARE SA SE SACRIFICE PT.IUBIRE(PT.CA A IUBI SINCER INSEAMNA MAI INTII A SUFERI)IN ZILELE NOASTRE AR FI CONSIDERATA PREA NAIVA PREA DE TOT PT. CA OMENILOR NU LE PLAC SA SUFERE. AICI AVEM(CARTEA RUT)
PREZENTATA IMAGINEA BISERICI LUI HRISTOS SUFERIND IN LUMEA ACEASTA,CIND VOM MERGE IN TARA PROMISA VOM AVEA TOTUL PE DEPLIN SI IUBIREA LUI SI DRAGOSTEA SA TOTUL SI N-E VOM BUCURA PE DEPLIN MACAR CA RUT NU I SA PROMIS NIMIC DESPRE CE ARE SA I SE INTIMPLE NOUA N-I SA PROMIS D-ZEU SA NE AJUTE SA MAI RABDAM INCA PUTINA VREME ZADUFUL VIETI CU ARSITA EI CU TOT PT.CA ANOTIMPUL VREMILOR ARATA CA SECERISUL E APROAPE DE STRINS SA FIM PREGATITI DE NUNTA SA AVEM CAPUL ACOPERIT CU COIFUL MINTUIRI,INIMA SA NE FIE IMBRACATA CU PLATOSA NEPRIHANIRI,SA AVEM MIJLOCUL INCINS CU CINGATOAREA ADEVARULUI,SA FIM GASITI INCALTATI CU RIVNA EVANGHELIEI PACI SA AVEM IN MINA SCUTUL CREDINTEI SI SA NE INARMAM IN CEA LALTA MINA CU SABIA DUHULUI CARE ESTE CUVINTUL LUI DUMNEZEU.AMIN DUMNEZEU SA NE BINECUVINTEZE PE TOTI SI MAI ALES PE DUMNEAVOASTRA SA DUCETI ACASTA LUCRARE PE CELE MAI INALTE CULMI PT. A ATINGE CIT MAI MULTE SUFLETE.
am avut o poveste de dragoste mai amara, adik cu multa, multa suferinta psihica... dar s-a terminat cu bine. acum sunt casatorita cu "protagonistul" povestii, il iubesc, totul merge bine, totusi, prin absurd, daca sotul meu ar muri, nu as sta cu soacra mea sub nici o forma!chiar daca ar fi o femeie care l-ar iubi pe Dumnezeu, chiar daca ar fi o femeie placuta, tot nu as vrea sa stau cu ea...Doamne, iarta-ma! Se pare ca seaman cu Orpa...nu m-am gandit la aceasta pana acum:) asa este, Rut a facut un mare sacrificiu, daca soacra-sa o fi fost o copie a soacrelor noastre!
aceasta este o buna intrebare
cui nu i`ar place sa fie iubit...chiar dak sunt eu mai tinerica....iubesc si eu la randul meu...si chiar astept sa fiu iubita...da (protagonistu)iubeste pe altcineva....sau asa spune..el....dak ar fi sa imi urmez soacra...as faceao..mai ales dak este placuta inaintea lui Dumnezeu..si dak IL iubeste pe El...eu ink ma mai rog...pt protagonist..sprijiniti`ma si voi..
Rut femeie deosebita,dar Naomi?
Da toti ,si eu,o laudam pe Rut...dar as vrea sa pun o intrebare soacrelor:va asemnati cu Naomi,de pretindeti nurorilor sa semene cu Rut?
Sunt casatorita de 7 ani si soaca mea nu se intelege cu copii ei,oare cum s-ar putea intelege cu mine?vrea controlul absolut al tuturor dar in biblie spune "v-a lasa pe mama...se v-a lipi de nevasta si vor fi un singur trup"
Va rog fratilor,surorilr care va ocupati cu educarea in biserici tineti lectii si cu nurori dar si cu soacre!
eu sunt mai tinerel...adolescent...cum imi pot da seama daca o fata e pt mine sau nu?:D
bine, emanuela!
P A C A T ...(
Imi pare rau sa zic dar asa este...savirsiti un pacat zicind ca asta nu eu o zic ci Sfinta Scriptura...dragostea nu poat fi Dumnezeu, ci El este dragoste.Sun 2 lucruri total diferite.Conform gramatical se intelege cu totul alt fel... fiti mai atenti.Ertati-ma de duritate si prudenta. Cu pacea Domnuli nostru Isus Hristos. Si pacea Lui sa fie cu noi toti! Amin! Natali...
pt anonim (ionutz)
partenera o alegi in functie de prioritatile tale, astfel incat ea sa aiba aproximativ aceleasi prioritati dar sa te completeze pe tine, prioritatile, aspiratiile ei sa nu fie in contradictie cu cele ale tale... Deci, mai intai gandeste-te serios ce vrei tu de la viata, apoi verifica daca fata "aflata in vizor"-ul tau are aceleasi scopuri; nu pleca de la premisa ca "o vei schimba", si sa nu incerci acest lucru, accept-o asa cum e sau...las-o-n pace! as putea sa-ti mai dau multe sfaturi, dar nu cred ca e articolul potrivit pt aceasta... In orice caz, inainte/dupa aceste rationamente, pune-o inaintea Domnului si este imposibil ca El sa nu-ti vorbeasca! atentie la felul in care-ti vorbeste! Multa binecuvantare si succes in cautare :)
..merita sa te bagi intr-o relatie daca nu ai de gand sa te casatoresti..mai ales la o varsta fregeda?..
..de exemplu eu am doar 15 ani..:D
[b]catre emanuela[/b]
si eu am o varsta mai frageda...da cred ca pot sa iti dau eu raspunsul, inca din experienta :))

