300 - Arta Războiului
Autor: Mihai Lazar  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de dor.de.cer in 29/01/2009
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
"Cele trei cete au sunat din trâmbiţă şi au spart ulcioarele; au apucat făcliile cu mâna stângă şi trâmbiţele cu mâna dreaptă ca să sune, şi au strigat: Sabia Domnului şi a lui Ghedeon!"
(Samuel, Judecători cap. 7 vers. 20)

Nu mi se pare normal, dar e genial. Felul în care evreii au provocat panică între madianiţi a fost ceva deosebit. Acum, că vedem felul de luptă pe care l-a ales Dumnezeu pentru ei, devine aşa de logică şi sortarea oamenilor. E de înţeles. Pentru ce să fi luptat zeci de mii de oameni? Ce să fi făcut? Într-o bătălie normală, o armată de amatori naţionalişti nu ar fi avut sorţi de izbândă. Dar Valea Isreel stă ca mărturie despre minunatul fel de lucru al lui Dumnezeu.

Poate că nişte luptători iscusiţi cum au fost spartanii s-ar fi alertat de posibilitatea de a-i înfrânge pe madianiţi în felul acesta. Dar nişte oameni obişnuiţi? Nişte ciobani şi câţiva agricultori? Oameni total neexperimentaţi în război. Nu cred că s-ar fi gândit la aşa ceva. Şi chiar dacă ideea ar fi apărut între ei cred că ar fi fost prea speriaţi să o ducă la capăt. Spun asta pentru că văd aşa ceva ori de câte ori nişte neiniţiaţi se adună să facă ceva serios împreună. Tot timpul aleg calea cea mai bătătorită. Ce-i sigur e sigur!

Profesioniştii, în schimb ... profesioniştii noştri, spartanii, au luptat bine. Istoria confirmă asta şi le cântă laudele. Monumente stau ridicate pe tărâmurile elene în cinstea vitejiei şi a geniului lor. 20 000 de soldaţi persani au căzut răpuşi la Termopile. Eu cred că sunt foarte mulţi. Au fost 7 zile de bătălie. O medie de aproape 3000 de oameni zilnic. De zece ori mai mulţi luptători decât a avut Leonidas la dispoziţie. Dacă nu ar fi fost trădaţi poate că l-ar fi îndepărtat pe Xerxe definitiv. Dar le-a scăpat detaliul acesta, ca să spun aşa.

Aici e frumuseţea lucrului făcut de Dumnezeu. E perfect. Nu are nici o scăpare. Planurile lui Dumnezeu sunt făcute luând în considerare întreaga axă a timpului, tot ceea ce poate afecta lucrul în cauză. De aceea e bine ca atunci când mâna Lui se întinde înspre noi, să o apucăm. Cu toţii ştim că trebuie să căutăm sfatul Domnului în viaţă. Şi nu vreau să dezbat că nu facem asta şi că pierdem mult. Vreau doar să înţelegem că atunci când, în mod neaşteptat, Dumnezeu ne propune ceva, cel mai înţelept lucru e să facem, în detaliu, totul după instrucţiunile Lui. Lăudat să fie Domnul prin alegerile şi ascultarea noastră! Slava Lui să se ridice mai sus de toate lucrurile şi de toţi dumnezeii pământului!

E minunat!

Cam asta am vrut eu să învăţăm de la cei 300. Că succesul nu depinde nici de starea în care ne aflăm, nici de resursele de care dispunem. Nici măcar de felul în care plănuim să luptăm. Succesul depinde de Dumnezeu. Interesul Lui e ca slava Lui să se vadă în toate. Pentru asta am fost creaţi. Pentru asta trebuie să trăim. E cel mai înţelept lucru, să ne punem de partea lui Dumnezeu. Slavă Lui!

Sursa: http://langabiblie.blogspot.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1623
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.