57 de Centi
Autor: Anonim
Album: fara album
Categorie: Diverse
O fetita suspina langa cladirea unei mici biserici de unde fusese trimisa inapoi pentru ca era prea aglomerata. "Nu mai pot merge la Scoala Duminicala", se planse ea pastorului cand acesta trecu pe langa ea. Vazandu-i infatisarea saracacioasa, neingrjita, pastorul intelese adevaratul motivul si, luand-o de mana, o duse inauntru si ii gasi un loc la Scoala Duminicala. Copila a fost asa de marcata incat, in seara aceea, a mers la culcare gandindu-se la copiii care nu aveau un loc in care sa se inchine lui Isus. Doi ani mai tarziu, fetita zacea moarta intr-un apartament inchiriat din cladirile locuite de cei saraci si parintii au chemat pastorul cu inima buna, care fusese prietenos cu fiica lor, ca sa faca ultimele aranjamente. In timp ce sarmanul ei trup era mutat, au gasit un portofel uzat si mototolit care parea ca fusese gasit la gunoi. Inauntru erau 57 de centi si un biletel mazgalit cu scrisul unui copil care spunea: "Acesti bani sunt pentru a ajuta la transformarea micii biserici intr-una mai mare pentru ca mai multi copii sa poata merge la Scoala Duminicala."


Timp de doi ani
, ea economisise pentru acest dar din dragoste. Cand pastorul a citit acea nota, cu ochii in lacrimi, a stiut imediat ce va face. Cu acel biletel si cu portofelul acela rosu, crapat, a mers la amvon si a istorisit povestea iubirii ei neegoiste si devotate. Si-a provocat diaconii sa stranga destui bani pentru o cladire mai incapatoare.


Dar povestirea
nu se termina aici! Un ziar a relatat aceasta istorie si articolul a fost citit de un agent de vanzari imobiliare care le-a oferit un teren ce valora mai multe mii de dolari. Cand i s-a spus ca biserica nu poate plati asa de mult, el li l-a oferit pentru 57 de centi!
Membrii bisericii au facut mari subscrieri. Au sosit cecuri de aproape si de departe. In cinci ani, darul fetitei crescuse la 250.000$, o suma enorma pentru acel timp (cam pe la inceputul secolului). Dragostea ei neegoista a produs dobanzi uriase.


Cand
ajungeti prin Philadelphia, treceti pe la Biserica Baptista Temple, care are 3300 de locuri si pe la Universitatea Temple, unde invata sute de studenti. Vizitati deasemenea si spitalul Bunul Samaritean si cladirea Scolii Duminicale care poate gazdui sute de elevi, asa ca nici unul din copiii din imprejurimi nu va fi lasat vreodata pe afara in timpul Scolii Duminicale.
Intr-una din camerele acestei cladiri poate fi vazut portretul fetitei ai carei 57 de centi, economisiti cu sacrificiu, au creat aceasta remarcabila istorie. Alaturi este portretul pastorului ei plin de bunatate, Dr. Russel H. Conwell, autorul cartii "Acri de diamant".
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/editoriale/10187/57-de-centi