Tu esti inaintea Lui Dumnezeu, tot ceea ce este Isus
Autor: Rely Tarniceri  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 09/04/2009
    12345678910 0/10 X
Meditatii zilnice 09.04.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



2Co 5:21 Pe Cel ce n'a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.

Cand un israelit aduce un animal ca jertfa pentru pacat, isi pune mainile peste el inainte de a fi omorat (Levitic4:1-4). Punandu-si mainile peste jertfa pentru pacate, pacatele sale sunt transferate asupra animalului nevinovat. Animalul moare pentru pacatele celeui ce-l aduce ca jertfa si acesta pleaca liber.

Aceasta este in contrast cu arderea de tot (Levitic1:3-4), unde israelitul isi punea mainile pe capul animalului si frumusetea, valoarea si acceptarea animalului fara cusur este transferata omului. Dumnezeu accepta perfectiunea animalului sacrificat in locul omului ca acesta sa faca ispasirea pentru el. Fiindca Dumnezeu accepta jertfa fara cusur, omul are dreptul sa stea in fata Lui Dumnezeu.

Stii ca cele doua jertfe vorbesc despre Isus ca jertfa unica, atunci cand a atarnat pe cruce? El este pentru noi si jertfa pentru pacate si ardere de tot „Pe Cel ce n'a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi (jertfa pentru pacat), ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El”(ca ardere de tot). Prin aceasta unica jertfa, pacatele tale au fost transferate asupra Lui in momentul in care ti-ai pus credinta in El. Acesta este harul Lui Dumnezeu fata de tine.

Ca ardere de tot, El S-a oferit odata pentru totdeauna (Romani6:10). Jertfa pentru pacate nu a fost niciodata o jertfa zilnica fiindca Dumnezeu nu vrea ca poporul Sau sa fie constient de pacat. In schimb, arderea de tot, se facea si dimineata si seara (2Cronici13:11) fiindca Dumnezeu vrea ca poporul Sau sa fie constient de neprihanire.

In acelasi fel, Dumnezeu vrea ca tu zilnic sa fii constient de Isus ca jertfa a ta de ardere de tot si sa spui „Tata, iti multumesc ca Isus este arderea mea de tot, tot ceea ce Isus este in ochii Tai – neprihanirea Sa, excelenta Sa, frumusetea si perfectiunea Sa, este transferat asupra mea. Isus are favorul Tau perfect asa ca eu ma bucur de aceasta favoare in viata mea. Isus este neprihanirea Lui Dumnezeu, deci eu sunt neprihanirea Lui Dumnezeu in Isus Cristos. Cum este El inaintea Ta, asa sunt eu!”

Fiindca Isus a devenit arderea ta de tot, ceea ce El este pentru Tatal azi, esti si tu. Asta inseamna sa fii in Cristos!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1023
  • Export PDF: 3
Opțiuni