Păcatele tale nu îți sunt înregistrate
Autor: Rely Tarniceri  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 26/03/2009
    12345678910 0/10 X

Evrei 8:12 ”Pentru că le voi ierta nelegiuirile, şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele şi fărădelegile lor”.

Am vazut candva o carte comica in care un barbat poftea o femeie, dar apoi a suferit un atac de cord, a murit si a ajuns in cer. Acolo el vede un ecran mare care prezenta celor prezenti o inregistrara a tuturor pacatelor pe care le-a comis pe pamant, inclusiv ultimul. Ce stanjenitor!

Nu te ingrijora, acest lucru nu ti se va intampla si tie cand vei ajunge in cer. Nu exista un ecran mare si randuri de scaune pe care toti sa stea si sa vada toate pacatele tale. Nu exista un video-recorder in cer care sa-ti inregistreze chiar acum pacatele pe care le faci. Fiindca pacatele tale din intreaga ta viata au fost deja pedepsite in trupul Lui Cristos, Dumnezeu declara: „pacatele si nelegiuirile tale, sub nici o forma, nu mi le voi mai aminti!”.

Acesta este un adevar chiar si pentru eroii prin credinta ai Vechiului Testament, ca Avraam, Moise, si David. Daca citesti Evrei 11, care a fost scris dupa evenimentul Crucii, vei observa ca nu exista inregistrari ale pacatelor si esecurilor lor cu toate ca povestea vietii lor ne spune ca erau departe de a fi perfecti.

Avraam a mintit de doua ori in ceea ce o priveste pe sotia sa Sara, spunandu-i lui faraon si apoi regelui Abimelec ca ea era sora lui, pentru a-si proteja propria viata. Moise a ucis un egiptean care batea un evreu, si l-a ascuns in nisip. David a comis adulter cu Batsheba, iar apoi a aranjat ca sotul ei sa fie ucis in lupta, totusi pacatele lor nu au fost inregistrate in Evrei11, pe cand faptele lor prin credinta, da.

Dumnezeu iti arata ca El nu-ti inregistreaza pacatele si esecurile tale astazi. In schimb inregistreaza ceea ce ai crezut si facut prin credinta ca raspuns la ceea ce Fiul Sau a facut pentru tine la cruce. De fiecare data cand pacatuiesti, cand credinta ta este fragila, Dumnezeu nu inregistreaza, dar de fiecare data cand Il crezi si raspunzi prin credinta, El inregistreaza. Asta n-ar trebui sa te faca sa pacatuiesti mai mult, ci sa-L iubesti mai mult.

Asa ca nu fii constient de esecurile tale! Daca Insusi Dumnezeu nu si le mai aminteste, cine esti tu ca sa ti le amintesti? In schimb, fii constient de neprihanirea ta in Cristos (2Corinteni5:21) si vei domni in viata! (Romani5:17).



Eu Domnul rasplatesc fiecaruia dupa purtarea Lui
In Apoc.20:12, 13b scrie:"Si am vazutpe mortii, mari si mici,stand in picioare in fata scaunului de domnie.Niste carti au fost deschise.Si a fost deschisa si o alta carte, care este cartea vietii.Si mortii au fost judecati dupa faptele lor,dupa cele ce erau scrise in cartile acelea.....fiecare a fost judecat dupa faptele lui."...deci in consecita faptele noastre sunt inregistrate...Sangele Domnului Isus ne sterge pacatele doar in momentul in care noi venim cu cainta si ne recunoastem vina. In cazul lui David trebuie sa ne reamintim ca a platit pacatul sau Dumnezeu nu a ramas indiferent; in cazul lui Avram minciuna sa era cat pe ce sa-l coste prin luarea sotiei sale ca tiitoare a lui Abimelec,Dumnezeu l-a avertizat si apoi s-a indurat caci credinciosia Lui nu ramane de minciuna.In cazul lui Moise a fost nevoie ,dupa intamplarea cu egipteanul, de o formare de patruzeci de ani in pustie ca apoi sa fie capabil sa conduca poporul, si totusi pentru faptul ca sa indoit si nu l-a cinstit pe Dumnezeu in fata lui Israel nu a vazut Canaanul.....as prefera sa fiu mustrata de Tatal Ceresc decat sa ma amagesc cu gandul ca faptele mele nevrednice sunt trecute cu vederea datorita neprihanirii mele....
Adăugat în 27/03/2009
Statistici
  • Vizualizări: 1366
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni