Lucrând din odihna dată de har
Autor: Rely Tarniceri  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 26/06/2009
    12345678910 0/10 X

Meditatii zilnice 26.06. 09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Heb 4:3 Pe cand noi, fiindca am crezut, intram in „odihna”, despre care a vorbit El, cand a zis: „Am jurat in mînia Mea, ca nu vor intra in odihna Mea!” Macar ca lucrarile Lui fusesera ispravite inca dela intemeierea lumii.

In mod natural vorbind, atunci cand ne odihnim, nu muncim. Asa ca ce inseamna a lucra din odihna? Lasati-ma sa va impartasesc ceea ce Domnul m-a invatat.

Cu multi ani in urma, atunci cand am inceput sa predic, ma pregateam cu multa grija pentru toate predicile mele. Toate ideile mele erau bine acordate si ma asiguram ca fiecare cuvant se afla la locul potrivit. Ma gandeam „voi vorbi despre asta si asta... ”

Dar atunci cand predicam, unele din punctele despre care voiam sa vorbesc, uitam sa le mentionez, ma infuriam pe mine si imi spuneam „acesta era un argument atat de bun, de ce nu am vorbit despre el, cum am putut sa uit?”

Atunci Dumnezeu a inceput sa-mi vorbeasca si mi-a spus „Fiule, predica ta nu este izvorata din odihna. Este din memoria ta”. Iar ceea ce mi-a spus dupa asta, mi-a schimbat viata, nu numai in ceea ce priveste predicatul ci si toate celelalte zone ale vietii mele. El mi-a spus „pregateste ceea ce ai de pregatit, dar atunci cand stai in fata oamenilor, Eu iti voi da tot ceea ce ai nevoie ca sa le spui”.

Da, trebuie sa fii pregatit, fie ca este predica ta sau prezentarea unui proiect. Nu va sugerez sa fiti lenesi si sa nu faceti nimic. Trebuie sa te pregatesti si sa-ti faci temele, dar sa nu depinzi de ele. Ai incredere in Dumnezeu si spune-ti ca orice vei uita, Dumnezeu vrea ca tu sa uiti si orice n-ai avut in plan sa spui si totusi ai spus, este pentru ca Dumnezeu a vrut sa fie spus. Nu te stresa si nu nu te lasa smuls din odihna gandind „trebuie sa stiu totul, sa-mi amintesc totul si sa ofer tot ceea ce am pregatit”.

Nu, increde-te in Dumnezeu si ramai in odihna. La timpul potrivit, tot ceea ce ai nevoie sa stii, acolo si atunci, Dumnezeu te va face ca sa stii. Ceea ce nu ai nevoie sa stii, nu vei sti. Si nu te ingrijora pentru lucrurile pe care nu le-ai spus. Crede ca Dumnezeu nu a vrut ca tu sa le spui.

Prietene, atunci cand iti traiesti viata astfel, increzandu-te in Domnul si odihnindu-te in dragostea Lui pentru tine, devii linistit si imperturbabil. Cand esti in pace si odihna, in El, orice vei face, va prospera.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 980
  • Export PDF: 4
Opțiuni