Furând în vară greierii
Autor: Vladimir Pustan  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Misusprecer in 18/08/2012
    12345678910 8.67/10 X
Media 8.67 din 6 voturi


 

Se scurge vara printre degetele timpului… Clepsidra ascunde de-a valma fluturi întârziați și frunze mirate de noua îmbrăcăminte. Aseară greierii au renunțat la romanțele desuete și-au început să bocească. Pe câțiva i-am alungat aruncându-le în ochi nisipul aspru măcinat de Mediterana Malagăi.

Noaptea am visat că beau cafea la Ada Kaleh, ce tocmai ieșise din fluvii cu cofetăriile intacte și umbroase. Un turc gras mă îmbia cu șerbet de contrabandă ascuns în fes. M-am trezit cu lacrimi în ochi pentru că am priceput spre dimineață că nu vara trecea ci eu treceam.

Spuneau filosofii că lumea e un spital de incurabili dar bolile pot fi diferite.

Boala mea am contactat-o într-o seară târzie când împreună cu un prieten am căutat o stea căzută în iarbă și am înțeles că pământul e și mormântul stelelor. Tot ce atinge pământul se sfârșește în moarte.

Și am hotărât să scăpăm de aici… Și pentru că nu ne putem face aripi ca Dedalus, am rugat pe dulgherul din Nazareth să ne croiască două perechi de lemn de cruce. Așteptăm să zburăm acolo unde nu se va mai trece nimic.

Când voi pleca sper să subtilizez vreo trei greieri să-i duc cu mine ca să am ce asculta între două piese de cor îngeresc.

 

                                

 

                                                                                         Vladimir Pustan

Ada Kaleh intre vis şi realitate."Stelele " Lui Dumnezeu nu cad în iarbă,nu cad pe pământ,ele se ridică din pământ,de pe Pământ. Celelalte "stele" ale "celuilalt",cad în iarbă,pe pământ şi pământul ajunge mormântul lor,ce tragedie.Fiecare ştie în dreptul lui,Bunul Dumnezeu le ştie pe toate.Dumnezeu să vă binecuvinteze.Mulţumesc multţ
Adăugat în 13/12/2012 de statornicul

Il iubesc tare mult pe omul acesta, pe fratele meu in Hristos! Vad un exemplu de urmat in tot ce face. A inteles lucrarea Domnului, pe care o face atat de minunat!
Vad picatura de Dumnezeire pusa in vasul sau si multumesc Domnului pentru ca L-a creat, L-a pregatit si L-a strivit , ca astfel sa reverse mireasma dragostei si pentru cei ce nu o cunosc. Glorie Domnului pentru fratele Pustan. Eu cred ca Domnul are inca planuri mari cu acest frate si familia sa.
Transmit pe acesta cale sorei Florica si fratelui Vladimir, copiilor de asemeni toata dragostea familiei mele.Sa aiba sarbatori cu Isus, acum si pretutindeni!

Salut si echipa Ciresarii, Domnul sa va binecuvanteze pe toti! Amin!
Adăugat în 13/12/2012 de CATALINA
Statistici
  • Vizualizări: 1518
  • Comentarii: 2
  • Gramatical 1
  • Nisalin  ok

    Gramatical 1 0
  • Diacritice 1
  • Nisalin  ok

    Diacritice 1 0
  • Conținut 1
  • Nisalin  fara album

    Conținut 0 1
Opțiuni