nu mertia sa te bagi intro relatie la o varsta asa frageda si mai ales daca nici nu ai scopul de a te marita.

#Cand ii spui cuiva "Te iubesc" ii daruiesti o parte din inima ta;cand te vei marita cat de mult din inima ta o sa poti sa ii daruiesti sotului tau?
#Normal cand ai un prieten vorbesti cu el aproape despre toate. Iti schimbi prietenii si apoi stiu deja toti secretele tale
#Poate diavolu sa va ispiteasca asa tare, tare si voi sa nu biruiti ispita si apoi sa pacatuiti.

si mai sunt multe de spus..daca mai vrei spune ;))
pt emanuela cealalta
cum ai spus si tu, prietenia are ca scop CASATORIA.vei zice ca trebuie sa-l cunosti pe cel cu care te mariti;ai dreptate,trebuie sa-l analizezi, sa-l studiezi, sa-l testezi ca sa vezi daca (se) merita. Poti sa faci aceste lucruri si avand o alta relatie cum ar fi amicitia, in defavoarea prieteniei.Ba inca, ai mai multe avantaje urmarind "partenerul" de la distanta deoarece nefiind atat de implicata, judeci lucrurile mai "la rece", iar el se va comporta mai natural fiindca nu incearca sa-ti intre in gratii, nu incearca sa dea tot ce e mai bun din el pt a te cuceri/ a se bucura de atentia ta deoarece e dezinteresat. Mai sunt avantaje: nu ai nici cea mai mica obligatie sau retinere fata de ceilalti baieti, adik te poti comporta natural fara ca prietenul sa fie ofensat chiar si fara motiv, esti scutita de multe griji.Un alt avantaj este faptul ca-ti poti pastra constiinta curata... nu esti nevoita sa-ti fie mereu teama-"oare ne vom putea opri la...", "oare e pacat ca...". Cand ajungi sa-ti pui astfel de intrebari s-ar putea sa constati ca ai gresit si apare descurajarea, deprimarea... Deci, lipsa iubitului te scuteste de multe probleme.Nu prea vad care ar fi avantajele... te-as ruga sa le spui tu s-au altii care sunt de-acord cu aceste lucruri. Crede-ma, eme, mai bine-i duci dorul, decat grija :) Cere mereu calauzirea Domnului si ai sa stii cum sa procedezi.Dumnezeu sa te binecuvanteze pe toate planurile, in toate domeniile!
..multumesc mult..cred ca o sa imi fie de folos raspunsurile voastre..Domnul sa va binecucinteze!!
pt autor
Dumnezeu sa te binecuvanteze, frate, sa fii iubit mult si sa iubesti si mai mult! Ti-am facut aceasta urare deoarece ai scris un editorial foarte reusit cu o teme extraordinara!
Imi place mult felul in care ati abordat aceasta problema.Sa iubim dar sa-L intrebam pe cel ce e Dragoste cum sa iubim!Asta fac si eu si sper ca Dzeu sa ma calauzeasca spre persoana potrivita pt mine.Domnul sa ne dea putere sa traim dupa standardele Lui si nu a lumii din ziua de azi,care numeste binele, rau si lumina ,intuneric.Domnul sa va binecuvanteze pe toti!
destin
DacaBunul Dumnezeu hotareste viata celor creati de El atunci sa fim increzatori in hotaririle Lui si tot ce a fost in trecut vom uita, precum Lot,si vom vedea ce viitor minunat ne-a pregatit Dumnezeu ,El este iubire .Deacea ma incred in El si stiu ca dupa orice intristare vine si bucurie . il iubesc ca intii El m-a iubit.
da
Va rog cu respect sa mai schimbati editorialul acesta pe care-l pastrati de doua saptamani...un articol slab din toate punctele de vedere...........
Statistici
  • Vizualizări: 8496
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 17
Opțiuni