ESTE INGADUIT A FACE BINE
Autor: Pavel Mariana-Florica  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de brandusa in 01/08/2008
    12345678910 0/10 X



ESTE INGADUIT A FACE BINE


Text: Matei 12:11-14.

El [Isus] le-a raspuns: "Cine este omul acela dintre voi care, daca are o oaie , si-i cade intr-o groapa, in ziua Sabatului, sa n-o apuce si s-o scoata afara?
Cu cat mai de pret este deci un om decat o oaie? De aceea este ingaduit a face bine in zilele de Sabat."
Atunci a zis omului aceluia: "Intinde-ti mana!". El a intins-o, si mana i s-a facut sanatoasa ca si cealalta.
Fariseii au iesit afara, si s-au sfatuit cum sa omoare pe Isus."


Acesta a fost, se pare, unul din motivele pentru care carturarii si fariseii au hotarat sa-l dea la moarte pe Domnul Isus.
"Se pare", pentru ca stim ca adevaratul motiv era ura, invidia pe care ei o aveau fata de El.
Ei stiau ca Domnul Isus era un "invatator venit de sus"si tocmai pentru ca intelegeau ca ceea ce spune el este drept, dandu-le pe fata astfel pacatele lor, de aceea cautau sa-l omoare.
Si pentru ca nu gaseau un alt motiv, au cautat sa-l invinuiasca cu ceva privitor la lege.
Ei, care erau atat de fixisti in ce priveste legea, incat dadeau a zecea parte si din "izma, din marar si din chimen", dar lasau nefacute "cele mai insemnate lucruri din lege: dreptatea , mila, si credinciosia".-Matei 23:23.
De aceea Domnul Isus spune ucenicilor:
Matei 13:52:
"Si El le-a zis: de aceea, orice carturar , care a invatat ce trebuie despre imparatia cerurilor se aseamana cu un gospodar, care scoate din vistieria lui lucruri noi si lucruri vechi."
Multi invata multe despre imparatia cerurilor , dar nu invata ceea ce trebuie, ceea ce este cu adevarat important.
Sunt atat de multi "maestri" care stiu ca " se face asa, se zice asa",dar ceea ce are importanta capitala pentru salvarea sufletului, nu stiu, sau nu vor sa stie.
E important sa pastram in vistieria inimii fie lucruri vechi, fie lucruri noi, dar care au importanta in mantuirea sufletului nostru.
Domnul Isus si jertfa Sa rascumparatoare sa fie centrul atentiei, credintei si nadejdii noastre.

O femeie credincioasa avea multi copii, asa ca era inglodata totdeauna in multe treburi. Nu putea niciodata, oricat s-ar fi silit de mult, sa tina zilele de sarbatoare asa cum le tineau vecinele ei.
Cand credea ca in sfarsit, a terminat de muncit, si ca fiind sarbatoare, va putea si ea sa se odihneasca, venea unul din copiii plecati la scoala, in alta localitate. Trebuia neaparat sa-i spele hainutele, sa i le calce, uneori chiar si inca neuscate bine, caci a doua zi de dimineata, trebuia sa plece cu toate pregatite. Iar trebuia sa faca de mancare, sa si coaca ceva, ca sa nu plece copilul de acasa " cu mana goala", asa cum obisnuia ea sa zica.
Si uite-asa, vecinele aveau iar motiv s-o vorbeasca de rau, vazand iar rufe intinse in zi de sarbatoare si simtind miros de mancaruri si de prajituri.
Multa vreme au avut motiv de a vorbi de rau, pana cand, una din vecine, vazand modul de viata al credincioasei, traiul ei in curatie, le-a zis vecinelor:
"Degeaba faceti voi pe sfintele, ca ea e mult mai credincioasa decat voi; voi stati si barfiti, dar ea munceste pentru ca e nevoita. Ar fi mai bine sa-si lase copiii neingrijiti?
Eu am auzit-o totdeauna cantand lui Dumnezeu in timp ce munceste, si-I multumeste lui Dumnezeu ca-i da putere.
Odata, spala rufe, si cand a vazut ca era ora cand se strang pentru rugaciune, a lasat rufele la muiat si s-a dus sa se roage, iar cand s-a intors, le-a terminat de spalat. Iar voi, ati stat toata ziua la barfa, zicand ca e sarbatoare. Care dintre voi a tinut mai bine sarbatoarea? Eu cred ca ea".
Vecinelor nu le-a picat bine ce le-a zis femeia, dar incet-incet, si-au dat seama ca ESTE INGADUIT A FACE BINE in zi de sarbatoare si poti slavi pe Dumnezeu cu orice faci, daca faci in ascultare de El. -1 Corinteni 10:31.
"Deci, fie ca mancati, fie ca beti, fie ca faceti altceva: sa faceti totul pentru slava lui Dumnezeu".
Ajuta-ne, Doamne, sa facem si noi bine in oricare zi!




Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1032
  • Export PDF: 2
Opțiuni