Tu...tot copil esti ?
Autor: Silviu Cornea  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 26/11/2007
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
E super faină perioada copilăriei... perioada în care eroii poveştilor erau cei care ne acaparau mintea, când naivitatea ne dădea bucuria zilnică, lipsa totală a grijurilor şi problemelor şi când întrebările erau la ordinea zilei. Dar, oricât de frumoasă a fost, era o perioadă caracterizată de necunoştinţă, lipsuri foare multe în ceea ce priveşte cultura, educaţia, cărţile erau răsfoite numai pentru poze şi pentru măzgălit! Acea perioadă a trebuit la un moment dat să se sfârşească, să începem să învăţăm, să ne cultivăm, să ne dezvoltăm pentru a deveni oameni maturi şi pregătiţi pentru viaţă.

Cam la fel se întâmplă şi pe plan spiritual – în momentul întoarcerii la Christos, Biblia ne descrie ca pe nişte copii născuţi de curând, neştiutori, creduli, fără putere şi capacitate de rezistenţă. Dar, dragii mei, această stare nu trebuie să continue, nu trebuie să caracterizeze la nesfârşit relaţia noastră cu Dumnezeu. O copilărie prelungită atestă existenţa unei probleme, a unui handicat, a unei boli. Cu durere în suflet însă, observăm că sunt extrem de mulţi, poate prea mulţi creştini care nu se dezvoltă, care rămân tot copii şi după zeci de ani petrecuţi prin biserici, care nu pot să gândească sănătos, care pentru ei Biblia e tot o carte povestită copiilor cu poze şi poveşti, creştini bolnavi, care nu se dezvoltă... Deşi ştiu Ioan 3:16, care e cel mai lung sau cel mai scurt Psalm din Biblie, sau cel mai scurt verset...nu reuşesc să depăşească anumite probleme, nu ştiu să ia decizii după voia lui Dumnezeu fie pentru că nu o cunosc, fie pentru că nu o pricep.

Maturizarea e un proces, un proces care ţine toată viaţă! Niciodată nu suntem prea ...sau destul... Tot timpul trebuie să învăţăm, să acumulăm, să ne pregătim. Biblia este cartea de căpătâi, e Cartea Vieţii, este cea care poate să producă în noi ca şi copii ai lui Dumnezeu credinţă, să ne descopere Voia lui Dumnezeu, să ne întărească şi să ne aducă biruinţa în războiul spiritual în care suntem angrenaţi. Dar cine îşi mai face azi timp de Scriptură? Într-o generaţie care nu mai citeşte, decât comenzile de instalare a programelor de computer, sau instrucţiunile de instalare a jocurilor pe calculator, sau replicile de pe messengers sau alte programe, sau cel mult ştiri de pe internet...vai cât de puţini mai sunt cei îndrăgostiţi de cititul şi studierea Bibliei. Într-o zi, nişte tineri îmi spuneau că ei vin la biserică să asculte cântările, iar la predică pleacă pe afară, prin curte că se plictisesc, că nu-s ei cu Scriptura, cu treburile astea. Ce să le mai spun eu de studiu biblic, de timp de studiu personal, de discipline duhovniceşti?... Şi ne mirăm de nivelul nostru scăzut de credinţă, de lipsa puterii spirituale şi a Duhului din programele noastre...eu sincer mă mir că la cât de subnutriţi suntem, încă mai trăim unii dintre noi. Dar moartea spirituală rânjeşte pe la colţuri şi îşi freacă bucuroasă mâinile pentru că ştie că nu va trece mult pănă va avea din nou de lucru!

\"Tinere creştin, tu...tot copil eşti? Deşi au trecut poate 5 ani de la botezul tău, tu tot nu şti ce e bine şi ce e rău, deşi eşti născut în familie de pocăiţi şi ai avut Biblia ta încă din clasa I, dar o ţineai ca să colorezi frumos nu să o citeşti, sau poate că ai citit toată Biblia...dar tot eşti în dificultate în decizii şi ispite...te invit să îşi reevaluezi starea şi te îndemn să cauţi repede, da repede, părtăşia cu Scriptura, să-şi găseşti plăcerea şi sfaturile în această Carte...\"

