Arderea de tot necurmata si jertfele
Autor: Pavel Mariana-Florica  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de brandusa in 29/01/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Arderea de tot necurmata si jertfele


In cartile Leviticul si Numeri, Dumnezeu da poporului evreu o multime de indicatii legate de legi, porunci si jertfe sfinte.
Intre altele, se vorbeste de " arderea de tot necurmata".
Insasi denumirea acestei jertfe ne spune cat de importanta este, cat de sfanta.
Intai, este "ardere de tot".
Pentru acel timp, era nevoie ca" arderea de tot sa ramana pe vatra altarului toata noaptea, pana dimineata, si in felul acesta sa arda pe altar"-Leviticul 6:9,13.
Astazi nu se mai aduc jertfe animale, nici tamaie, caci ele au sunt doar simboluri pentru cei rascumparati prin har.
Dar cuvantul lui Dumnezeu ne indeamna "sa aducem trupurile noastre ca o jertfa vie, sfanta, placuta lui Dumnezeu".-Romani 12:1.
Faptul ca este "ardere de tot" ,, inseamna trebuie ca eul sa fie ars complet, firea veche sa fie rastignita pe crucea lui Hristos.
Sa fim"morti fata de pacat", asa cum spune Apostolul Pavel:"Am fost rastignit impreuna cu Hristos, si traiesc, dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine".-Galateni 2:20.
Sa nu lasam nimic nears; "orice amaraciune, orice iutime, orice manie, orice strigare, orice clevetire, orice fel de rautate, sa PIARA din mijlocul vostru".-Efeseni4:31.
ORICE...ORICE...ORICE.
Si noi insine, stim ce inseamna acest ORICE. El trebuie sa piara.
A doua caracteristica a acestei jertfe este ca e "necurmata", deci in permanenta, fara nicio intrerupere, sa "ardem "eul nostru , firea noastra veche si rea.
De aceea Domnul Isus ne zice:"daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa-si ia crucea in fiecare zi si sa Ma urmeze."Matei 16 :24.
Nu e suficient o singura data, ci in" fiecare zi’, caci fiecare zi are problemele ei, altfel decat ieri, si de fiecare data vin alte ispite, alte curse, de care trebuie sa ne aparam de fiecare data, altfel.
Daca pe altarul inimii noastre ardem totdeauna firea veche, nu lasam nicio portita deschisa celui rau.

Sa vedem cateva din "jertfele", din arderile de tot ,pe care le putem face:
RUGACIUNILE
Rugaciunile noastre pot fi jertfe, pentru ca la Exod 29:42 zice:"aceasta este arderea de tot necurmata ; acolo Ma voi intalni cu voi si iti voi vorbi’."
Deci, ca sa putem "vorbi " cu Dumnezeu , ca sa nu fie intrerupta legatura cu El, rugaciunea noastra trebuie sa fie "necurmata".
ASCULTAREA
- In 1 Samuel 15:22 ni se spune:
"Ascultarea face mai mult decat jertfele, si pazirea Cuvantului face mai mult decat grasimea berbecilor".
IUBIREA APROAPELUI
In Marcu 12:33 zice:A iubi pe aproapele ca pe sine, este mai mult decat toate arderile de tot si decat toate jertfele".
Iata o ardere de tot pretioasa: sa-ti iubesti aproapele!
MULTUMIREA
Psalmul 50:14 "Adu ca jertfa lui Dumnezeu multumiri si implineste-ti juruintele facute Celui Prea Inalt".
A FACE DREPTATE
Proverbe 21:3 "A face dreptate si judecata, este mai placut Domnului decat jertfele".
PARASIREA RAUTATII
Isaia 58:6 "Dezleaga lanturile rautatii , desnoada legaturile robiei , da drumul celor asupriti, si rupe orice fel de jug".
BINEFACEREA SI DARNICIA
Evrei "sa nu uitati binefacerea si darnicia, caci lui Dumnezeu jertfe ca acestea ii plac".Evrei 13:16.
Isaia 58:7 "Imparte-ti painea cu cel flamand , si adu in casa ta pe nenorocitii fara adapost ; daca vezi pe un om gol, acopere-l ,si nu intoarce spatele semenului tau".
Aceasta jertfa am cam uitat-o, ni se pare ca nu prea o mai putem face in zilele noastre..Ne temem sa aducem in casa noastra necunoscuti, nenorociti fara adapost..
Dar nu asa faceau inaintasii nostri...
Povestea o sora batrana, ca in timpul persecutiei crestinilor, multi crestini au fost deportati, obligati sa-si lase casele, gospodariile, si sa plece departe, unde erau lasati pe vreun camp,fara nimic; nici hrana, nici casa, nici haine..
Sora noastra, desi avea noua copii si abia se descurca, a fost miscata de durerea unei familii compusa din sot, sotie si un baiat, care fusesera adusi in mijlocul campului , langa satul ei,si lasati fara nimic; asa ca i-a luat la ea, pana au reusit sa-si faca din chirpici o camera si o sala.A fost greu, dar impreuna s-au incurajat, s-au ajutat si au multumit Domnului pentru bucata de paine pe care o aveau..
Vremea a trecut, ei au putut dupa ani de zile sa se reintoarca la vechea lor gospodarie, dar prietenia intre ei ,a ramas , dragostea a ramas la fel de fierbinte..
Fiica acestei surori credincioase isi aminteste si azi de scrisorile pline de dragoste pe care le primeau de la acea familie, inca multi ani... zeci deani... erau semnate de toti trei: tatal, mama si fiul lor: "Iosca, Iulca, si Iosca".
Si cu siguranta, o copie a acestor scrisori care marturisesc dragostea de aproapele, este scrisa si in cer.

Lui Dumnezeu, jertfe ca acestea ii plac!
Am adus necurmat inaintea Domnului astfel de jertfe?
Daca da, ferice de noi!
Daca nu, sa facem si noi, ceea ce au facut preotii si levitii , in vremea lui Ezra- Ezra 3:3 : "Au asezat din nou altarul pe temeliile lui, macar ca au avut sa se teama de popoarele tarii si au adus arderi de tot Domnului, arderi de tot de dimineata si de seara...dupa aceea au adus arderea de tot necurmata".

Asa sa ne ajute Domnul, sa "asezam din nou altarul"inimii "pe temeliile lui"[credinta in jertfa Domnului Hristos]si sa aducem acele minunate JERTFE ,precum si ARDEREA DE TOT NECURMATA !


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 9394
  • Export PDF: 4
Opțiuni