Miscat de Duh nu de mierea oamenilor.
Autor: Rely Tarniceri  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 18/05/2009
    12345678910 0/10 X
Meditatii zilnice 17.05.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Levitic 2:11 Niciunul din darurile, pe cari le veti aduce ca jertfa de mancare inaintea Domnului, sa nu fie facut cu aluat; caci nu trebuie sa ardeti nimic cu aluat sau cu miere, ca jertfa de mancare mistuita de foc inaintea Domnului.

Imagineaza-ti ca treci pe langa fiul risipitor care sta la cotetul porcilor. (Luca 15:11-24). Te uiti la el si il vezi salivand la mancarea porcilor. Din bunatatea inimii tale, ii dai bani sa isi cumpere ceva de mancare.

Aceasta este bunatatea oamenilor care spune 'Sunt crestin, ar trebui sa fiu amabil si sa iert.' Biblia numeste bunatatea umana 'miere'. Interesant, in timp ce noi o ridicam in slavi, Dumnezeu spune oamenilor Sai sa nu aduca daruri Domnului cu miere in ele.

Darurile ne vorbesc de viata lui Isus pe pamant. Faptul ca mierea nu este amestecata in jertfa ne vorbeste despre compasiunea si bunatatea lui Isus in timpul lucrarii Sale pe pamant ca fiind divine. Nu era nici un pic de 'miere' a bunatatii umane amestecata cu slabiciune umane.

Cel mai rau lucru pe care poate sa il faca cineva pentru fiul risipitor e sa ii dea bani cand a fost in cotetul porcilor. Nu numai ca nu s-ar fi dus acasa, dar ceea ce a facut Domnul in inima lui ar fi fost ruinat. Asta se intampla cand facem ceva condusi de bunatatea sau de inima umana in loc sa ne lasam condusi de bunatatea lui Dumnezeu in inimile nostre, care este directionata de dragostea Sa, intelepciune si vine la timpul potrivit.

Dragul meu, Dumnezeu nu vrea ca tu sa fii miscat de ce vezi ci de Duhul Sau. Si in jurul lui Isus au fost multi nevoasi dar El nu a vindecat pe fiecare bolnav, nu a hranit fiecare stomac si nu a inviat toti mortii. Isaia 11:2-3 ne spune ca Domnul nu a fost miscat de ce a vazut sau auzit. El a fost miscat de Duh.

Si tu ai Duhul in tine. (1 Corinteni 3:16). Lasa-te condus de El. Urmareste pacea pe care ti-o da in duhul tau, pace care o ai cand vrei sa faci ceva sau care te retine de la a face ceva. Acea pace este pacea lui Dumnezeu. Actionand bazat pe acea pace va face ca Dumnezeu sa fie inaltat si bunatatea Sa sa fie o binecuvantarea pentru tine si cei din jurul tau!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1085
  • Export PDF: 3
Opțiuni