57 de Centi
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 20/08/2007
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi
O fetita suspina langa cladirea unei mici biserici de unde fusese trimisa inapoi pentru ca era prea aglomerata. "Nu mai pot merge la Scoala Duminicala", se planse ea pastorului cand acesta trecu pe langa ea. Vazandu-i infatisarea saracacioasa, neingrjita, pastorul intelese adevaratul motivul si, luand-o de mana, o duse inauntru si ii gasi un loc la Scoala Duminicala. Copila a fost asa de marcata incat, in seara aceea, a mers la culcare gandindu-se la copiii care nu aveau un loc in care sa se inchine lui Isus. Doi ani mai tarziu, fetita zacea moarta intr-un apartament inchiriat din cladirile locuite de cei saraci si parintii au chemat pastorul cu inima buna, care fusese prietenos cu fiica lor, ca sa faca ultimele aranjamente. In timp ce sarmanul ei trup era mutat, au gasit un portofel uzat si mototolit care parea ca fusese gasit la gunoi. Inauntru erau 57 de centi si un biletel mazgalit cu scrisul unui copil care spunea: "Acesti bani sunt pentru a ajuta la transformarea micii biserici intr-una mai mare pentru ca mai multi copii sa poata merge la Scoala Duminicala."


Timp de doi ani
, ea economisise pentru acest dar din dragoste. Cand pastorul a citit acea nota, cu ochii in lacrimi, a stiut imediat ce va face. Cu acel biletel si cu portofelul acela rosu, crapat, a mers la amvon si a istorisit povestea iubirii ei neegoiste si devotate. Si-a provocat diaconii sa stranga destui bani pentru o cladire mai incapatoare.


Dar povestirea
nu se termina aici! Un ziar a relatat aceasta istorie si articolul a fost citit de un agent de vanzari imobiliare care le-a oferit un teren ce valora mai multe mii de dolari. Cand i s-a spus ca biserica nu poate plati asa de mult, el li l-a oferit pentru 57 de centi!
Membrii bisericii au facut mari subscrieri. Au sosit cecuri de aproape si de departe. In cinci ani, darul fetitei crescuse la 250.000$, o suma enorma pentru acel timp (cam pe la inceputul secolului). Dragostea ei neegoista a produs dobanzi uriase.


Cand
ajungeti prin Philadelphia, treceti pe la Biserica Baptista Temple, care are 3300 de locuri si pe la Universitatea Temple, unde invata sute de studenti. Vizitati deasemenea si spitalul Bunul Samaritean si cladirea Scolii Duminicale care poate gazdui sute de elevi, asa ca nici unul din copiii din imprejurimi nu va fi lasat vreodata pe afara in timpul Scolii Duminicale.
Intr-una din camerele acestei cladiri poate fi vazut portretul fetitei ai carei 57 de centi, economisiti cu sacrificiu, au creat aceasta remarcabila istorie. Alaturi este portretul pastorului ei plin de bunatate, Dr. Russel H. Conwell, autorul cartii "Acri de diamant".
~~~57 de Centi~~~O fetita suspina langa cladirea unei mici biserici de unde fusese trimisa inapoi pentru ca era prea aglomerata. "Nu mai pot merge la Scoala Duminicala", se planse ea pastorului cand acesta trecu pe langa ea. Vazandu-i infatisarea saracacioasa, neingrjita,...


ce minunat

M-a miscat atit de tare acest mesaj de dragoste...poate si pentru ca pe zi ce trece D-zeu lucreaza si mai mult pentru a ma invata si pe mine cit de adinc si de nesfirsit este Oceanul=Dragoste.
Copiii sunt atit de sinceri si curati in suflete...sa invatam de la ei...caci toti avem nevoie !
Ce frumos lucreaza Dumnezeu...
ca si våduva cu doi bånuti
Minunat. Exact ca si våduva cu doi bånuti. Påcat doar cå noi ne låsåm miscati doar pentru câteva momente si apoi ne continuåm vietile egoiste.
Ele au dat tot ce au avut. Nu doar zeciuiala- ca unii dintre noi. Ci TOTUL!!!
Ce provocare!!!
Foarte frumoasa aceasta intimplare.
Mi-a placut foarte mult.
Mi-a placut enorm de mult intamplarea. Am mai auzit-o si la amvonul bisericii noastre. E minunat ce a facut aceasta fetitza! Gbu all
Doamne cata dragoste ne oferi in fiecare zi.ai dat tot ce ai avut pt noi,si noi ce facem?prea putin.e minunata intamplarea.mi-a patruns in inima .Doamne ajuta-ne sa dat tot ce avem pt lucrarea Ta
Am aceasta experienta, cei saraci, se imbogatesc cu ajutorul micilor lor bogatiil nedrepte, iar cei bogati, saracesc mult fata de viata viitoare, traind doar in luxul vietii acesteia.
Ii asa de nenteles parca cum atatia oameni au nevoie de ajutor, de un banut adeseori iar altii traiesc asa precum bogatul, uitandu-se cu dispret la Lazerii vremurilor noastre.
Faca Domnul o trezire in sensul acesta si fratii nostrii care au atatea avutii sa-si aminteasca si de fratii lor carora in aceste timpuri le lipseste poate strictul necesar!
Adăugat în 09/07/2012 de mesarosmary
Statistici
  • Vizualizări: 3949
  • Recomandări email: 3
  • Favorită: 3
  • Comentarii: 7
Opțiuni