Poate nu e prea târziu...
~~~Tu...tot copil esti ?~~~E super faină perioada copilăriei... perioada în care eroii poveştilor erau cei care ne acaparau mintea, când naivitatea ne dădea bucuria zilnică, lipsa totală a grijurilor şi problemelor şi când întrebările erau la ordinea zilei...
mda...batranul spiritual!!!!
...mai marius, personal cred ca nici copilul si nici batranul spiritual nu-s de nici un folos! de ce? pt ca amandoi dau in mintea copiiilor...si apoi ce treaba faci cu cei copilarosi, imaturi si superficiali in gandire. e nevoie de crestini spirituali, de oameni devotati, pasionati si gata de sacrificiu, oameni care sa gandeasca asemenea Scripturii. de oamneni din aceasta categorie sunt goale bisericile...hai sa traiesti. Silviu C.
Tu...tot copil esti ?
...suntem copii pt. ca am fost crescuti; n-am fost educati crestineste ceea ce am am primit rezumindu-se numai la citeva legi de interdictie fara o explicare anume pe care trebia sa le urmamam .Culmea...cei de la care le primeam , nici ei nu le urmau .Suntem ceea ce am primit iar copii nostri sunt ceea ce le dam . Cit despre trezire spirituala ... problema este ca atita timp cit paharul nostru nu este gol ( de fire paminteasca , de pacat )Isus nu vine- el e sfint - si nu el nu umple restul paharului cu harul sau atita timp cind in noi se mai afla ceea ce se afla .Referitor la tinerii ce plecau afaracind se predica !? Poate ca aveau dreptate si eu am facut in trecut de multe ori asa . De ce ? Eram plictisit si ieseam afara ca sa nu dorm pt. ca cel ce predica era plictisitor .Ne bombarda pur si simplu cu aceleasi predici despre dragoste , mila etc intr-o monotonie de nedescris .Eram in cer dupa predica respectiva si traiam in iad dupa felul nostru de viata de zi cu zi , pt. ca cei de la care primeam mesajul traiau si ei...cum se poate !Fiecare arata de ce e in stare cind era vorba de anvon - saracii de ei saracii de noi- .
Tu... tot copil esti ?
i-mi cer scuze pt. cele citeva greseli gramaticale (graba strica treaba )
tu...esti copil
foarte frumos textul insa o sa ma leg de ceea ce a zis Samoil Ortius.
ideea e k nu trebuie sa ne luam dupa ce fac ceilalti.la fel cum,atunci cand suntem copii primim educatia,iar cand crestem suntem nevoiti sa devenim autodidacti daca vrem sa realizam ceva,tot asa si cu credinta.Cei care ne-au crescut spiritual ne-au dat acele interdictii insa este treaba noastra sa mergem mai departe.nu poti scapa de natura umana uitandu-te la ceilalti.trebuie sa cresti spiritual,in credinta,de unul singur de cele mai multe ori,tocmai din motivul k e greu sa mai gasesti crestini adevarati.de ce?chiar tu ai spus-o.majoritatea traiesc k o turma de oi,ascunzandu-se in spatele celei mai vechi scuze "a gresi e omeneste,nimeni nu e perfect".Din acest motiv este foarte greu sa traiesti k un crestin in ziua de azi.Iti trebuie multa vointa si credinta in Domnul,in primul rand pentru a ajunge sa cunosti cuvantul Lui,si in al doilea rand pentru a-l respecta si a trai in conformitate cu el.
Tu...tot copil esti ?
pt. mircea
...prietene ,m-ai inteles total gresit si asta am dedus din faptul cum te-ai "legat"de mine .Daca tu vrei sa vezi numai partea pozitiva a lucrurilor e problema ta ,realitatea e alta .Subiectul e prea amplu si nu vreau sa plictisim pe nimeni . Totusi daca cumva am lovit unde nu trebuie i-mi cer iertare . Asa e crestineste .
sincere aprecieri
ma bucur pentru tine si lucrarea care o faci.mult har in continuare .numai bine si sper sa mai citesc si alte materiale editate de tine.nu comentez acuma nimic.
tu...tot copil esti?
pt samoil:ai dreptate asta e realitatea si stiu si eu asta,k doar traim in aceeasi lume,insa asta nu inseamna k nu exista o cale de rezolvare.avem doua posibilitati:sa continuam sa ne uitam unii la altii si sa zicem:"bai,in ce stare jalnica e lumea asta.ce pot sa fac eu?dak ei nu fac nimik,eu de ce as face,de ce as fi altfel?" sau putem sa ne straduim sa urmam pe Domnul si sa facem voia Sa.e normal sa mai si gresesti,sa mai si cazi,dar trebuie sa continui sa lupti,sa crezi si sa fii optimist nu sa ramai in cadere.fratilor,fiti lumina din intuneric.si nu-mi spune mie de realitate.Am fost aproape de a fi ucis pentru ca L-am marturisit pe Domnul.Dar El a avut grija de mine.Stiu foarte bine care este realitatea,si cat de plina de necredinta e lumea asta,chiar si in randurile celor de la care ai asteptari mari.N-ai de ce sa iti ceri iertare.nu ai lovit pe nimeni.vad ceea ce zici u in fiecare zi,dar exista speranta.stii u,cu Domnul TOTUL este posibil ;).Pace
multumim silviu
am citit editorialul tau cu bucurie si tristete. Cu bucurie ca te cunosc, tristete pentru realitatea descrisa.
P.S Daca exista oare cuma arata "batranul spiritual"?
Statistici
Opțiuni